Şimdi Ara

2. El Opel Corsa'da Nelere Dikkat Edilmeli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
12.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Codemaste®

    quote:

    Orijinalden alıntı: tepedeninme

    quote:

    Orijinalden alıntı: Codemaste®

    quote:

    Orijinalden alıntı: tepedeninme

    quote:

    Orijinalden alıntı: Codemaste®

    Merhabalar... 2000 Model Corsa 1.2 16V Swing kullanmaktayım. Yaklaşık 9 ay önce 151.000 Km'de 11.950 TL'ye aldım. Klimasız model. Fiyat kıyasını buradan yapabilirsiniz. Kronik sorun olarak çoğu araçta korna düğmelerinin kenarları açılıyor ve direksiyon simidinde yıpranmalar meydana geliyor. Başka hiç bir kronik sorun yok ve yapısal açıdan çok sağlam arabalar. Kendi aracım için konuşursam yakıt tüketimi çok iyi. Motor dayanıklı. Performansı yeterli. Yedek parçası gerçekten ucuz (orijinal takıntınız yok ise), Tofaş tamponu fiyatına tampon bulursunuz. Direksiyon sistemi (EPS) çok iyi. Vites dişli oranları yüksek hızlar için çok iyi değil. Kendi neslinde diğer B sınıfı araçlardan bariz üstün. Ama dışarıdan böyle görünmez. Kullanınca hissedersiniz.

    Hocam peki 2000 model 1.2 Swing mi yoksa 1998 model falan 1.4 GLS mi iyidir?

    98-2000 modeller arasında neredeyse hiç fark yok. Sanırım 98'de direksiyon farklı. GLS'de klima var bu bir artı. Tabi 1.2'lerin de klimalı modelleri var. Fakat 1.2 tabiki cebinizi daha az yakacaktır. Bu biraz da sizin beklentilerinize bağlı. Dediğim gibi bana performans olarak yetiyor. Acaba size yetecek mi? Tabi kötülemiyorum bundan önceki aracım 1.6 Kartal idi. Bu 1.2 ondan çok daha iyi gidiyor. Bir de LPG ile tadından yenmez. Derseniz ki daha iyi gitsin yakıt önemli değil bir de temizini bulursanız 1.4 alın tabi. Ama kesinlikle LPG kullanın derim. Bu araçların motor yapıları dolayısı ile çok sağlıklı çalışır.

    Çok sağolun. Az önce bir arkadaş 13.750 istiyordu. 1998 GLS Çift airbag çelik jant, klima, 1.4 16 Walf Ecotek motor vs. Sizce bu araca ne kadar teklif verilir?

    Tavsiyem ne olursa olsun 12.500'den yukarı çıkılmamasıdır. O da çok temiz ise... Fiyat aşırı...

    Tamam Hocam,

    Yalnız dikkat ettim, satıcılar inanılmaz rakamlar istiyor. Bu fiyat bile düşük bir çok aracın fiyatına göre. Ne olmuş bu fiyatlara anlamadım.




  • 16-17 isteyenler var. Artık internet-pazar-galeri farketmiyor. Herkes enayi avında. Ve herkes her türlü hileye başvuruyor. Kararı verirken çok dikkatli olmak lazım. Ben aracımı 11.950 ye aldım ama aldıktan sonra 1000 TL'ye yakın masraf yapmak zorunda kaldım. Alırken adam sorunları söylemedi. Servis de LPG var diye bakmadı. Sanayide usta da anlamadı. Dolaştım dolaştım araştırıp bütün yedek parçaları internetten alıp kendim taktım. İnternette parçalar çok ucuz ayrıca. Örneğin sanayide 240 TL + işçilik denilen ateşleme bobinini. Sıfır olarak 110 TL'ye alıp takmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Codemaste®

    16-17 isteyenler var. Artık internet-pazar-galeri farketmiyor. Herkes enayi avında. Ve herkes her türlü hileye başvuruyor. Kararı verirken çok dikkatli olmak lazım. Ben aracımı 11.950 ye aldım ama aldıktan sonra 1000 TL'ye yakın masraf yapmak zorunda kaldım. Alırken adam sorunları söylemedi. Servis de LPG var diye bakmadı. Sanayide usta da anlamadı. Dolaştım dolaştım araştırıp bütün yedek parçaları internetten alıp kendim taktım. İnternette parçalar çok ucuz ayrıca. Örneğin sanayide 240 TL + işçilik denilen ateşleme bobinini. Sıfır olarak 110 TL'ye alıp takmıştım.

    Ya Hocam, böyle adamların Allah belasını versin. Bir malı satarken kusurunu söylememek kadar karaktersizce bir davranış olamaz. Hem de otomobil gibi riskli bir alet için. Allah korusun, çok ufak bir şey geri dönülemez bir çok sonuca davetiye çıkarabilir.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.