Şimdi Ara

2 aylık araçta motor değişimi olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
5.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 1,5 ay önce Nissan Juke Skypack model araç aldım. Aracı aldıktan 15 gün sonra yaklaşık 500 km de motor arıza lambası yandı. Aldığım yere götürdüm. Yazılım hatası olduğunu ve yeniden yüklediklerini söylediler. Işık söndü ama 1 ay sonra yeniden ışık yandı. Araç 1900 km de. Yol yardımı arayarak farklı bir servise çektirdim.

    Aracın motorunda 1 damla bile yağ yoktu. Bir şekilde bütün yağ boşalmış ve neden yağ lambası yanmamış anlayamadım. Sonuç olarak servis motorun zarar gördüğünü ve komple değişmesi gerektiğini söyledi. Aracı satarken değer kaybı olacağını düşündüğüm için motor değişimini onaylamadım.

    Sizce bu durumu kabul edip motoru değiştirtmeli miyim? Satarken ne civarda bir değer kaybı olur? Araç değişim talebinde bulundum ama cevap dönmediler. Verdikleri ikame aracı da alacaklarını belirttiler. Onların cevabını beklemeli miyim? Bazı arkadaşlarım beni böyle oyalayacaklarını, hemen mahkeme açmam gerektiğini söylediler. Aracı alalı 45 gün bile olmadı.

    Sıfır araba alıp bunları yaşamak son derece üzücü. Bu konudaki tavsiyelerinizi rica ediyorum.







  • Hocam aracı değiştirmek için mahkemeye başvurun,egerki olumsuz sonuçlanırsa motor degisimini onaylayin o motordan artık hayır gelmez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.elde servisin hatasından kaynaklı motor değişiminde size proplem yaşatmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değiştirsin işte yeni motor,daha güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sandık motor takıldığı sürece ikince elde sorun olmaz, ki zaten servis kayıtlarında görünücrk değişen birşey olmaz sizin için garanti kapsamında olan bişey, ama değişim için daha fazla istekli olun, yeni araç olduğu için ayıplı mala girer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırdığım kadarıyla evet motor sorun çıkarmaz deniliyor ama türkiye piyasasında aracı satarken değer kaybı olabilirmiş. Ne civarda bir değer kaybı olur? Satarken sorun yaşamak istemiyorum çünkü.
  • onu ver qashqai al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

    Hocam aracı değiştirmek için mahkemeye başvurun,egerki olumsuz sonuçlanırsa motor degisimini onaylayin o motordan artık hayır gelmez..

