Şimdi Ara

2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR! Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
11.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ApRa- kullanıcısına yanıt

    Hepi topu 3 tane ip bloğu var, piyasadaki en düşük blok sayısı olabilir. IP kiraladıkları falan da yok. Gelmiş hikaye anlatıyor, rakipleri bunları kıskanıyormuş, bot atıyormuş.. Aynen senin bir ip adresini 850 kişiye pay etmeni kıskanıyorlardır Şükrü.


    Forum bugün beni sınıyor.2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok 

    2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok




  • püü yazıklar olsun

    20 lıra ıcın böyle varoş yerlerde takılan sizlerede yazıklar olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    keşke yıllık 200TL olsa, türk telekom 100mb aylık ort 385TL+55TL modem kirası 440TL yapıyor. ben comnete aylık 129TL ödüyorum.

  • modeme girdiğim dns 1 ve dns 2 ; 1.1.1.1 kullandım şimdilik izleme olayını çözdüm ama sayfalar yine açılmıyor

  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Aklı yok fikri var sözünün karşılığı olabilecek bir cevap.

    Çıkmış bir siteden aldığı veriyi doğru kabul edip fikir beyan ediyor. Doğru mu? Hayır. Tek doğru oradaki üç ip adresinin ilgili firmaya ait ip adreslerinden sadece bir kaçı olması.

    Anca boş boş, hadsiz hadsiz, bilgiden yoksun ve gerçeği olmayan yazılar yazıp bir şey bildiğini sanıyorsun ama maalesef yüzeysel gördüğünün dışında aslında bir şey bilmiyorsun.

    Sana yüzeysel bir bilgi daha vereyim ilerde lazim olur.. O sitede gördüğün bilgileri o site başka bir yada bir kaç yerden servis ile alır. Bu gönderilen bir yada bir kaç yere bilgileri de firmalar verir. Firmalar isterse bu bilgileri kısıtlar, engeller yada serbest bırakır. Ek olarak yine firmalar farklı asn ile hizmet verebilir ve sen bunu yine bilemezsin.

    Sonuç olarak sen hadsiz fikrin ile yüzeysel düşünüp yalan beyanlar veriyorsun ben doğru bilgiler ile insanları bilgilendirmek ıstiyorum. Senin alanın buradan onu bunu yanlış yönlendirmek olabilir ama benim uzmanlık alanım iss ve bilgi güvenliği üzerine bunuda dip not olarak ileteyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oursoft -- 6 Ekim 2023; 9:49:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hem işyeri hemde ev internetini 3 ay evvel comnet e geçirmiştim. Geçen hafta ev internetim de teb.com.tr, cepteteb.com.tr ve ziraatbank.com.tr web sitelerine erişim sağlayamadım. Comnet e yazdım ve standart bizlik sorun yok dediler. Bende iş yerindeki modemi kapattım ve evdeki comnet aboneliği kısmına işyerindeki comnet abonelik bilgilerimi girdim ve bu siteler sorunsuzca açtı. Bu durumdan şunu anladım, kullanıcıyı engelleyen bir durum var ve bunu düzeltmiyorlar. Bu gün de işyerindeki internetten de artık girilemiyor bu sitelere. Desteğe yazdım ve bakalım ne cevap verecekler.

  • haksancan H kullanıcısına yanıt
    İyide banka napacak burda ,adamın ip dinamikse ,sabit değilse her bağlantıda bankayı mı arayacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 6 Ekim 2023; 10:55:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Comnet başlığında sorunlu site adlarıyla birlikte yazmıştım. Vakıfbank 3d sms gelmiyordu, ziraat, turkcell, bkm vb. sitelerine girlmiyordu.

    Kayıt da oluşturmuştum ama hep otomatik cevap geldi. 3-4 haftalık sorunum birden başladı, birden çözüldü. Son kaydım hala açık duruyor, geri dönüş bile yapmadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel sıkıntıları saymazsak, aslında pek bir problememim yok. Hatta büyük kesintilerde genelde evde bile değilken olduğu için pek sorun yaşamadım. Sadece son haberler beni üzmüştü. Alışveriş felan yapan birisiyim. Onun dışında girip çıkamadığım yer yok.

  • oursoft O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar Şükrü Poyraznet çalışanı ve seviyesi gördüğünüz gibi.

    Ben cahilim, hadi firmanın ip bloklarını at da doğru bilgiyi görelim Şükrü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Bak yine fikrinle yazıyorsun.


    Şimdi senin açık adresini buradan istemek ile firmanın IP bloklarını buradan göndermek arasında bir farkın olmadığını anlamanı bekliyorum. Ama bak sadece bekliyorum anlaman yönünde özel bir isteğim yok :)

  • sabahtandır giremediğim siteler var. meğer sebebi buymuş. modemi resetliyorum sorun çözülmüyor... vay arakdaş.

    telefonun interneti de olmasa bugun perişan olmuştum.

  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    Evet arayacak. Bankalar bu amatör eğlendiren "güvenlik" önlemlerinden vazgeçene kadar bankanın başını ağrıtması gerekir ki bankaların da aklı başına gelip bunlar yerine gerçek güvenlik önlemleri kullanmaya başlasınlar.


    Böyle bir güvenlik anlayışı milyonlara hizmet veren hele hele bankalar gibi yokluğunda mağduriyet yaratan kurumlar için kabul edilemez.


