Şimdi Ara

2+1 dairenin inşaat maliyeti 750.000 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
8
Favori
15.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hipotermi kullanıcısına yanıt

    Hocam biraz daha detaylı yazarmısınız biz de yaptıracagız biraz kopya çekelim sizden işçilikler malzeme fiyatları vs paylaşabilirmisiniz

  • togiksk T kullanıcısına yanıt

    Teşekürler hocam kafam çok karışık. Ondan sordum

  • OFFF bina bazına vurunca dehşet kar ediyorlar. Demek ki kazanmıyoruz diyenler yalan söylüyormuş...

  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    2 katlı evin maliyeti 6250tl olarak oldukça güzel bir rakam ancak 6 katlı bina fiyatı ile aynı olmaz. elma elma kıyaslanmalı.

  • 800 veriyim

  • KingOfcameL kullanıcısına yanıt

    Kayınço boyacı . Geçen sen depoya iyice mal almış. Ödeme de taksitli. Tl ile almış. 500 tl ye aldığı mal 1000 tl olmuş alış fiyatı. Alış fiyatından yüzde 25 karla mal satıyorum diyor. 1250 tl ye. Diğer firmalar 1500 den aşağıya vermiyormuş. Ayrıca boya fabrikasına bizim kayınçoyu şikayet etmekle kalmayıp ona boya vermemelerini söylüyorlarmış. Dediklerinizde yüzde 200 haklısınız. Ekonomik kriz değil ahlaki kriz var ülkede.

  • Gerek inşaat gerek diğer sektörlerde bence en büyük sorun kar payında.


    Ülkede klasik inşaatçılıktan tutun, lokantacılığa, hal komisyonculuğuna kadar her işte esnafın çoğunluğu yüzde-misli ile kar payını hesaplar ve koyar, çoğuda fiyat düzler-tamamlar.


    Adam 15 yıldır %50 kar ile çalışmış ise maliyeti isterse 20 katı olsun, o %50 kar marjından aşağı düşürmez kendini. Bunun aynısı manavdada var, kasaptada var, her şeyde var. 1/3 kar marjlı çalışan bir lokanta düşünün, isterse et kilosu 2500 tl olsun, o adam 1/3 karını o ürüne koyar.


    İnşaattada böyle, %100 karla dönmüş, çobanı, ilk okul mezunu adama servet kazandırmış sektörde kim kar marjını aşağı düşürür ? maliyet isterse m2 başına 50 bin tl olsun, o %100 kar marjı sektörde var ise o fiyat ona göre şekillenir.


    Geçen yerel bir müteahhit ilçe televizyonuna "röpörtaj" veriyor, "bu enflasyonda %50 karla kimse ürettiği evi satmaz diyor".





  • Xreleave kullanıcısına yanıt

    Yazmadan geçemedim. Hayatınızda hiç "sermayenin fırsat maliyeti" duydunuz mu?Günümüzde bir yapı ne kadar sürede tamamlanıyor?Müteahhit o yapı için ne kadar nakit bağlıyor? Piyasaddaki faizden ,enflasyon dan bir haber misiniz? Lütfen yazmış olmak için yazmayın, pek tabi kimse %50 karla şu dönemde evi satmaz.SAtmadığı gibi bu zihniyet sebebiyle yapıda inşaa etmez.Sonra konut sıkıntısı var, acımasız mülksahipleri vs vs söylenir durursunuz.


    Bahsi geçen Manav ,Kasap vs , hayır kurumumu? Adamlar geçimini nerden sağlayacak?Kar marjı yüzdesel ölçekte yapılır,son derece de etiktir. Üretim ve-veya tedarik maliyeti artıyorsa her zincirde artış olacaktır.Tabiki ürün fiyatı revize edilr.

