Şimdi Ara

2.El ampli alırken neye dikkat etmek lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2.el power ampli alırken neye dikkat etmeliyiz?Aslında bahsettiğim profosyonel ampliler.Ben sahne seslendime işleri yapıyorum ve şu an 2.el bir ampli almak üzereyim fakat tedirginim.Nelere dikkat edilmeli?Adam ampliyi sisteme bağlayıp çıkışlarının sağlam olduğunu bir şekilde ispatladı diyelim;herşey bitiyormu?Yani çıkışlar çalışıyor fakat sağlıklı çalışıyormu?Başka ne gibi problemler çıkabilir?
    Kısacası,bu konuda elektronik bilgisi olmayanlarında anlayabileceği şekilde açıklama yapabilecek arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
    Saygılar.



  • bunu bilemezsin.
    tecrübe ister ve satıcının güvenirliği esastır.
    çıkışlar çalışıyoır diyelim;
    esas ciddi işte 1 saat sonra su koyuverdi? çıkışlar değişmiş, başka sorunu var? bilemezsin. o yüzden temiz ikinci el almak zor. kutusunu kontrol et.kutu vidaları aşınmış mı açılıp açılmadığını kontrol etmek için. yepyeni ucuz ise ikinci el dikkat etmeli. bunu anlatmak bile sıkıntılıyken, yazmak zor.
  • benden sana arkadaş ve dost tavsiyesi .ikinci elin artıları var ama karşındakinin doğru yada yanlışi kişi olduğunu anlayamassın . senin sahne seslendirmesi için düşündüğün anfiyi sana satmayı düşünen acaba nasıl kullandı limitleri sizin sektörde kesinlikle zorlarlar.bilincli yada bilincsiz .ve bunun sonucu alıcağın anfinin tamir görmüşmü görmemişmi olduğunu anlaman biraz zor satan kişi de benim malım kötüdür demez .ne der hiç acılmamış tertemiz benim başıma geldi artık ikinci elmi kesinlikle kesinlikle en alt model olsun sıfır olsun faturası olsun .artık ben kötülerin yüzünden iyilere kötü gözle bakar oldum .aldığım cihazıda her sefer karşımda gördüğümde helal etmiyorum diyorum .sen bu anfiyi aldığında herzaman aklında bir soru işareti olcaktı bunu unutma




  • Bu yazı bir siteden alıntıdır, kendim yazmadım. Bilgilerinize...

    2.El hi-fi cihaz yada sistem alırken dikkat edilmesi gereken konular cihazlara göre değişkenlik taşımakla beraber farklı cihazlar için dikkat edilecek birbiri ile aynı belli konularda vardır.

    Öncelikle genel olarak dikkat etmeniz gerekenleri sıralayalım.

    1: Cihazınızı alırken dış yüzeyinin temizliğne dikkat edin.Yani kozmetik olarak iyi durumda olmalıdır.ancak çok özel bir model bulmuş iseniz bu fazla bir önem taşımayadabilir.

    2: Cihazın dış bölümünde ve tabanında bulunan vidaları kontrol edin üzerinde tornavida izi olup olmadığını veya birbirinden farklı vidalar olup olmadığını kontrol edin.

    3: Bağzı cihazların özellikle anfi/preanfi gibi cihazların üzerinde ve altında bulunan ızgaralar vardır ışığa tutarak yada içine ışık tutarak lehim bölgelerine bakın,buralarda farklı lehim olup olmadığını kontrol edin.Merak etmeyin eğer farklı bir lehim varsa hemen farkedersiniz çünkü fabrikasyon lehim ile sonradan yapılan lehimler farklı olacaktır.

    4: Alacağınız cihazı mutlaka dinleyin.Dinlerken(Anfi/Preanfi) üzerindeki ton kontrolleri volume potansını ve diğer kontrol düğmelerinin işlevsel olup olmadıklarını anlamak için kontrol edin.Herşey çalışıyor fakat hafif cızırtılar varsa merak etmeyin korkulacak birşey değil sadece oksidasyondur.Fazla ilerlemiş yani sesi tamamen keser durumda değilse spreyle düzelebilir bir problemdir,alınabilir.

    5: Beğendiğiniz cihaz bir kasetçalar ise önce bir kaset dinleyin auto reverse ise her iki tarafınıda dinleyerek fark olmamasına dikkat edin.

    6: Kasetçalar alırken sarma motorlarının her iki yönede aynı hızla dönüp dönemediğini kontrol edin.Kristal dediğimiz okuyucu kafaya bakın fazla aşınmamış olmamalıdır.aşınmışsa zaten tiz sesleri tam veremez ancak bu kafa ayarı ilede ilgili olabilir satıcınıza bir kontrol ettirin.