    O an o saatte direk sizin bankanıza yönelik devam eden bir saldırı varsa o IP blokları kısa süreli olarak engellenebilir. Ama yok efendim 3 ay önce script kiddie'nin biri aynı IP'den dünyanın öbür ucundaki bir sisteme port taraması yapmış diye sizin şifresini girdiğiniz sms onayını yaptığınız banka hesabınıza girmenize izin vermemesi tamamen idarecilerinin ve çalışanlarının işin kolayına kaçmasından kaynaklıdır.


    Buna karşı çıkmanın en doğru yolu da bankanız müşteri hizmetlerine ulaşarak neden kendi evinizde kullandığınız internetten kendi mûdisi olduğunuz hesaplarınıza ulaşmalarına izin vermediklerine dair hesap sormanızdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haksancan -- 6 Ekim 2023; 13:22:46 >




  • Güzel abiciğim beton ile IP adresini karşılaştıramazsın. Kalitesiz beton diye bir şey vardır, çünkü betonun fiziksel yapısal özellikleri vardır. Teste tabi tutar karşılayıp karşılamadığına bakarsın. Kullanılacak betonun sınırları da yasayla yönetmelikle belirlenir.


    IP adresinin varlığından kaynaklı yapısal özellikleri yoktur. Üstüne basa basa söylüyorum çünkü size daha önce bunu söylediğim halde ısrarla tekrar ediyorsunuz: "Güvensiz IP" diye bir şey yoktur. Bugün belirli bir IP'den saldırı gelebilir, aynı saldırgan yarın o IP bloğunu bırakır başka IP bloğu kullanır. Güvensiz IP diye bir şey yoktur. IP bir numaradır sürekli el değiştirir. IP'nin rastgele listelerde olması bir kusur değildir. ISS'lerin senin bahsettiğin şekilde yasal bir zorunluluğu yoktur.

  • haksancan H kullanıcısına yanıt

    Birader mesele sadece banka değil, birçok site var, aralarında gov.tr uzantılı siteler de var, dediğine kendin inanıyor musun? Kendin aradın mi bankaları tek tek her seferinde? Başından geçti mi boyle bir olay, bankaların müşteri hizmetlerine bunu dert yanmak sonucu düzeltir mi? Müşteri hizmetlerinde çalışanlar bu konu hakkında zerre bilgi sahibi midir sence? Kayıt oluşturuyorum der kaybolur gider. Biz de mal mal bekleriz. Yasal zorunluluk falan ayrı konu, müşteri memnuniyeti ayrı konu. Bize comnet bu hizmeti sunmak zorunda, ip adresiymis macmiş vs. Kimse bunlarla uğraşmak zorunda değil. Arasın comnet bankaya söylesin. Benim internet konusunda sözleşmem comnetle, bankayla olan sözleşmemde bunla alakalı bir konu yok ki? birine para gönderirken hata verse bankayı ararım. Bana ne ip yasak listesinden ITci adminlerin kolaya kaçmasından.


    Bu olayların hepsi comnete yazar, bu kadar basit.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 6 Ekim 2023; 16:4:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oursoft O kullanıcısına yanıt
    Laf cambazlığı yapma.

    Ben kurumsal bir firma olsam internette açık adresim bulunurdu veya buradan verilirdi. Ben normal bir vatandaşım.
    Kaldı ki yukarıda kendin yazdın "rakip firmalar bizi botlüyü" diye, demek ki rakiplerinde bu bilgi zaten var. Eee, rakiplerinde olan bilgiyi bizim gibi "cahil, aklı yok fikri var" dediğin kişilerden saklamanın bir gereği var mı? Bu nasıl bir güvenlik önlemi ki adresleri saldırı yapanlar biliyor, yapmayanlar bilmiyor. Gerçi senin güvenlikten anlayışın Hetzner gibi büyük datacenterlara, yurt dışı çıkışlarına bant daraltması uygulamak. Senden bir mantık beklemek gereksiz olur.

    Biz bilgiye aç kardelenleriz cano, blokları görelim ;)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2. COMNET SKANDALI: BANLI IP ADRESİ VERİLİYOR!    Sanal ödeme iptal, banka uygulamalarına erişim yok

    Netspeed de aynı firmayı kullanıyormuş ama gördüğünüz gibi bir sorun yok, şüphelerinizi ip sağlayıcı yerine başka yönlere çevirebilirsiniz sanırım dostlar.

  • agmerhamto kullanıcısına yanıt

    Hocam orada was NOT found diyor zaten sizde, report not found yazıyor, sizinkinde yasaklı bir durum yok :D geoipanin tüm ipleri yasaklı değildir, ama comnete kiralananlar yasaklı listesinde şu an




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 6 Ekim 2023; 13:43:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boyzof B kullanıcısına yanıt

    biliyorum ilk mesajı okudum bir bakayım dedim netspeed de aynı firmadan hizmet aldığı halde sıkıntısız ip vermiş bunu konuya ekleyeyim dedim ?

  • agmerhamto kullanıcısına yanıt
    Netspeed ve Gıbırnet'in aldığı bloklar temiz zaten. Comnet muhtemelen nefes alsın yeter mantığıyla bilerek bunları almıştır. Nedir yani? Çat bir butona basar abonelik iptal :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 6 Ekim 2023; 13:44:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.