Şimdi Ara

2 Adet Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Abilerim ve Kardeşlerim


    Birkaç Java ile ilgili sorum var çözebilecek varmı? Varsa çözebilirmisiniz? çok mutlu olurum. Duaımıda eksik etmeyeceğim inşaAllah:)

    Sorular

    1-İki boyutlu bir int dizisi(iki boyutlu dizi=matris) kullanıcının istediği oranda iki farklı matris ayrılmak isteniyor.Ayrılan matrisler train ve test olarak adlandırılsın.Örneğin kullanıcı 0.75 değerini metoda gönderirse yazdığınız metot orijinal matrisin %75 satırlarını train matrisi için geriye kalan %25 lik de test için ayırmasını gerekir.Kurgualyacağınız metoda orijinal matris ve ayırma oranı değeri parametre olarak girilecek, train ve test matrisleri de metod dan geriye gönderilecektir.Metoda istediğiniz bir isim verebilirsiniz.İlgili metodu NYP bağlamında kodlayınız.



    2-Bir sınıfta tanımlanmış int türündeki counter değişkeni increment metodu içerisinde kendini bir eklenerek arttırılmaktadır.Java uygulamasında main içersinde çağrılan process isimli metot içinde bir for döngüsü kullanarak counter değerini maksimum bir milyar olana kadar arttırmaktadır.Söz konusu uygulama tek thread olduğu için hem yavaş çalışmakta hemde for döngüsü bitene kadar ana program akışını kilitlemektedir.Bu problem gidermek için multi-thread çözüm geliştirmeniz istenmektedir.En fazla 10 kanal açmanız izin verilmektedir.Geliştireceğiniz çok kanallı uygulamada counter değişkeninin düzgün sıra ile artmasını gerekmektedir.NYP çerçevesinde kodlayınız.







  • 1) Arrays.copyOfRange()

    2) AtomicInteger

    NYP nedir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mephalay

    1) Arrays.copyOfRange()

    2) AtomicInteger

    NYP nedir?
    Nesneye yönelik programlama demek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.