    7: Cd player alıyorsanız mutlaka cihazı içerisine çizik yada nispeten yıpranmış bir cd koyarak 10 dakika kadar dinleyin.Cihaz bu süre zarfında atlama yapmamalıdır.eğer atlama yapıyorsa ya gözde yada entegrada bir problemi olabilir almayın.Ancak hatırlatmakta fayda var göz tozlanmış olabilir bu durumda zaten cd'yi koyar koymaz atlamaya başlayacak yada direkt olarak okuyamayacaktır.Bu durumda önce gözün tozunu aldırıp tekrar deneyin.

    8: Speaker alırken kolonları balans yaparak her ikisini ayrı ayrı dinleyin,arada bariz fark olmamalı.Kolonları dinlerken ünitelere yaklaşarak diğer üniteleride tek tek dinleyerek tüm ünitelerin çalıştığından emin olun.

    9: Speaker alırken reflexlerine dikkat edin eğer üzerinde poliüretan refleks varsa parmağınızı üzerine sürerek döküntü yapıp yapmadığına bakın yapıyorsa ömrünü tamamlamak üzere olabilir dikkat edin.

    10: Ekolayzer alırken potanslarını yukarı aşşağı hareket ettirerek oksidasyon olup olmadığını yada potansın çalışıp çalışmadığını kolonları balans yaparak ait olduğu kanal üzerinde deneyerek kontrol edin.

    11: Pikap alırken pitch konrollerine dikkat edin,devirde kayma olup olmadığını mutlaka kontrol edin.Kayma varsa tamiri zor olabilir.Eğer belt drive pikap alıyorsanız lastiğini kontrol edin.lastikte sertleşme veya gevşeme oluşup oluşmadığına dikkat edin.

    12: Herhangi bir cihazı alırken deneme esnasında mutlaka flat olarak dinleyin,yani ton kontroller sıfır seviyede iken dinleyin bu sayede cihazın gerçek sesini dinlersiniz.

    13: Alacağınız cihazları dinlerken sistemin arasında extra sesi düzeltmek için parçalar konmamış olmasına çok dikkat edin(sub bass,ekolayzer,convertor v.s gibi)

    14: Anfi ve Speaker alırken dinlediğiniz müzik türünü mutlaka gözönünde bulundurun ve yanınızda dinlediğiniz müziklerden örnek götürerek dinleyin.Unutmayınki demo odalarında dinlediğiniz ses ile evde alacağınız ses çok farklı olacaktır.

    15: Anfi ve Speakerınızın birbirine uyumlu olmasına dikkat edin yoksa çok kötü bir ses ila karşılaşabilirsiniz,param var en iyisini aldım işi kökünden çözdüm diye birşey sözkonusu değildir.Kimi zaman çok pahalı bir anfi yada kolonla çok ucuz bir anfi vaya kolon birbiriyle çok daha iyi uyum gösterebilir.Şaşırırsınız.




  • hanginiz bile bile acılmış cihaz alır .tabiki hiçkimse acılmış yada arızalı cihaz almaz .bazılarımız meraklı olup maddi durumlarından dolayı hifi olayına seyirci olarak baka durur almak ister ama gücünün yettiği yere kadar .böyle bir kişiyi düşünün cihaz almaya gitti sorar nasıl arızası varmı acılmışmı tabiki satıcı der yok .alanda adamın önünde cihazı acıp bakcak hali yok herhalde sağına soluna vidalarına bakar anlar yada anlamaz ( belki arızalı belki deil ) alır cihazı eve gelir cihazı deneyip 4 yada 5 gün sonra cihazla haşır neşir olduktan sonra başlar eksi yönleri cıkmaya .ya arızalı ise getirip parayı gerimi alıcak kesinlikle bu sefer satan ne diycek ne malum içini acıp bakıp parca değişmediğin .sonra ayıkla pirincin taşını bence ikinci el cihaz hifi ye meraklı cok yakın tanıdığından alınır .aldığı cihazın kıymetini bilen hor kullanmayandan .
  • Şahsen ben 4 yıl once SA-AX 6 aldım ikinci el... Urunu satan dukkandaki satıcı arkadasımdı. O beni yonlendirdi, bu alet manyak birsey diye... Urun 110Volt idi. Eski sahibi 110Voltluk cihazı 220Volta baglamıs yanlıslıkla... Gerisini siz dusunun... Alet çalışmıyordu... Satıcı arkadaş urunun cok temiz oldugunu, sadece sigortasının yandıgını soyledi. Kapagını benim gozumun onunde actı, hakikaten sigorta patlaktı ve alet cok temizdi. Baska bir sigorta taktık. Alet gümbür gümbür... Aldım eve getirdim... Hala kullanmaktayım. Hi-fi'da, amplide tamirli urun kendini belli ediyor zaten. Sesinde farklılıklar oluyor, stereo ayrımı zayıflıyor, iki kanal arasında bazı farklılıklar olabiliyor... Bence ozellikle Turkiye gibi bir ulkede sıfır hi-fi urun alınmaz! Bose 301 950 YTL'ye satılıyor!! Ben ikinci el iki çift Bose 301S 'i 850 YTL'ye aldım!
  • güvenirlik esastır yazıldı. alınmaz diye bir şey yok. o zaman 2. el piyasa diye bir şey olmazdı.

