Şimdi Ara

2 Adet M2 kullanmak ve Hız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Elimde B450m Mortar anakart var ve 2 adet m2 desteği mevcut. Alttaki m2 girişinde James Donkey 512 gb m2 takılı ve 1300/1000 gibi bir değer veriyor ( üst portta takılı iken 2000/1600 veriyordu). Sanırım alttaki port PCIe 2.0 x4 olduğu için. Üstteki birinci portada yedeklemek amacıyla 1 tb samsung m2 almayı düşünüyorum. ( m2 ye dosya yedeklemek çok tavsiye edilmiyor fakat çok önemli dosyaları hariciye atıyorum )Kafama takılan nokta PCIe veriyolu kullanılıyor sanırım. İkinci m2 taktığımda ekran kartı veri yolu hızı x8 e düşermi ? veya çift m2 kullanan varsa kontol etme imkanı varmı.

    2 Adet M2 kullanmak ve Hız







  • ASUS CROSSHAİR HERO VI ANAKARTTA DÖNÜŞTÜRÜCÜ İLE YÜKSEK HIZDA M2 SSD KULLANIMI İÇİN BİRKAÇ TEST YAPTIM KULLANICILARA BELKİ YARDIMCI OLUR.

    ÇEVİRİCİ OLARAK...…. Akasa M.2 SSD to PCI-E Gen3 x4 Soğutuculu Dönüştürücü Adaptör (AK-PCCM2P-02)
    SSD OLARAKDA ……......XPG AS40G-1TT-C 1TB S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 2280 Flash SSD

    2 Adet M2 kullanmak ve Hız

    RESİMDE GÖZÜKEN PCıe 2.0 X4_3 VE PCıe 3.0 X8_3 slotta TEST ETTİM.


    PCıe 2.0 X4_3 SLOT TA ALINAN SONUÇLAR

    2 Adet M2 kullanmak ve Hız


    PCıe 3.0 X8_3 SLOT TA ALINAN SONUÇLAR



    2 Adet M2 kullanmak ve Hız


    BURADA DİKKAT EDİLECEK NOKTA EN ALTTAKİ SLOTTA PCıe 2.0 slotta ssd hızı pcıe 2.0 hızı sınırlıyor.
    PCıe 3.0 X8_3 slotta takdığınızda da ekran kart x8 olarak çalışıyor ve ekran kartı performansında bir miktar sınırlama olur.
    Tercihinizi buna göre belirleyin.




  • ryzen serisi 20pcıe hattı destekliyor. her türlü bir m2 slotundan tam verim alırken diğerinden yarısı kadar verim alırsınız.
    tabi burdan da anlayacağınız gibi büyük ihtimal ekran kartı 8x çalışacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 10 Haziran 2020; 13:44:56 >
  • ama yinede emin değilim deneyerek öğrenebilirsiniz.
    bildiğim kadarıyla m2 slotlarından biri bağımsız ekran kartını etkilememesi lazım. 2. m2 ye taktığınızda hız yavaşlıyor o anda gpu z den 8x mi yoksa 16x mi çalıştığını kontrol edebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 10 Haziran 2020; 13:51:21 >
  • Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Pci-express slotuna değilde anakartta yerleşik 2 adet m2 portu mevcut. Normal şartlardada pci ex dönüştürücü ile kullanıncada 500 mb gibi bir kayıp oluşmuş zaten. Pci ex portuna herhangi birşey takıldığında ekran kartı x8 e düştüğünün farkındayım fakat 2 m2 takınca düşüyormu onu merak ettim.
  • M.2 ayrı konu NVMe ayrı konu. GPU'larda 16x ile 8x arasında fark yok gibidir yani 8x olsa bile bir şey değişmez fakat iki adet NVMe disk aynı anda aktif olurlarsa %100 performans alabilmeniz mümkün olmayabilir.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan alttakinde takılı sistem kurulu 512 gb olanda. Hızı tam vermiyor. Nerdeyse %25-%30 kayıp var problem değil. Render yapan biri değilim. Acaba üsttekine takınca ekran kartını çekermi diye düşünüyorum. Denemek isterim fakat açıldıktan sonra Türkiye'de iade zulum maalesef
  • wildwachsend kullanıcısına yanıt
    Korkunuzun yersiz olduğunu düşünsem de internetten satın alırsanız paketi vs. düzgün açıp kullanırsanız 14 gün içinde koşulsuz iade hakkınız var.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi biraz yersiz hocam am3 sistemde ekran kartı ve pci e wifi kartı kullanırken ekran kartı x8 de çalışıyordu. kartı sökünce bi fark olmadı. İade konusuda Amazon harici diğer firmalarda sıkıntı. Ha çok belli etmeden çıkartılıp geri pakete konulursa sorun olmaz fakat bu sefer benim kullanmış olduğum ürün bir başkasına 0 diye gidecek Amazondada alacağım ürünü bulamadım
  • wildwachsend kullanıcısına yanıt
    Yasalarda 14 gün iade hakkı verilmesinin sebebi zaten ürünü bizzat deneme şansınızın olmaması aslında mağazadan bizzat elden alındığında bile denenebilmesi gerekir yani biz aslında üşengeç mağazaların deneme hakkı sağlamamasından dolayı bir çok ürünü denemeden alarak hata ediyoruz bu yüzden internetten almak daha mantıklı çünkü mağazadan satın alınan üründe bu şekilde bir iade hakkı yok. Ürünü temiz kullanmak kaydıyla 14 gün boyunca isterseniz 24 saat kullanırsınız bu yasal hak, sizin geri gönderdiğiniz ürünün yeniden satılması sizin sorununuz değil bu mağazanın ve ürün alacak olanların sorunu. Online mağaza reklamı yapmak istemem fakat Ürünü n11 gibi taşeron siteler yerine satışını kendi stoğundan yapan ve bilinen bir siteden alırsanız seve seve iade almak zorundalar, almazlarsa yasal süreç başlatırsınız seve seve zararınızı karşılamak zorunda kalırlar. İade kolay iş fakat bazı püf noktaları var, kredi kartına taksitle alırsanız o para taksitle geri ödenir, peşin alırsanız peşin ödenir bunun dışında bilinen sitelerde pek sorun yaşayacağınızı sanmam.




  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam ilgi alakanız için. Bir kaç yıldır alışveriş yapıyorum kullanmayıp iade ettiğim oldu ama deneyip iade ettiğim olmadı hiç. Gerek forum gerek forum dışında dediğiniz gibi n11 tarzı sitelerde sorun yaşayan çok. Hepsiburada'da bile bazen uğraştırıyorlar müşteriyi halbuki dediğiniz gibi en doğal hakkım mesafeli satış olduğu için. Alıp denemekten başka çarem yok ne yazıkki :) Sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.