Şimdi Ara

2. El paraflaşlar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Aktif kullanılmış 2. el elinchrom brx 500 almayı düşünüyorum. Sizce 2. el paraflaşların dezavantajları nelerdir? 2. el elinchrom yerine sıfır godox mu almalı?



  • İkinci el paraflaşların en büyük handikapı, tabii bu ne kadar süre kullanıldığına bağlı olarak, ampul değişimi olacaktır. Elinchrom'lar kaliteli ürünlerdir. Ancak örneğin BRX-500 model gibi bir ürünün ampul değişimi şu sıralarda ortalama 1.000 TL gibi bir masraf çıkartabilir. Kasım 2020 fiyatı olarak söylüyorum bunu. Elinchrom elbette renk ısısı olarak daha stabil renk değerleri verebilen markalardam biridir. Daha iyileri var mıdır, elbette vardır. Mesela Einstein kafalar bu konuda benim görüşüme göre zirvededir. Markaları çoğaltabiliriz, ki Einstein'leri hiç kullanmamış ya da duymamış Broncolor kullanıcıları buna karşı gelebilir. Broncolor da elbette iyidir. Marka fanatizmi yapacak olanlar olursa diye markaları çoğaltmaya gerek yok.


    Genel olarak 2. el paraflaşlarda yaşayabileceğiniz en büyük öncelikli handikap ampuldür ve marka modele göre fiyatları pahalı ürünler olabilir. İkinci en büyük handikapınız ilerleyen dönemde paraflaşların içerisinde yer alan özellikle ampulü süren büyük kapasiteli kondansatörlerin zamanla farat cinsinden değerlerini yitirerek işlevini kaybetmesidir. Bunun sonucu paraflaştan yeterli gücü alamamanız ya da hiç patlamaması olacaktır. Ki böyle bir durumda ampul mü bozuldu diye de düşünülür. Marka modele göre değişmekle birlikte ortalama genellikle 4-6-8 set gibi kullanılan ve yine marka modele göre değişkenlik gösteren bu kondansatörlerin fiyatları ise tane olarak ortalama 70-80-90 TL gibi civarındadır. Karaköy Pasajında yer alan ve işi yalnızca kondansatör olan bir firmanın ortalama fiyatlarıdır.


    Önemli Not: Tabii bir de elektronik cihaz tamirinden anlamıyorsanız vereceğiniz işçilik ücretleri de değişkenlik gösterecektir. Hatta hiç bilginiz yoksa bu cihazların içini açmayın. Özellikle paraflaşların içerisinde az önce bahsettiğim kondansatörler 500 -1000 volt gibi değerlerde enerjileri üzerlerinde depolarlar.


    Godox ise uzakdoğulu markalar içerisinde gerçekten tam bir fiyat performans ürünüdür. Hatta en iyi uzakdoğulu markaların başında gelir. Özellikle QS ve QT ile başlayan serileri kalitelidir. Ancak bu seriler Godox ürünleri arasında biraz daha yüksek fiyatlara sahiptir. Elbette Broncolor, Profoto, Hensel, Einstein gibi aynı özellikteki ürünlerinin yanında fiyatları hala daha çok çok düşük kalır. Bu bakımdan düşündüğümüzde gerçekten fiyatının fazlasını alabileceğiniz ürünler sunar. Bütçe belirtmediğiniz için model önermem gibi bir durum söz konusu olamaz şu halde. Ayrıca çekim türünüz ne olacak onu da belirtmemişsiniz. Örneğin ürün çekimi mi yapacaksınız, model mi ya da vs. vs.? Ya da yalnızca içeride mi kullancaksınız yoksa dış çekimde planlıyor musunuz? Gerçi BRX-500'den yola çıkarak yalnızca iç mekanda kullanacağınızı varsayabiliyorum şimdilik. Eğer Godox düşünürseniz ve 400 watt benim için yeter derseniz de fiyat olarak da daha makul olan SK-400 modelinin ikinci jenerasyonları (SK-400 II) fiyat olarak da gayet uygun seviyelerde.


    Ayrıca Godox genel fiyat politikası olarak da beğendiğim markalardan biri. Verdiğiniz paranın tam karşılığını almak bir yana dursun, fazlasını da sunuyor aslında ve bunu kullandıkça anlayabiliyorsunuz. Genel olarak diğer birçok uzakdoğulu markalar gibi kalitesiz ürünler de sunmaz. Yani kalitesi düşük çok az ürünü vardır diyebilirim.


    Herhangi bir markanın satıcısı değil, kullanısıyım. Godox ve Elinchrom halen kullanıyorum. Geçmişte de başka bir çok markayı kullandığım için her iki markayı da rahatlıkla sıkıntı yaşamadan kullanabileceğinizi söyleyebilirim.





  • MelissaK M kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Çok faydalı oldu.
  • Rica ederim :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.