Şimdi Ara

2 ehliyetim var.(Almanya - Türkiye) Birisine el konsa diğeri geçerli olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Hem Almanya hen de Türkiye ehliyetim var. Ay sonlarında trafik polislerinin kota doldurmak amaçlı yazdığı cezalara çok denk geliyorum. Bazen ceza puanı sınırına kadar geliyorum. Biraz da şanssızlık nedeniyle çok ceza yiyorum. Örneğim farlardan bir tanesi bozulduğu gün illa polise rastlarım. 60 lık yolda 70 le giderken ceza yerim(dalgınlık). Şehrin bir bölümünde yağmur yağar sis farlarını açarım, diğer bölümü kupkurudur söndürmeyi unuturum çevirmeye girerim ceza yerim.. Olur da bu ceza puanı dolduğunda Türkiye ehliyetimi alsalar; Almanya ehliyetimle araç kullanmaya devam edebilir miyim?
    Yada ceza gereken durumlarda Almanya ehliyetimi versem onda farklı bir ceza kotası oluşur mu? Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
    Almanya ehliyetime Türk polisi el koyabilir mi?
    Hangi ehliyetle ceza yemek daha mantıklıdır?

    Ne kadar kurallara uygun hareket etse de insan bazen ceza yiyebiliyor.

    Teşekkürler







  • Garip bir durum. Polisin Almanya ehliyetinize el koymaya yetkisi yoktur, burası kesin. Emin değilim ama büyük bir ihtimalle Türkiye ehliyetinize el konduktan sonra Almanya ehliyeti ile çevirmeye girerseniz, ehliyetsiz araç kullanmış muamelesi görürsünüz. Tabi yasada bir açık varsa o zaman durum değişir, zaten yasalarımızda bir çok açık mevcut.
  • türk bulgar 2 ehliyete sahip bir akrabam vardı adam alkolden türk ehliyetini 6 ay kaptırdı bulgar ehliyetiyle devam etti kaç kere polis çevirmesine girmiş hiçbiri bişey demedi diyor yanlızca pasaportun yanında mı diye soruyorlarmış.bende sadece türk ehliyeti var ancak bulgar vatandaşlığım var şimdi oradan da bi tane bulgar ehliyeti almayı düşünüyorum çift ehliyet her zaman avantajlıdır.yani hiç sıkıntı yapma sürebilirsin istediğin gibi
  • İstediğiniz ehliyetle ceza yeme gibi bir olay var mı ?
    Ceza puanınızı doldurursanız Türkiye ehliyetinizi elinizden alırlar.
  • Şimdi burada Almanya'da bana Alman ehliyeti verirken Türkiye ehliyetime el konuluyor. Ancak benim Türk ehliyetimde B sınıfı dışında bir de motorsiklet ehliyetim olduğu için el koyamadılar. Alman ehliyetim sadece B sınıfı için çünkü. Sonuçta türkiye'de motor sürmek istediğimde TR ehliyetimi kullanmam gerekirdi.
    Türkiye'de bir cezai durum olduğunda Almanya ehliyetini göstersek bu durumda cezai işlemler nasıl oluyor. Türk ehliyetinin varlığını araştırıyorlar mı? Ceza puanı yansıyor mu? Ehliyetini kaybetmiş olsan herhangi bir suç yaptırımı var mı? Bunları çok merak ediyorum.

    Teşekkürler
  • Bildiğim kadarıyla yurt dışı ehliyetlerinin TR'de belli bir süreye kadar geçerliliği bulunuyor(Süresini bilmiyorum - 3 ay olabilir). O süre zarfından sonra motorlu taşıt kullanmak istiyorsanız TR'den ehliyet almanız gerekiyor. Yalnız AB süreci kapsamında AB ülkelerinin ehliyeti sınırsız geçerliliğe sahip olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.