Şimdi Ara

2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR! Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
11.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaris kullanıcısına yanıt

    Comnet'in muhtemel vereceği cevap şudur  


    ''Bina içi tesisatınızı ve modem bağlantılarınızı kontrol etmenizi, 

    Daha iyi bağlantı için kablolu bağlantı kullanmanızı ve modeminizi değiştirmenizi öneririz''

  • boyzof B kullanıcısına yanıt

    anladım teşekkürler hocam

  • 3-5 kuruş az vereceksiniz diye müşterileri ile dalga geçen comnet'e geçilmez demiştik burada..

  • zortak Z kullanıcısına yanıt

    Bana "saçmalıyorsun" diyene kadar önce zahmet edip ne söylemeye çalıştığımı anlamaya çalışmanız lazım. Burada ne Comnet'ten ne Osmannet'ten bahsediyorum.


    Benim itiraz ettiğim nokta kafasına esenin liste oluşturup işi bilmeyen programcılarn adminlerin de bunları ciddiye almasıdır. Senin kendi verdiğin linkte bile 13 tane liste var. Bu listelerin hepsi sadece kendi koydukları kurallara tabidir, hiçbirinin üstünde hiçbir regülasyon yok hiçbir hukuki dayanak ve yaptırım yok. Bunların yaptığı iş prensipte haraç toplamakla birebir aynıdır. Karşılığında açıktan para pul istemiyor olabilirler ama bu durum yaptıkları şeyin işleyiş prensibinin birebir haraç toplayan çetelerle aynı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.


    İSS'niz ile görüşmeyin demiyorum görüşürseniz görüşün. ama diyorum ki bankaların da müşterisisiniz. Bu koca bankalar güvenliklerini sağlamak için böyle ne idüğü belirsiz listelere bel bağlamak zorunda değil. Bi telefon açıp bi form doldurup derdinizi sıkıntınızı anlatsanız benim evimdeki internet bu verdikleri IP bu benim kimlik bilgilerim sizde her türlü doğrulama imkanı sizde ip listesi gibi böyle ucuz basit ve güvenilmez yöntemlere bel bağlamak yerine benim size verdiğim bilgilere göre doğrulama yapıp erişime izin verin de işimize gücümüze bakalım diye yazsanız sorunu kökünden çözmeye bir adım yaklaşmış olursunuz diyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 5 Ekim 2023; 13:7:49 >




  • Ulan bu firma için zamanında çok iyi ve kurumsal şirketlere datacenter hizmeti falan veriyorlar demişlerdi gittim 1 yıllık ön ödemeli üyelik aldım. Dünden beri aktifbank bankacılık sistemlerine girememeye başladım. Destek talebi açtık müşteri hizmetlerini aradık Allah a emanet.

    Arkadaşlar bu sorunun çözümü nedir? Pc ya da telefona dns ip falan girerek aşılıyor mu? Yoksa tek çare vpn mi? Vpn ise eğer hem pc hem android için ücretsiz düzgün çalışan vpn programı önerir misiniz çok acil lütfen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt

    Opera nın içinde var. Bankacılık işlemleri için güvenli olur mu bilemem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt

    Aktifbank'a mı destek talebi açtınız?

  • haksancan H kullanıcısına yanıt

    Yok hocam Comnet uygulamasında açtım dün akşam. Güya ilgili birime aktarmışlar ilgilenen eden yok. Çağrı merkezini aradım kendi telefonumda sorun vardı şirket telefonundan. Dediler kendi numaranızdan aramanız lazım. Dedim telefonda sorun var siz beni arayın doğruların o zaman. Tamam deyip kapattılar aramadılar artık telefonlarımı da açmıyorlar nereden bulaştık ya. Bir de bunların yüzünden sorun aktifbank da diye gece yarısına kadar onlarla kavga ettim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt

    Aktifbank sizin ip'nizden dolayı girişinize izin vermiyorsa Aktifbank müşteri hizmetleri ile de görüşmekle iyi yapmışsınız bence hocam sonuçta onların da müşterisisiniz. Benim internetim bu ISS'm bu IP'm bu beni engellemeyin diye isyan edin  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 5 Ekim 2023; 13:51:6 >
  • haksancan H kullanıcısına yanıt