    Arkadaşım aracın değişmesini istiyorum tabi ki ama mahkeme hemen sonuçlanmaz ki. Ya yıllarca beklemek zorunda kalırsam? Kredi vs kullanarak sıfır araç aldım. Başıma bu geldi. Araçsız kalmak da istemiyorum.
  • bizdeki yalama hukuk sisteminde şirketler iyice arsız oldu, 0 aracın bu şekilde arıza yapması kabul edilebilir mi yeni araç vermeleri gerekir ki yapmazlar gibi geliyor,
  • Aracın yağ kaçırdığını hiç mi farkedemediniz. Yağ uyarisi vermemesi araçtan kaynaklanan bir sorun bu konuda haklisiniz fakat yağı bitip motor o şekilde çalıştıysa sonuç ne olur bilemem. Bence bu tarz olaylarda satarken deger kaybı olacak endişesi yaşamamak lazım. Siz o aracı güvenli bir şekilde, kafanizda sorun olmadan kullanabilimeniz önemlidir. Umarım sorunu halledebilirsiniz geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sattıkları ayıplı mal. geri alacaklar. nokta
  • Yeni nissanlar hep sorunlu. qashqai xtrail falan hep şanzıman arızası veriyo, uzak durmak lazım nissandan
  • 2. el değeri neden düşüyor, garantiden değişecek nasılsa
  • Motorda sadece gerekli parçalar değişir garantide. Geri verme olayı falan hikaye.
  • Garantiden motorun değişimini kabul etmek en mantıklısı. Büyük ihtimalle ilk arıza ile bağlantılı bir durum ve ayıplı mal almışsınız. değeri ne olursa olsun bir gömlekten arabaya kadar ayıplı malın değiştirilmesi yada para iadesi hakkınız tabi ki var ama mahkeme 1.5 2 sene sürer, mağdur yine siz olursunuz.
    İkame aracı da geri vermeyin.
  • Servis, size onarım önermemiş motoru rektefiye edeceğiz demedi değil mi sandık motor takacaklar. Eğer sandık motor takacaklarsa itiraz edilecek bir nokta yok. Size araç değişimi yapmazlar. Mahkemeyi de kazanabileceğinizi düşünmüyorum. Servis aracı onarmamıza izin vermedi diyecektir. Türkiye piyasasında değer kaybı olabilir ama durum budur.
  • Cok tesekkur ederim degerli tavsiyeleriniz icin. Evet sandik motor getirtip degisim yapacaklarmis. Motorun gelmesi takilmasi vs 1 ayi bulabilirmis hatta gecebilirmis. Deger kaybi olmaz dediler ama yine de size 2500 tl yakit ceki hediye edelim diye bir oneride bulundular. Bu konuda onlardan bir yazi falan alsam mi diye dusunuyorum. Cunku deger kaybi yasanacagindan eminim. Adam araci alirken ekspertize soktugu an serviste yapilan bu islemi gormus olucak ve araci almaktan vazgecebilir. Aslinda belki sacma ama turkiyedeki durum bu. Ben aractan sogudum gibi kisa sure sonra satacagimi dusunuyorum. Guvenim cok sarsildi. Acaba bir kac galeri arayarak aracimda boyle bir sey oldu diyerek galerilerin tepkilerine gore mi karar versem diyorum. Avukatim araci yaptir, 2500 tl yi kabul etme ve dava ac onerisinde bulunuyor. Hic sevmedigim isler.
  • Servis olabildiğince iyi niyetli davranıyor. 2500 TL'yi kabul edip sandık motorla değişim yapılmasını öneririm. Tekrar ediyorum dava açsanız da kazanabileceğinizi düşünmüyorum çünkü aracı yaptırmış ve onarımını kabul etmiş oluyorsunuz zaten. Aksi durumda da araçsız sürüneceksiniz. Avukatınız para almak istiyor olabilir. Zaten yakıt çekiyle beraber zararınız çok olmaz. Sandık motor eğer başka sıkıntı yoksa ileriki dönemde hiç bir sıkıntı çıkarmaz.

    Forumun eski konuları vardı, Motoru üretim hatalı Tiguan için vw servisi para talep etti araç sahibi yıllarca süründü davayı kazandı sanıyorum.
    45000 de yatak saran ecotec için sanayide rektefiye önerdiler. Rektefiye yapıldı.

    Yani size sandık motor demişler bir de 2500 lira yakıt çeki önermişler.
  • Ayipli Mal satmislar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreamania

    Cok tesekkur ederim degerli tavsiyeleriniz icin. Evet sandik motor getirtip degisim yapacaklarmis. Motorun gelmesi takilmasi vs 1 ayi bulabilirmis hatta gecebilirmis. Deger kaybi olmaz dediler ama yine de size 2500 tl yakit ceki hediye edelim diye bir oneride bulundular. Bu konuda onlardan bir yazi falan alsam mi diye dusunuyorum. Cunku deger kaybi yasanacagindan eminim. Adam araci alirken ekspertize soktugu an serviste yapilan bu islemi gormus olucak ve araci almaktan vazgecebilir. Aslinda belki sacma ama turkiyedeki durum bu. Ben aractan sogudum gibi kisa sure sonra satacagimi dusunuyorum. Guvenim cok sarsildi. Acaba bir kac galeri arayarak aracimda boyle bir sey oldu diyerek galerilerin tepkilerine gore mi karar versem diyorum. Avukatim araci yaptir, 2500 tl yi kabul etme ve dava ac onerisinde bulunuyor. Hic sevmedigim isler.

    Hocam bayinin yaklaşımı bence çok kötü değil. İkame Araç veriyor ve 2500 tl yakıt çeki veriyor. Aracı alalı 15 gün olsaydı ve direk son halindeki arıza ile karsilassaydiniz direk değişim derdim ama 45 gün olmuş. Garanti işliyor. Sandık motordan da bir şey olmaz. Bildiğin sıfır motor ben böyle bir aracı alacak olsam dert etmem.

    Ha illa bişey olacaksa yakıt çekini az bulduğunuzu bunu aracı satarken ki değer kaybına saydığınızi belirtin. 5000 falan alabilirseniz gayet güzel teklif olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.