  • fenomenhaa kullanıcısına yanıt

    Tavugun kilosu 150 lira, 100 gr tavuk niye 20 liraya degil de 150 liraya satılıyor diyen zihniyete birşey anlatamazsın. Enflasyon, kira gideri, elektrik, dogal gaz, su, işçi maliyeti, sigortası, vergiler bunlar zaten havadan geliyor esnafa. O yüzden 20 liraya 100 gr tavuk satmadıgı için fırsatçı. Arkadaşlarım bana Einstein diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 20 Aralık 2023; 11:29:6 >
  • Yaklaşık 24 senedir inşaat işinin içindeyim hem teknik lise hem iki yıllık hemde mühendislik okudum. Türkiyedeki kadar saçma bir sistem görmedim.


    Müteahhitlikte parası olan iş yapıyor. Halbuki en az Meslek lisesi Yapı bölümü mezunu olmaları gerek. Teknik eğitimi olmayan adam asla müteahhit olmamalı.

    Mühendislerinde bi halt bildiği yok. Heryere fakülte açıldı. Niteliksiz temeli olmayan insanlar piyasada öğrenir nasılsa mantığı ile mühendis oluyorlar. Teknik Lise okuyanların Teknik öğretmen mimar ve mühendis olması gerek.

    Onu geçtim tekniker ve teknisyenlerin ara kontrol durumu bile yok. O zaman teknik liseler ve iki yıllıklar neden var? Aldıkları ara elemanları da amele sanıp işin kontrolünü yaptıracakları yerde işin kendisini yaptırtıyorlar.


    Yurt dışında pek çok kez gördüm;

    Mühendis organizasyonu ve yönetimi yapar. Planlama projelendirme ve hesaplama vb. bütün işlerin ana oyuncusu.

    Tekniker ve Teknisyen imalatı ve uygulamayı kontrol eder. Süpervizör görevi görür. Şantiyenin Sürveyanıdır. işin kurallarına göre yapılmasını sağlar denetler kontrol eder.

    Formen yapılacak işi niteliğine ve kurallarına göre yapar ve yapılması için yanındaki işçiyi kontrol eder.

    E işçi de haliyle kalifiye olarak işi yapacaktır.


    Ama türkiyede bu böyle gitmiyor. Mühendis yeri gelince işçi işçi yeri gelince mühendisi oynuyor. Aradaki sorumluluk ve yetkilendirilmişliğin hiç bir önemi sırası seviyesi yok. Ünvanlar çöp.


    Şu geçen 24 senede o kadar çok şey gördüm ki meslekten zaten soğudum.


    Lafı uzatmıyım Türkiyenin konut olarak ABD veya avrupadaki gibi müstakil sisteme geçmesi şart. Fabrike ev sistemlerinin gelişmesi hem maliyetleri ciddi düşürür hem de insanlara daha düzgün ve özgürlük alanı sağlayan bir yaşam alanı sağlar. Bitişik nizam ya da site adına ne derseniz gibin şehir merkezlerinden insanların şehir dışına geniş ve 1/2 katlı yapı sistemlerine geçmesi gerek. Şehrin göbeği ticaret adaları ya da sanayi alanları dışında yerleşim olmamalı. Eğer bunu oturtabilirsek o zaman özellikle bişeyler yoluna girecek. Ayağı toprağa değmeyen adam arsasına 10 katlı bina yaptırdım diye seviniyor. Deprem olunca zaten sonuç belli. Mesela Şilide yapılara mutlaka Betonarme Perde zorunluluğu getirildi. 20katta olsa perde olması şart koşuluyor depreme karşı rijitliği arttırmak için. Bizde bırakın onu projelendirmede Deprem Mühendisi bile yok!


    Gidecek çok yolumuz var. Umarım bişeyler en kısa zamanda düzelir.





  • Ne kadar maliyeti çıkması önemli değilki 2 katına her türlü satacak o önemli

  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    samsunun arsa fiyatıyla istanbulun aynıysa haklısın

  • arsa, ruhsat falan filan hariç 400usd/m2 hesaplıyorum hep. yıllardır aşağı yukarı bu fiyatta gidiyor maliyetler.

