Şimdi Ara

2. El Captur düşünüyorum yardımınız gerek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2.el 97bin kmde RENAULT CAPTUR ICON otomatik araç almayı düşünüyorum 7000 liralık hasar kaydı var çarpmadan dolayı ve değişen parça ayrıntıları aşağıda sıralanmıştır. Ricam bu konulardan anlayan arkadaşların aşağıda belirtilen değişen parçalara göre yapılan kazanın boyutunu hayal edip bir fikir vermeleri. Araç sahibi şasilerde hiçbir problem yok diyor. Eğer yorumlar fazla sert olmazsa ekspertize baktıracağım yoksa vazgeçeceğim tamamen almaktan. Şimdiden teşekkürler.


    araca ait 03.04.2017 kaza tarihli eksper rapor bilgileri: KM: 76811, Iscilik Toplam Tutar: 2233.82TL, Parca Toplam Tutar: 4852.21TL,
    Degisen Parca Bilgileri: ON TAMPON-UST(1 adet, Orijinal),
    FAR KOMPLE SAG(1 adet, Orijinal),
    ON TAMPON-ALT(1 adet, Orijinal),
    215/50 ZR17 95W RF TL(2 adet, Orijinal),
    SOL GUNDUZ FARI(1 adet, Orijinal),
    ON CAMURLUK SAG(1 adet, Orijinal),
    SALINCAK ON SAG(1 adet, Orijinal),
    SAG ON CAMURLUK SUS BANDI(1 adet, Orijinal),
    SAG ARKA CAMURLUK SUS BANDI(1 adet, Orijinal), SAG ARKA KAPI CITASI(1 adet, B002
    ON AMORTISOR SAG(1 adet, Orijinal),
    SAG ON KAPI CONTASI(1 adet, Orijinal),
    SAG ARKA KAPI CONTASI(1 adet, Orijinal),
    ON SIS FAR CERCEVESI SOL(1 adet, Orijinal),
    SAG CAMURLUK BAGLANTI AYAGI(1 adet, Orijinal), SILECEK SU DEPOSU(1 adet, Orijinal),
    PERCIN(20 adet, Orijinal),
    LASTIK SUBABI X=61(2 adet, Orijinal),
    ON TAMPON KLIPSI(4 adet, Orijinal),
    CAM YIKAMA DEPO KAPA?I(1 adet, Orijinal),
    KLIPS(6 adet,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sağ taraftan sağlam bir çarpışma geçirmiş araç. Alt tarafa iyi baktırmak gerek çünkü salıncaklar ve amortisörler kullanılamaz hale gelmiş . Orada yamulan başka parça var mı? Çok iyi incelemek lazım...
  • Sağol kardeşim yorum için. İlk arabamı alacağım 1 aydır bi karar veremedim zormuş ha diyince olmuyormuş para zor kazanılınca baya araştırmak gerekiyo araştırıncada birşeyler çıkıyo altından malesef ama bu süreç boyunca en azından marka model seçimimi sabitledim kesinlikle Captur alacağım bu insanlık için büyük bir adım :) hayırlı akşamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aracın olacaksa, fazla da anlamıyorsan hiç yanaşma. Ciddi bir kaza geçirmişe benziyor.

    Gerekirse daha alt segment ama daha temiz araç al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ önden çok sert bir darbe almış. Darbe çamurluğu geçip tekerleğe kadar gelmiş. Kapıları da muhtemelen çamurluk geriye giderek kastırdı. Darbe anladığım kadarıyla şasi koluna denk gelmemiş bunun 2 belirtisi var ilki hava yastığı açılmaması, ikincisi ise amortisör ve salıncağın değişmesi. Eğer düşündüğüm gibi şasi sağlamsa ve araç yetkili serviste toplanmışsa aracın size bir sıkıntı çıkarma ihtimali düşük. Eğer niyetliyseniz sizin asıl düşünmeniz gereken aracı piyasanın altına satın almanız, çünkü bu kaza siz aracı satarken karşınıza çıkacak.



    Not: Bu kadar ağır darbe alan açarlarda iç trimlerin aşağı yukarı hepsi yerlerinden oynar, plastik parçalarda görünmeyen kılcak çatlaklar olabilir. Araçta yüksek ihtimalle rahatsız edici derecede trim sesi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amortisör kulesini kontrol edin hocam orda düzeltme varsa almayın derim en iyisi bi tanıdık kaportacı varsa aracı ona inceletmemiz daha iyi olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim biraz daha derin düşünmem gerekecek ki vazgeçip bir bilenden yardım alarak bu yola devam etmek daha mantıklı görünüyor bana kalsa 1 ay daha uğraşırım :) hayırlı geceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mys66

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim biraz daha derin düşünmem gerekecek ki vazgeçip bir bilenden yardım alarak bu yola devam etmek daha mantıklı görünüyor bana kalsa 1 ay daha uğraşırım :) hayırlı geceler

    Kolay gelsin hocam acele etmemek gerekir boyalı araç çok aldım ama şaside sıkıntı olan araçtan uzak durun zamanında benim başımı çok yaktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar, ben de captur ile ufak bir kaza yaşadım. Aracın biri önündekine çarpıp daha sonra benim sağ arkaya çarptı. Bir kaç plastik parça dışında çok büyük bir hasar olmadı ve arabayı yetkili servise bıraktım. Tamirden sonra raporu aldığımda o kadar çok detay yazılmıştı ki 3500 TL onarım çıkarmışlar, adamlar tornavidayı yerden kaldırsa yazmışlar. Velhasıl sizin baktığınız araçta yazılan bu kadar rapor gözünüzü korkutmasın, yetkili serviste yapıldıysa bir sorun yaşamazsınız. Gönlünüz rahat olması için yine de diğer arkadaşların belirttiği yerlere baktırıp bir değerlendirin.

    Sorması ayıp fiyat ne kadar?
  • En kritik bilgiyi vereyim size.Bu araba kaza yaptığında sigorta ekspertizi tarafından yetkili serviste yapılması gereken fiyatlandırma ve değişmesi gereken parçaları içeren bilgidir.Onarımın nerede yapıldığını öğrenmeniz gerekiyor.Sistemin insanları en çok yanlışa ittiği noktalardan biridir.İnsanlar 7 bin lira verilip bu hasarların yapıldığını düşünmesidir.

    Örneğin 2 adet lastik değişmiş.Ama kaza tek köşeden yapılmışa benziyor.İlk aracınız ve bu işlerden de anlamıyorsanız.Onarımlar yetkili de yapılmadıysa almamanız yönünde olacaktır.
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorum için bugün kazasız boyasız hasarsız (ekspertize baktırdım) buldum ve anlaştık cuma satışını alacağım inşallah arada diğer hasarlı araca kıyasla 2.000 farkla bu kararı aldım. İçim rahat :)) inşallah hayırlı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBeg N kullanıcısına yanıt
    Arkadan hasar almış araçlar için fazla endişelenmezdim alıcı olarak ama önden olunca fikir almak istedim burdan :) kazasız buldum ve onu alıyorum inşallah. Hasarlı için 55.000 fiyat söylendi. Hasarsızını kısmetse 57bine cuma alacağım. 57000 km de tertemiz çıktı eksperden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mys66 kullanıcısına yanıt
    Güzel yapmışsınız, hayırlı uğurlu olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.