    Boş şeyler yazmayı bırak anlamadığın konular bunlar, hayatında ne bir websiten olmuş ne bir siteye pos almışsın veya kurmuşsun, tüm aklı başında firmalar, web sitesi sahipleri bu gibi güvenlik kurumlarının verdiği raporları dikkate alırlar, bu kara listeye giren iplerin tüm iplere oranı oranı yüzde 0,0001 gibi oranlarda bile değildir, yani müşteri kaybı yok gibi, kimse 0,0001'e göre iş yapmaz, banlar geçer, eğer sana verilen iplerin geçmişi güvensizse ve kara listedeyse, o ipleri sana sağlayan firmayla çalışmayacaksın, bu kadar basit başka bir çözüm yok.

  • Bankacılık işlemleri için VPN vs. kullanırsanız bir gün o hesabı boşaltırlarsa şaşırmayın. Sakın bu şekilde bankacılık vs. işlerinde ek uygulama indirip onların üzerinden girmeyi vs. denemeyin.

  • ApRa- kullanıcısına yanıt

    Yazdım , güvenli olur mu diye?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ip yi binlerce kullanıcı yani cihaz kullanarak kurumla iletişim kurmaya çalışıyor. Hangi kullanıcının gerçek hangisinin sahte olduğunu nasıl anlayacak. Tek tek mac bazlı filtre mi uygulayacak. İp bazlı engellemede gerçek kullanıcının engellenmemesi için her mac için ayrı ip ile çıkışı olması lazım. Bu da imkansız. Sorunu çözmesi gereken iss, ip yi değiştirmesi lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, malum arkadaşa ben dahil birkaç kişi tam olarak "aptala anlatır gibi" anlattık, görüyorsunuz. Halen boş boş mehmet listesi vs. muhabbeti yapıyor, ya firma yetkilisi ya işine gelmiyor ya da aklı ermiyor.


    Dünya genelinde, sadece BM'nin tanığı ülkelerde bile yasal düzenekli ortak bir liste yapmanız olağan değil, yahu ülkeler daha birbirinden doğru düzgün suçlu iadesi alamıyor siz ortak liste yapsınlar diyorsunuz. Kaldı ki bu gereksiz bir evrak ve iş yükü çıkarır. Kullanılan block listeleri dünya genelinde ortak kabul görmüş ve güvenilir listelerdir, arkadaşın boş yazılarını ciddiye almayın.


    Bu konuda bankayı veya erişmek istediğiniz kurumu arayıp kendinizi boşuna aptal durumuna da düşürmeyin. Bu ip adreslerini alırken kontrol etmek sağlayıcının görevidir, kontrol etmeden aldılarsa veya ucuz diye bilerek aldılarsa da bu listelere ulaşıp temiz bildirimi yapmak yine sağlaycının görevidir.


    Şimdi aynı ip sağlayıcıdan iki örnek atacağım, GIBIRNet kullanıcıları bu adresleri daha önce görmüştür, çünkü şuan GIBIRNet kiralamış ve kullanıyor.


    https://www.abuseipdb.com/check/31.210.37.235

    https://www.abuseipdb.com/check/31.210.38.250


    Gördüğünüz üzere firma tertemiz olanları almış. COMNET bu listeleri kontrol edemeyecek kadar aciz bir firmamıydı sizce?





  • ApRa- kullanıcısına yanıt

    Haklısın, engelledim geçtim.

  • Koca banka hangi kullanıcının gerçek hangisinin sahte olduğunu anlayamayacak kapasitede mi? Kimlik bilgileri var, fiziksel kart bilgileri var, sim kart var, mobil uygulama kurduğunda çaktırmadan açtıkları 2fa var. Var oğlu var. Bütün bunları doğru girsen bile işlemin kendisini şüpheli bulduklarında zaten izin vermeyip kâh mesajla kâh direk telefonla arayarak haber veriyorlar.


    IP bazlı engelleme ilkel bir yöntemdir, kendi kurduğu kendi kullanacağı hizmetleri korumak isteyen amatörlere yönelik hazırlanan listelerdir. Koca banka kullansın diye değil. Elinde bütün bunları yapma imkanı olan koca banka hâlâ amatör gibi bu listeleri kullanıyorsa tabi ki birinci dereceden kabahatlidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 5 Ekim 2023; 14:47:8 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.