Şimdi Ara

1v1y.com Marmo(n)t Mağdurları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
11
Favori
13.480
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeolog33

    Merhaba arkadaşlar ben e-devletten THH başvurumu yaptım, ihtiyacı olan arkadaşlar için örnek dilekçeyi buraya yapıştırıyorum.

    4.1.2018 tarihinde, aşağıda sipariş numaraları, alışveriş tarih ve saatleri ile özellikleri ve fiyatlarının dökümü verilen ürünleri Perabayt Bilişim Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş. ye aitwww.1v1y.com adresli internet sitesi üzerinden kredi kartımla satın aldım. Alışveriş bedeli olan ücretler kredi kartımdan çekildi ve satış işleminin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini bildiren e-postalar mail adresime yollandı. Bu e-postalarda 3 siparişim için oluşturulan mesafeli satış sözleşmeleri de yollandı. Daha sonra satış işlemi üzerinden henüz 1 gün geçmesine rağmen firma tarafından e-posta adresime siparişlerimde yer alan MARMOT marka 5 adet ürünün tedarik sürecindeki beklenmedik aksaklıklar nedeniyle iptal edildiğine ve sipariş bedellerinin kredi kartıma en kısa sürede iade edileceğine dair bilgilendirildim. Bu siparişler tamamen benim rızam dışında satıcı tarafından satış işlemi üzerinden sadece 1 gün geçmesine rağmen ürünlerin tedarik edilemediği bahanesi ile tek taraflı olarak iptal edilmiştir. Satıcı ile alıcı arasında akdedilmiş olan mesafeli satış sözleşmesinin, ilgili maddesinde yer alan “5.4 - SATICI, haklı bir sebebe dayanmak şartıyla ve/veya sipariş konusu ürün veya hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan ve ALICI’nın açık ve anlaşılabilir bir şekilde bilgilendirilerek onayının alınmış olması şartıyla, ALICI'ya eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.” hükmüne uymadan satıcı sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmiştir. Ayrıca satıcının bu şekildeki davranışı 6502 sayılı “TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN” hükümleri ile de uyuşmamaktadır. Bahsi geçen siparişlerde yer alan ürünler halihazırda “www.hepsiburada.com,www.n11.com,www.kutupayisi.com,www.sporcity.com.tr,www.tekzen.com.tr” ve benzeri birçok alışveriş sitesinde satışta bulunmaktadır. Satıcı tarafından rızam alınmadan tek taraflı olarak 1 gün içerisinde tedarik edilemiyor bahanesi ile iptal edilen siparişlerimdeki ürünlerin tedarik edilerek aynı fiyatlardan tarafıma satılmasının veya satış sözleşmesi gereği eşit kalitedeki ürünlerin (Benzer kalitede olan Northface, Columbia vb. markaların aynı kalitede ürünleri mevcuttur) aynı fiyatlardan tarafıma satışının yapılmasını saygılarımla arz ederim.

    SİPARİŞ TARİHİ VE SAATİ :
    SİPARİŞ NUMARASI :
    ÜRÜNLER :
    1 ADET, M BEDEN, MARMOT Kadın Ceket (69,90 TL)
    1 ADET, XL BEDEN, MARMOT Erkek Ceket (69,90 TL)
    SİPARİŞ TOPLAM BEDELİ : 133,80 TL

    SİPARİŞ TARİHİ VE SAATİ
    SİPARİŞ NUMARASI :
    ÜRÜNLER :
    1 ADET, STANDART, MARMOT 4 Mevsim Çadır (69,90 TL)
    SİPARİŞ TOPLAM BEDELİ : 69,90 TL

    SİPARİŞ TARİHİ VE SAATİ :
    SİPARİŞ NUMARASI :
    ÜRÜNLER :
    1 ADET, M BEDEN, MARMOT Erkek Ceket (69,90 TL)
    1 ADET, STANDART, MARMOT 4 Mevsim Çadır (69,90 TL)
    SİPARİŞ TOPLAM BEDELİ : 141,79TL

    Ekler :
    Siparişlere ait mesafeli satış sözleşmeleri ve onay e-postaları.
    Sipariş numaraları ürün özellikleri ve fiyat bilgilerinin olduğu döküm.
    Kredi kartından paranın çekildiğini gösteren belge.
    Ürünlerle ilgili ekran görüntüleri.
    Siparişlerim sayfasının ekran görüntüleri.


