Şimdi Ara

2,5 HDD'yi MacBook Pro veya Windows'da Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar,

    Yaklasik on ay önce bir adet Seagate 2,5" tasinabilir 500 GB HDD aldik. O zaman tasinabilir HDDler hakkinda pek fazla bilgi sahibi olmadigimizdan harddiski hic bicimlendirmeden veya bölümlendirmeden direk kullanmaya basladik. Dijital fotograf makinemizle cektigimiz resimleri ve videolari önceleri Windows kurulu dizüstü bilgisayardan harddiske atiyorduk. Daha sonra esimin MacBook Pro'sunda da bu harddiski kullanmaya basladik. Sonra bir gün plazma televizyon aldik ve harddiskteki görüntüleri televizyonumuzda izlemek istedik. Panel televizyonlara dogrudan baglanan bir harddiskin veya bellegin virüs bulastirma riski oldugundan plazma televizyonla birlikte bir de Western Digital medya oynaticisi aldik. Harddiskimizdeki görüntüleri televizyonumuzda izlemek istedigmizde medya oynaticisina bagliyor ve öyle izliyorduk.

    Böylece hic bölümlendirmeden kullanmaya basladigmiz Seagate 2.5" tasinabilir harddiskimizi üc ayri sistemde kullanmis olduk: Windows, Snow Leopard ve WD Medya Oynaticisi. Simdiye kadar harddiski taktigimiz hem MacBook Pro'da hem de Windows kurulu bilgisayarlarda USB 2.0 girisleri var. MacBook Pro'nun isletim sistemi Snow Leopard.

    Son zamanlarda harddiske erisimde cok büyük sorunlar yasiyoruz. Harddiski ilk kullanmaya basladigimiz sistem Windows XP Professional Sevice Pack 2 kurulu bir dizüstü BS. Harddiski artik yalniz bu bilgisayara baglayinca icindeki her seyi tam olarak görebiliyoruz. Medya oynaticiya baglayinca oynatici, harddiskin icindeki dosyalari bazen görüyor, bazen görmüyor. MacBook Pro'ya taktigimizda ise eskiden harddiske her türlü erisim MacBook'tan mümkün iken artik MacBook'ta harddisk salt okunur olarak görünüyor.

    - Herhangi bir tasinabilir harddiski veya USB bellegi bu sekilde farkli isletim sistemlerinde kullanmak bir sorun cikartir mi?

    - Eger bu sekilde bir kullanim sorun cikartirsa ne yapmak gerekir? Yani, her bir sistem ve kullanim amaci icin farkli harddiskler/bellekler mi satin almak gerekir? Dosyalari ag baglantisinin olmadigi veya kisitli oldugu durumlarda, Windows ortamindan baska ortamlara harddiskler/bellekler olmadan nasil tasiyabiliriz?

    - Bizim harddiskteki bilgiler yakinda kaybolacak diye korkuyoruz. Acilen bunlari yedeklemek istiyoruz. Lakin harddiskin icini tam olarak gören Windows bazen "gecikmeli yazma basarisiz" hatasi veriyor. Bu konuda yaptigim aramada cesitli sitelerde önerilen "Yazma önbelleigini iptal etme", "kayit defterinden sistem sayfasi degerlerini FFFFFFFF olarak degistirme" gibi cözüm önerilerini denedim ama ise yaramadi. Simdi dosyalarimizin yedegini güvenli bir sekilde nerede ve nasil alabiliriz?

    Ekler:

    Windows XP Professional yüklü sistemde görüntülenen harddiskin icerigi:
     2,5 HDD'yi MacBook Pro veya Windows'da Kullanma


    Gecikmeli Yazma Hatasi:
     2,5 HDD'yi MacBook Pro veya Windows'da Kullanma







  • Henüz kimseden cevap gelmemis; saniyorum piyasadaki harddisklerin karsilasabilecegi en tipik sorunlardan biriyle karsi karsiyayiz ve tüketiciler bu konuda pek bilgili degiller.

    Konuyla ilgili olarak kendi kendime cevabini buldugum noktalar tespit ettim. Örnegin birinci soruma cevap olarak sunu söyleyebilirm:

    Herhangi bir tasinabilir harddiski veya USB bellegi, Macintosh isletim sisteminde kullanmak istedigimizde önce bicimlendirmek gerekiyor ve bu da cogunlukla ürünün kutusunda yaziyor.

    Öyleyse ikinci sorumun cevabi burada bizim icin büyük önem arz ediyor; zira her bir isletim sistemi icin ayri bir ortam kullanmak verilerin sistemler arasinda birbirine aktarilamamasi problemini doguruyor.

    Konuyu donanim haberin alaninda uzman ziyaretcilerinin degerli görüsleriyle aydinlatacagina inaniyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.