  • Hipotermi kullanıcısına yanıt

    Bende şu an köye ev yaptırıyorum daha doğrusu restorasyonu yapılıyor. Boş arsa üzerine yeni ev yapmaktan daha maliyetli. Yıkım vs dahil 110 metrekarelik ev aşağı yukarı bana 600 650 bin liraya mal olacak. Malzemeleri iyi kalite kullanıyorum. Görüntü olarak lüks görünecek. 6000-7000 lira civarı metrekare fiyatı maksimum bir evin maliyeti. Yıkım vs dahil. Boş arsa üzerine yapsam maliyet düşerdi. Konuda ki maliyetlere bakıyorum sanki 500 metrekarelik köşk dikiyor insanlar :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 24 Aralık 2023; 10:11:27 >
  • togiksk T kullanıcısına yanıt

    inşaata harcanan paranın . inşaatın başlangıcından bitişine ondan sonra satışına kadar geçen süredeki faizi de büyük bir meblağ tutuyor.

  • 750 bin TL az bir para değil ki. Arsa maliyetini de eklediğin zaman 1,5 milyon eder. Vergisi, algısı, projesi, harcı kaç paradır kim bilir. Ekonomi bitmişse bunun sorumlusu kim hepimiz biliyoruz.

  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    Biz neden AVRUPALI olamıyoruzda hep ORTADOĞULU oluyoruz sorusunun başka bir cevabını yazmışsınız. Bizi neden avrupa birliğine almıyorlar sorusunun da başka bir cevabı...


    Romanyalı ve Bulgar bile İnşaat kalitesi açısında bizden kat be kat ileride. Bizde HALK KANDIRILMAK İÇİN VARDIR ve HALKIN CEBİNDE BİRÇOK İNSANIN ELİ VARDIR.


    Türk halkı asla bir AVRUPALI ve bir AMERİKALI gibi olamaz ve onlar gibi düşünemez. Biz ORTADOĞULUYUZ ve öyle kalacağız maalesef. Geçen seneler, elde edilen tecrübeler ve başımıza gelenler bunun bir kanıtıdır.

  • Daireleri bilmemde müstakil ev veya villa adına ne derseniz artık yapılacaksa eğer bunun bir çok şeyini siz yapabilirsiniz arkadaşlar. Eli biraz kürek biraz keser tutabilen adam yapar. Olabildiğince kısa tutarak şuan inşaatına devam ettiğimiz müstakil evimizin temel serüvenini anlatayım. En azından kendi bahçesine imarlı arsasına köyüne vs ev yapacak ama pekte tecrübesi olmayanlara bir ışık olabilir.



    Tek katlı taban alanı 100 metre kare olan bir yapının temeli için bir kepçe çağırdık ve zemini düzlettik. İlk maliyet olarak bölgenizde bir kepçenin saatliği kaç saatten çalıştığını araştırın ve bunu ilk maliyet olarak yazın. Arsanız çok problemli bir yer değilse 1 saat maximum 2 saatte işiniz biter. Yerden 30 cm yükseklikte bir beton atılması gerekiyordu temeli için elinize alın bir kağıt kalem temelinizi çizin kerestelerin boyutları belli kerestelerin boyutlarını hesaba katarak 100 metre kare taban alanına kalıp çakılması için ne kadar kereste harcarsınız bunu hesaplayın ve sadece ihtiyacınız kadar kereste alın çatının vs kerestesini almayın. Kalıp çakmak sanıldığı kadar zor bir iş değil biraz youtube dan bakın destek kazıklarınıda sağlam çakın yeterli kalıp terazideyse sıkıntı çıkmaz betonuda kendiniz dökeceksiniz zaten gözünüzde büyütmenize lüzum yok.


    Kalıbı çakarken traktör kamyon artık ne ile taşıma yapılıyorsa bölgenizde taşıma aracının gireceği kısmın kalıbını çakmayın açık bırakın ve bölgenize en yakın taş ocağından vs temel için taş sipariş edin. Getirtin taşı kalıp çaktığınız alanın ortasına yıktırın tesviye ala ala yayın taşı. Taş işi bittikten sonra gidin 5-6 parça hasır demir alın taban alanınıza göre artık kaç tane ihtiyaç duyarsanız serin bu demirleri taşların üzerine bağlayın birbirine olsun bitsin artık temeliniz beton dökümüne hazırdır. Kimse vızıklamasın öyle temelmi olur vs gayette sağlam oluyor gökdelen dikmiyoruz tek katlı müstakil ev yapıyoruz.


