Şimdi Ara

2,4 GHz ve 5 GHz için aynı veya farklı SSID? ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • zyxel, tp-link, huawei gibi cihazlar gördüğüm kadarıyla default ayarlarda aynı SSID'ye sahip olarak son kullanıcıyla buluşmakta. popüler bir marka olan olan keenetic de bant yönlendirme (band steering) özelliği nedeniyle bu ayarı kullanıcısına default olarak sunuyor.


    mevcut kablosuz ağın performansından memnun olan veya olmayanlar ve ağa bağlanan istemci cihazların özellikleri ve faaliyetlerine göre, sonradan kablosuz ağı farklı SSID'ler ile ayıran da oluyor. acaba " en iyi seçim hangisidir? "şeklinde bir internet turu yaptım ve her ikisi için de bazı avantaj veya dezavantajların olabileceği bilgisine ulaştım.


    görünen o ki; kullanılan yönlendiricinin bant yönlendirme özelliğine sahip olması durumunda, 2,4 GHz ve 5GHz için tek bir SSID kullanılması daha çok öneriliyor gibi görünüyor.




    2,4 GHz ve 5 Ghz için aynı veya farklı SSID kullanımının avantaj ve dezavantajlarını, bu konu altında buluşturmanın faydalı olacağını düşünüyorum.


    ben, ac özellikli bir yönlendirici için SSID'leri ayırmayı tercih ediyordum hep. ancak bu araştırmadan sonra modemimin bant yönetme özelliğinin performansını görmek için tek bir ssid kullanacak şekilde ayar yapmaya karar verdim.


    şimdiki cihazların çoğu çok daha akıllı hale geldiği için aynı SSID ile bir ağ kuracak olmak daha iyi bir seçenek olabilir mi, sizin düşünceleriniz nedir?..








  • Bazı cihazlarda eski model telefon vb. cihazlar bağlantı sorunları çıkarabiliyor, bu tip durumlarda ayırmak sorunu çözüyor.

    Kulllanılacak ortamda bulunan cihazların hepsi yeni ise kullanmak mantıklı ve pratik.

  • Zyxel 3625, Keneetic Hero ve FritzBox modemde hep ayrı olarak kullandım.

    Bazı cihazlarım 2,4 Ghz e bağlandıktan sonra 5 Ghz e geçmekte nazlanıyorlar. Çoğu zamanda 2.4 Ghz te kalıyorlar.

    Ayırdığım için sürekli 5 Ghz de kalmalarını sağlıyorum. Tabi evde çekim sorunu yok.

  • Modemde 2,4 ve 5 ghz de kanalı oto yaptım.Ayrı ayrı isim verdim.2 gündür kullanıyorum.2,4 de ev içi zaten sorun yoktu.Uzak odalarda 5 ghz wifi öncekine göre çekimi arttı,bazen 1-2 çentik düşüyor, yineden öncekinden daha iyi, çoğu zaman fule yakın çekmeye başladı.Wifi 5 ghz önceden 36 .sabit kanalla ayarlıya idi.



    2,4 GHz ve 5 GHz için aynı veya farklı SSID? ..


    2,4 GHz ve 5 GHz için aynı veya farklı SSID? ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 16 Haziran 2023; 11:7:45 >




  • denedim ve ayırmak gerektiğine karar verdim. zaafları var gibi. geliştirmeye de açık görünüyor. istediğim gibi çalışmadığı gibi sorun yarattığı kanaatine vardım. 5ghz'den uzaklaştığım halde 2.4'e geçiş yapmadı. kopma noktasında bile inatla 5'e bağlı kalmaya devam etti. uzakta 2.4'e bağlıyken, yakına geldiğimde de 5'e geçiş yapmadı. en azından ayarlarda bu ve buna benzer seçeneklerin olması gerekir diye düşünüyorum.

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Zyxell dx3200 de deniyorum.3625 ye göre geçişler daha hızlı.Modemde 2,4 ve 5 ghz ayrı isimlerde ama 5 ghz nin çekmediği alanlarda 2,4 ghz geçiyor.2,4 ghz de iken modeme yaklaştığıma ,5 ghz nin iyi çekdiği yerde bazen otomatik geçiyor bazen geçmiyor.Modemde veya telefonda otomatik geçişle ilgili ayar bulamadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimbom38

    Zyxell dx3200 de deniyorum.3625 ye göre geçişler daha hızlı.Modemde 2,4 ve 5 ghz ayrı isimlerde ama 5 ghz nin çekmediği alanlarda 2,4 ghz geçiyor.2,4 ghz de iken modeme yaklaştığıma ,5 ghz nin iyi çekdiği yerde bazen otomatik geçiyor bazen geçmiyor.Modemde veya telefonda otomatik geçişle ilgili ayar bulamadım.

    wifi adaptörün mac nosu aynı kalır. 2.4 ve 5ghz için mac no ise router tarafında değişir. aynı zamanda router üzerinde alınan lan ip de değişir. bu sadece modeme ait olan bir özellik değil. adaptörü de işletim sistemini de ilgilendiriyor. bendeki zyxel adaptörün nwd6602 mi neydi, böyle bir yeteneğe sahip olduğunu sanmıyorum. çünkü denedim.  





  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Çok fazla sorunum yok.Tek modem de işimi görüyor.Modem yakın yerlerde cihazlar 5 ghz yi kullanıyor.Sadece modeme en uzak köşe odada wifi de zayıflık var.Bazen full veya 1-2 çentik düşük çekiyor.Ama bazende wifi bazen az çekiyor ,video izlerken bir süre sonra donuyor.O odaya kablosuz giga router koyunca fule yakın çekiyordu. Routeri yatak odası sürekli durması sağlık açışında pek iyi değil.Orya yakın arada bir yer bulamadım.


    Güçlü bir modem bulana kadar arayışa devam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.