    Bunu yapmak yetiyor mu yoksa THH'ye gitmek gerekiyor mu aynı zamanda ? yoksa e-devlet yeterli midir ?




  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    Ürünü almadım açıkçası fakat şöyle bir madde gözüme ilişmişti:

    Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar
    MADDE 5- (1) Haksız şart; tüketiciyle müzakere edilmeden sözleşmeye dâhil edilen ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarıdır.
    (2) Tüketiciyle akdedilen sözleşmelerde yer alan haksız şartlar kesin olarak hükümsüzdür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ullumanitu

    https://www.uludagsozluk.com/k/evde-çadır-kurup-yatmak/



    Diyosun :D

    kapağın kralı..walla brawo üstad...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceramicer43 -- 7 Ocak 2018; 3:43:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gently weeps

    imzaladığınız sözleşme maddesi

    4.b. Perabayt taahhüt ettiği hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için, işbu Kullanım Şartları’nda herhangi bir bildirimde bulunmaksızın tek taraflı değişiklik yapabilir. 1V1Y.COM’un her zaman herhangi bir gerekçe göstermeksizin, tek taraflı olarak verdiği hizmeti sürekli veya geçici olarak durdurmak, servisin içeriğini değiştirmek veya iptal etmek hakkı vardır. Kullanıcı/Üye işbu tasarrufu peşinen kabul eder. Perabayt, yenilenmiş güncel Kullanım Şartları’nı yine aynı link altında yeni tarih güncellemesi ile Sitede/Uygulamalarda yayınlanacak, gerek gördüğü takdirde elektronik posta ile Üye’ye bildirilecektir. Yenilenmiş güncel Kullanım Şartları, İnternet Sitesi’nde/Uygulamalarda yayınlandığı andan itibaren geçerli olacak ve İnternet Sitesi’nin/Uygulamaların veya hizmetlerinin kullanımı o andan itibaren yenilenmiş Kullanım Şartları’na bağlı olacaktır.

    ne demek istiyor anlatayım kısaca öküz dilinden istediğim zaman istediğim şekilde malımı göndermem sebepte göstermeyebilirim sanane açıklaması resmen budur.

    Hukuka bakmadan önce imzaladığınız sözleşmeye bakın. boşu boşuna ne insanları ne de kendinizi yormayın (insanlardan kastım mahkeme). Ayrıca en kötü şehven deyip geçerler yani bu kadar basit. tüketici hakları bizi değil firmaları koruyor unutmayın bunu. kimse kimseye 2binliralık montu 66 liraya satmaz. firmaya geliş maliyeti bile onun kat kat üstündedir ki bunu bilerek aldınız o yüzden uğraşmayın bişey çıkmaz.

    buna benzer sözleşmeleri çoğu firma yazıyor ama kendileri de biliyor ,hiçbir bağlayıcılığı olmadığını
    ama belki kandırıp caymasını sağlarız diye düşünüyorlar

    hatta son zamanlarda THH. kararı ile haksız çıkan bazı firmalar ,sizi mahkemeye vereceğiz davadan vazgeçmezseniz diye korkutmaya çalışıyorlar (aslında bu dahi suçtur, çünkü tehdit içeriyor)

    fiyatlandırma hatası haklı çıkmak için yeterli bir mazeret değildir ,çünkü ürünü göndermek istemeyen her satıcı böyle bahaneler uydurabilir
    şimdi şöyle düşünün ,bir avm.ye giriyorsunuz içeride yüzlerce ürün satılıyor ,peki siz kaç defa yanlış fiyatlandırma gördünüz ?
    ben şahsen hiç rastlamadım ,sadece eski fiyatı değiştirmeyi unuttuklarını gördüğüm oldu ama o dahi mazeret teşkil etmez ,kasada eski fiyat üzerinden satış yapmaları şart (yasalara göre)

    normal bir mağazada fiyat hatası yapılmıyorsa ,bunlar nasıl yapıyor ?
    bu işi bilmiyorlarsa o zaman yapmayacaklar

    ha bazen mahkemeler aksi kararlarda verebiliyor ,o nedenle % 100 şöyle olur demek zor
    ama normal şartlarda bu ürünü vermek zorundalar (yasalara göre)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ullumanitu