    ikinci el ampli alacak arkadaşlar amplinin kulaklık çıkışına kulaklık takıp sesini dinlemek suretiyle cihazın sesi hakkında da fikir edinebilirler. bu durumlarda bu işlerden anlayan bir arkadaş, yakınızı yanınıza almak isabetli olur.
  • Arkadaşlar ilginiz ve yorumlarınız için sağolun..Benim bahsettiğim ampli sahne seslendirilmesinde kullanılmak üzere alınacaktı.Fakat ben okadar tedirgindimki maalesef ampli satıldı hemde benim almaya korktuğum fiyatın 1,5 katı fiyata.:)
    Sonuçta yukardaki yorumlara katılmamak mümkün değil kaliteli bir ürünü yarı fiyatına hatta 3 de 1 fiyata almaya çalışıyorsanız risk olması normal.
    Yani bir tercih yapacaksınız .Ya çok ucuza alıp riske gireceksiniz yada çok para verip yenisini alacaksınız..
    teşekkürler..
  • almaman daha hayırlı almayı düşündüğün rakamla faturalı ve garantili ürün alırsın.marka yada aşırı güçlü olmaya bilir ama faturalı olur uzun bir süre
  • piynst;

    dert etme biri gider, diğer gelir. sorun değil. hem seslendirme amplisi bulursun. anlayan olsa bu işte güzel şeyler düşürür.
  • bende bir ara bir anfi aldım SONY TA-F 690 ES arızalı cıktı bir ilan sitesinde hakkımı helal etmiyorum diye yazdım baya bir bakan da oldu tanısınlar bu tür satıcıları
  • internet risk. ben mesela güvenmediğim, tanımadığım kimseye sipariş veremem.ödüm oynar.bu işlerde güvendiğim kişiye bile güvenme sıkıntı çekerim.internet maazallah.
  • Bende ikinci el ürünün fiyat avantajına inanıpta güvensizliğim sebebiyle ikinci el ürün alamayanlardanım. Ama Allaha şükür ki hiç bir sattığım üründen şikayet almadım, kullandığım ve upgrade esnasında ki eski ürünleri hep satarım netten. (Önce eşe dosta sorarım tabi..)
  • the_cantan dediği gibi internet risk yada oranra arkadaşımızın dediği gibi güvensizlik . herkes ikinci el cihaz satar ama ne derece dürüst olur o ayrı bir konu ve aile nin temelinden gelen yetiştirilme tarzına bağlı sattığı malı n karşılığında alınan para helal olmalıdır . satılan mal arızalı yada herhangi bir sorunu varsa söylenmeli karşısındakini kandırmamalı .ve ya böyle bir yanlışlık olduysa getir kardeşim al paranı söylenmeli ama nerde bu kişilikte insanlar benim de arızalı aldığım cihaz satan aramızdan biri.coğunuz tanır belki ama daha önemlisi karşınıza gelen müşteriye sorunlu cihazları satmayı niyet etme meselesidir .allah kimseye haram lokma nasip etmesin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: süper cüp

    the_cantan dediği gibi internet risk yada oranra arkadaşımızın dediği gibi güvensizlik . herkes ikinci el cihaz satar ama ne derece dürüst olur o ayrı bir konu ve aile nin temelinden gelen yetiştirilme tarzına bağlı sattığı malı n karşılığında alınan para helal olmalıdır . satılan mal arızalı yada herhangi bir sorunu varsa söylenmeli karşısındakini kandırmamalı .ve ya böyle bir yanlışlık olduysa getir kardeşim al paranı söylenmeli ama nerde bu kişilikte insanlar benim de arızalı aldığım cihaz satan aramızdan biri.coğunuz tanır belki ama daha önemlisi karşınıza gelen müşteriye sorunlu cihazları satmayı niyet etme meselesidir .allah kimseye haram lokma nasip etmesin


    çok haklısın.
    umarım elinde ki cihaz-malı satacak ve alacak arkadaşlar bu noktaları dikkate alır.




