Şimdi Ara

2. Bir HDD Bağlama Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir sorum var:

    Hâli hazırdaki PC'mde SAMSUNG 500 GB 7200 RPM SATA-II 16 MB HDD var. Benim amacım bir 320 gb'lik daha alıp bunu ikincil bir hdd olarak kullanmak. Daha önce hiç yapmadığım için bilmiyorum ama bir pc'de maksimum 4 hdd çalıştırılabileceğini okudum. Tek bilmek istediğim bağlantılar, kablolar vs. bunları nasıl yapacağımdır. Hiç bir yerde anlatım vs. de bulamadım.

    Mevcut HDD 2'ye bölünmüş durumda; C sürücüsünde (146 gb) Win 7 kurulu, D sürücüsü (319 gb) ise depo-arşiv amaçlı kullanılıyor. 320'liği direk olarak bağlayıp ikincil bir depo-arşiv olarak kullanacağım ve bölmeyeceğim.

    Yardımlarınızı bekliyorum. Kısa bir anlatım, hangi kabloların lazım olduğu ve hangi bağlantıların nasıl yapılacağını anlatmanız yeterli. Lâzım olursa anakart modelim: Intel DH67CL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dru-Zod -- 3 Haziran 2012; 20:40:05 >



  • anakarta bağlamak için sata kablosu olması lazım.Öncelikle sata kablosunu HDD'deki yerine tak.Daha sonra HDD'i kasadaki ilgili yerine sabitle,sabitledikten sonra sata kablosunun diğer ucunu anakarttaki ilgili yere tak(sata 1,2,3,4 diye yazar sata girişlerinde ),daha sonra psu'dan gelen güç girişini HDD'e tak.
  • İlgilendiğin ve bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.