    https://www.uludagsozluk.com/k/evde-çadır-kurup-yatmak/



    Diyosun :D





  • KURSAD. kullanıcısına yanıt
    E-devlet üzerinden başvuru yapınca zaten THH ye başvuru yapmış oluyorsunuz. Gerekli belgeleride sistem üzerinden yüklediğinizde ayrıca herhangi bir yere gitmenize gerek yok. Süreci e-devlet üzerinden takip edebiliyorsunu. Sonuçlanınca adresinize sonucu bildiren bir kağıt yollanıyor.
  • ullumanitu U kullanıcısına yanıt
    Ben yazdim az cok demeyelim yazalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jeolog33 J kullanıcısına yanıt
    Thhden basvurduk ve kazandik diyelim. 1V1Y.COM idare mahkemesine itirazda bulundu ve temyizi onlar kazansa butun avukatlik ucretleri masraflari bize odetirler. Sahsen krar veremedim thh icin. Hb karsi dava acmiyor ama 1V1Y.COM dan emin degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler benim 4 farklı siparişim var. Bu siparişlerden sadece birini için THH’ye gittim. Diğer siparişler içinde oluşturmalı mıyım? Bu olumlu gelirse diğerleri için de oluşturmayı düşünüyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratyx M kullanıcısına yanıt
    15 gün itiraz süresi var, o süre içinde her iki tarafta başvurabilir, süre geçerse THH kararı uygulanmak zorunda.
  • muratyx M kullanıcısına yanıt
    Yasa çok açık. Eğer ki senin elinde bu ürünü o fiyata aldığına dair belgeler varsa ve bunu ilettiysen kimse sana bir şey ödetemez. Bunu beceremiyorsan da bi zahmet öde cezayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARARSIZ KALDIM..

    tüm herşeyi hazırladım..sadece kuşkum şu..telefonla beni aradıkalrında temin edemiyoruz demediler..hatalı fiyat girdik dediler..
    yarın bir gün bu sebebpten dolayı kaybetme şansımız varmıdır..ne yapmalıyım..kazanmazsam tutup misal 300-1000 tl gibi bir ceza/masraf çıkmasın sonra..
  • ceramicer43 kullanıcısına yanıt
    Hocam kararsız kalacak bir şey yok. Ürünü aldığınız fiyat önemli. Yukarıda yazdım. Ürünü alırken fiyat doğru mu diye sorma şansınız yok. Bu önemli. Siz almadan başkası alabilir. Bunu kim bilebilir. Fiyatın hatalı olduğunu tüketici nasıl o anda bilebilir. Açıkçası bu gibi durumlarda tüketici üstüne düşeni yaparsa ve aleyhine karar çıkarsa yasalar uygulanmıyor demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 tane kargo bedava kodu yüklemişler ama 75TL alt limitli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jazz80

    3 tane kargo bedava kodu yüklemişler ama 75TL alt limitli

    Şaka gibi resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala kredi kartına para yüklenmedi.ben de kararsızım bi yanım e devletten başvur diyor bir yanım değmez diyor.ama parayı hala iade etmemeleri canımı sıktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ullumanitu U kullanıcısına yanıt
    Kardesim burasi Türkiye belli olmaz kimse odetemez diye birsey yok idare mahkemesinden karsi dava acilirsa ve adamlarin avukati alirsa davayi tuketiciye girer. Okadar basit. Thh de bitse zaten sknti yok ya kazanirsin ya kaybedersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratyx M kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yargıya güvenerek söyledim hocam. Burası türkiye yasalar uygulanmayabilir ama bu da benim sonradan dediğim şey. Tüketici ve yargı görevini yaparsa sorun olmaz. Aksi takdirde sorun olur. Ben şu anda yasalara güvenmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ullumanitu -- 9 Ocak 2018; 10:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jeolog33 J kullanıcısına yanıt
    Halen siparişim iptal edilmedi, tedarik aşamasında gözüküyor. Sipariş bedeli de iade edilmedi ve kupon tanımlanmadı. Yazılı bir iptal belgesi olmadan mı THH’ne başvurdunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar bazilarina gonserilmismi yoksa dalgami geciyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.