    Bölgenizde bazı hırdavatçılar yada yapı marketler makine kiralıyor arkadaşlar örneğin biz bauhause dan harç karma makinesi kiraladık 3-4 gün çalıştık betonumuzu kendimiz kardık attık. Temelinize kaç metreküp beton gider içine kullandığınız taşın hacminide kabataslak içinden düşerek kumunuzu çimentonuzu çakılınızı vs ne kullanacaksanız hesap edin sipariş edin getirtin yıktırın bahçenize. Her aşamaya başladığınız gün sipariş edin malzemelerinizi bunun yağmuru çamuru güneşi hırsızlığı var daha kalıbı çakmadan taşı döşemeden gidip demiri almayın yağmur yer güneş yer paslanır eğilir bükülür uğraşmanın lüzmu yok bırakın dükkanda kalsın en fazla 300 500 nakliye parası ödersiniz 1000 lira nakliyeden yırtıcam diye bi anda tüm malzemeyi getirip yıktırmayın. Temel betonu için kullanacağınız malzemeleri harç karacağınız yere yakın yıktırın makinenizide kiralayıp getirdikten sonrası basit karın karın el arabaları ile dökün. Tesisat boruları için alan bırakmayı unutmayın. 2 tane adam çok rahat 3-4 günde döküyosunuz betonu. Bir tanede mastar alın mastarlaya mastarlaya en uzak köşeden en yakın köşeye doğru döke döke gelin. Düzenli olarak betonunuzu sulayın taş gibi temeliniz olur. Müstakil ev / villa inşaatlarının yoğun olarak devam ettiği bölgelere gezmeye gidin bakın bakalım nasıl temel atıyolar. Gözünüzde büyütülecek bişey yok. Temeli kendiniz atarsanız o günün maliyeti ile biz %50 - %60 ucuza mal etmiştik temeli. Beton santralinden beton getirmeyle usta tutmayla yada bir yüklenici firma ile anlaşıp ona yaptırmayla iş yapmaya kalksaydık vay halimize fiyatta aldık bazı firmalardan biz evi atıyorum 3 liraya mal ediyorsak işçiliğini kendimiz yapmak kaydı ile adamlar 7-8-9 istiyordu yapmaya. İnşaat işlerininde bir çoğu pekte gözde büyütülecek işler değil ağır işler yorulursunuz ama paranız yoksa mecbur yapacaksınız vızıklamak yerine alın elinize kazmayı küreği girişin yapamayacağınız bir kaç kalem iş tabiki olacaktır tesisat işlerini yapamayabilirsiniz sıva belki elinizden gelmeyebilir lakin örnek olsun diye ben sadece temel aşamalarını yazdım burda yapılamayacak hiç bir şey yok. Duvar örme işleride basit belki çatı yapamayabilirsiniz yapamadığınız işe usta tutar getirirsiniz lakin yapabileceğiniz işleri en azından kendiniz yaparsanız çok güzel rakamlarada maledersiniz. Bir üslenici firmadan fiyat alın kendiniz yaparsanız aldığınız rakamı 2 ye 3 e bölün abartısız bu rakamlara mal edeceksiniz. Paranız varsa yaptırın paranız yoksa vızıklamayın alın elinize kazmayı küreği sıkıntı olmaz 2 aya dikersiniz evinizi mis gibide olur.





  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    Şuan biz artık bu söylediğinizi hesaba katmadan iş yapmak durumundayız.Mevcut şantiyemizde yaklaşık 10milyon lira yatırım yaptı.Henüz bitmedi 1milyona yakın daha gider.Bu rakamın faizdeki getirisi çok ciddi bir rakam.yaklaşık 15-16 aydır devam ediyor , 2-3 aylık daha işimiz var.Böyle piyasada iş yapmanında tadı yok.

  • togiksk T kullanıcısına yanıt
    inşaat parasını inşaat maşzemeleri işçilik dahil hedge eden fon olsa orda dursa para kullandıkça ordan ödense iyi olmazmıydı hocam böyle bir fon var mı araştırmak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.