  • Arkadaşlar tabiki satıcının HELAL,HARAM kavramlarını bilmesi ve uygulaması alıcı için avantaj olacaktır.Ancak alıcı,satıcının bu kavramları bilip uyguladığından nasıl emin olacak?Sonuçta çok kolay istismar edilebilecek bir durum,çok dikkat etmek lazım.
    Başımdan geçen bir hadiseyi kısaca aktarayım:Yaşım 37 ve uzun yıllar ticari geçmişe sahibim.İnternette Korg marka bir klavye ilanı gördüm benimde ihtiyacım vardı ve satıcıya mail attım.20 yaşında ,askerliğini yapan genç bir arkadaş.Bana düğünlerde tasavvuf,ilahi vs tarzı işler yaptığını söyledi,askerdi,çok samimi ve dindar görünüyordu.Bana babasının telefonunu verdi ve babasıyla irtibat kurup ürünü aldım.Ürün arızalıydı hemde ciddi arızalı.Babasının günahı yok bilmediği bir konu ama genç asker bana bile bile yalan söylemişti.Bu arada aldığım cihaz oldukça pahalıydı 3300 ytl
    .Sonra nemi oldu?Asker kardeşim arızayı kabul etmedi,ben sattım sen aldın dedi.Ben babasından tamir masrafını aldım (babası mert adamdı,oğlu adam değildi,yada henüz adam olamamıştı :).)
    Hatta beni msn den bile engelledi..
    Ben kendisine hayırlı teskereler diliyorum..
    Neticede nekadar ucuz,okadar risk
    Ne kadar ekmek o kadar köfte :)
    saygılar..




  • @piynst

    bizimle paylaştığın için teşekkürler.geçmiş olsun. vesselam gıcık durumlar hele insanların yavşaması.aklım almıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: piynst

    Arkadaşlar tabiki satıcının HELAL,HARAM kavramlarını bilmesi ve uygulaması alıcı için avantaj olacaktır.Ancak alıcı,satıcının bu kavramları bilip uyguladığından nasıl emin olacak?Sonuçta çok kolay istismar edilebilecek bir durum,çok dikkat etmek lazım.
    Başımdan geçen bir hadiseyi kısaca aktarayım:Yaşım 37 ve uzun yıllar ticari geçmişe sahibim.İnternette Korg marka bir klavye ilanı gördüm benimde ihtiyacım vardı ve satıcıya mail attım.20 yaşında ,askerliğini yapan genç bir arkadaş.Bana düğünlerde tasavvuf,ilahi vs tarzı işler yaptığını söyledi,askerdi,çok samimi ve dindar görünüyordu.Bana babasının telefonunu verdi ve babasıyla irtibat kurup ürünü aldım.Ürün arızalıydı hemde ciddi arızalı.Babasının günahı yok bilmediği bir konu ama genç asker bana bile bile yalan söylemişti.Bu arada aldığım cihaz oldukça pahalıydı 3300 ytl
    .Sonra nemi oldu?Asker kardeşim arızayı kabul etmedi,ben sattım sen aldın dedi.Ben babasından tamir masrafını aldım (babası mert adamdı,oğlu adam değildi,yada henüz adam olamamıştı :).)
    Hatta beni msn den bile engelledi..
    Ben kendisine hayırlı teskereler diliyorum..
    Neticede nekadar ucuz,okadar risk
    Ne kadar ekmek o kadar köfte :)
    saygılar..



    paylaşım için teşekkürler .ayrıca benim üstünde durduğum bu tip insanlar karşılarındakini enayi kendileri cok uyanık mı görüyorlar yada alan kişiler bu işlerden hiç mi anlamıyor .sorunlu cihaz arızası meydana cıktığında ne olacağını düşünmüyorlarmı.bende piynst arkadaşım gibi bu ikinci elin madurlarındanım ama benim SONY TA-F690 ES e verdiğim 750 ytl beni yıkmaz ben fakir de olmam alan zenginde olmaz bu cihaz karşılığında alınan para ya karşılık bana konuşma hakkı verir kişilik sahibi bir adam olsa getir kardeşim ben yanlış yaptım özür dilerim der al paranı geri söylerdi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.