Şimdi Ara

2.4 GHZ ve 5 GHZ karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Superonline fibernet abonesi olarak geçen hafta internet hızımı 100 gb/sn'ye yükselttim. Hızım her ne kadar modemin bulunduğu odada o seviyelerde olsa da diğer odalarda verimsiz olduğu için, belki modemde güncelleme ihtiyacı olabilir diye (Huawei 255s) Superonline müşteri hizmetlerini aradım. Gerekli güncellemeleri yaptılar, modemi resetlediler. Bu işlemlerin sonucu olarak wireless ağda daha önce adıma bir tane kullanıcı adı çıkıyorken bu sefer 2 tane çıktı. Bİrisi 2.4 GHZ , diğeri de 5 GHZ içinmiş. Neden böyle olduğunu sordum, anlatmaya çalıştılar ama açıkçası anlayamadım. Bazı cihazlarım 2.4 GHZ, bazıları da 5GHZ destekliyor. Yeni durumda her cihaz için en uygun bir wireless hattını seçip ona mı giriş yapmalıyım? Tek bir wireless hattı üzerinden cihazların (telefon, bilgisayar vs.) otomatik olarak 2.4 veya 5 ghz seçme imkanı yok mu?

    Bİr de uzak oda için wireless powerline almak istiyorum. Bu durumda wireless özelliğini kullanmak için 2.4 mü yoksa 5 ghz mi seçmeliyim?

    Açıkçası kafam karıştı, müşteri hizmetlerinin de bu konuda çok fazla bilgisi yok. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.







  • 5 hız destekleyenlerden 5 ghz seçerek bağlanin. Her taraf 2.4ghz bağlantı dolduğu için bağlantıda problemler olabiliyor. Sol ve sağ şerit gibi düşünün.



    5 ghz kullanırsanız sol şeritten gider ve sağ serittekileri sollamış olursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.