Şimdi Ara

2 adet seri bağlı aküyü güneş paneli ile şarj etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okulda yapmış olduğumuz akülü araç için güneş paneline ihtiyacımız var. Araçtaki motorumuz 24 volt ile çalışmakta. 2 adet 12v 12 a aküyü seri bağlayarak arabamız gayet güzel çalışmakta. Fakat bu iki akü için güneş paneline ihtiyacımız var. Ebatinin çok büyük olmaması önemli. 60x50 cm gibi olabilir. Birisi ayrı ayrı 2 panel kullanmam gerektiğini söyledi. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Birde panel ile aküler arasındaki bağlantıyı nasıl yapmalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    2 adet seri bağlı aküyü güneş paneli ile şarj etmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedlloyd -- 19 Kasım 2019; 22:47:23 >







  • Öncelikle tebrik ediyorum,elinize sağlık.
    En yaygın bilinen yol;2 adet panel(2x20watt) alıp seri bağlı (2x18V=36V max.)çıkışlı bir kaynak oluşturup 5 amper kapasiteli bir şarj ünitesi(cihazı) ile şarj etmektir.Panel gücü 20watt uygun olur, 10watt zayıf kalır.
    Diğer yol ise;1 adet 40watt G.Paneli alıp çıkış voltajı olan max. 18 Volt'u 28-28,4 Volt'da sabit tutan step-up(boost)devresi ile sonuç alınır.Burada step-up devresi hem voltaj yükseltici olarak hemde Şarj kontrolu olarak çalışır.

    Panel boyutu düştükçe gücü de düşeceğinden ve size bol-bol enerji ihtiyacı olacağından boyutu büyük tutun hem güneşli hava da aküden değil panel gücü ile çalışır,hem şarj eder.
    Burada bir arkadaşa böyle bir proje yaptım.Motor; hazır 4 tekerli orjinal elektrikli bisiklet.Akü voltajı 60 Volt panel voltajı max. 100V.Gayet güzel sonuç aldık.

    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.