Şimdi Ara

2.elde clio 3 mü opel corsa mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öğrenciyim,haftasonu bursa-istanbul yılda bir kaç kez uzun yol gidiyorum.şehir içi çok km yapıyorum.babama ait 2008 civic 1.8 executive aracını kullanıyorum.bana araç düşünüyoruz.5 kapı hatchback kasalara bakıyorum.renault clio 3 ün 1.5 executive 20.yıl serisini opel corsanın 2007 sonrası 1.3 cdti enjoy kasalarını karşılaştırmaya çalıyorum.kendimce kıyaslarsam denk paralara clio çok daha fazla donanıma sahip tasarım olarak corsa daha ön planda yakıt olarak az bir farkla clio daha ekonomik .parça,bakım ve konfor hakkında bilgiye sahip değilim.fikri olanlar,bu araçları kullananlar yorumlar ve bilgilendirirlerse sevinirim.vw polo önerileri gelecek eminim.beğendiğim ve alman kimliğine sahip bir araç ancak donanım olarak o paraya gerçekten pahalı diye düşünüyorum.yine de görüşünüzü belirtirseniz dinlerim.teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege* -- 28 Eylül 2012; 23:57:35 >



  • clio kullanmadım fakat corsa b, c kasa / megane 1 , 2 kullandım ve kendi aracım astra h.
    buna göre yorum yaparsam:
    genel olarak opellerin yol tutuşu daha iyi gibi yola daha güzel oturuyor. fakat süspansiyonlar daha sert ve konfordan biraz feragat ediyorsunuz.
    fakat yol tutuşu olarak corsa b kasa asla önermem. araba utanmasa şöförü boşverip kendi istediği yoldan gidecek gibi. yola hiç güzel oturmuyor. corsa c kasada bu sorun çözülmüş.
    opellerin koltuklar bana daha rahat geldi. daha sert ve daha güzel kavrıyor.
    güvenlik olarak özellikle 2004 2005 sonrası iki firmanın araçlarıda çok başarılı.
    renault ların malzeme, bakım masrafı daha az. ama opellerin arıza oranı biraz daha az gibi. opelin parça, bakım masrafı çok denemez ama renault a göre biraz daha tuzlu.
    ranault lar genelde birazcık daha yüksek. bu türkiye yollarının halini düşününce biraz avantaj gibi duruyor ama özellikle uzun yolda yol tutuşunu çok farkettirebiliyor.
    opeller fazla elektronik. şahsen hiç mekanik sorun yaşamadım çıkan sorunlar hep elektronikti. megane 1 kullanan amcam tam tersine hep mekanik sorun yaşadı.
    alt takım sağlamlığı değerlendirebilecek kadar bilgim maalesef yok.

    şehir içinde çok kulllanıcaksanız ve trafikte rahat olsun diye otomatik düşünüyorsanız ranault unda opel inde yarı otomatik şanzımanları var. piyasada genelde opelin easytronik çok kötü denilir ama bir çekici ile muhabbet ederken adam en çok renault ve fiat otomatik çekiyorum demişti. kendim kullanmadığımdan renault yarı otomatik hakkında daha fazla yorum yapamıcam fakat kendi aracımdaki easytronik ten memnunum diyebilirim.
    easytronik vitesin 2 versiyonu var. 2004 veya 2005 den sonra yenilendi. ilk versiyonlar çok sorunlu deniliyor. muhtemelen piyasada bu şanzıman sorunlu algısı bu ilk versiyonun sorunları sebebiyle diye düşünüyorum.

    şimdilik aklıma ne geldi ise yazdım. zor bir seçim kolay gelsin.




  • arabam opel corsa d cdti enjoy sp teyzemde de clio 2012 extreme yarı otomatik dizel var.
    iki aracı da kullanan biri olarak kesinlikle opel corsayı öneriyorum.Her yönüyle daha fazla güven veriyor ve malzeme kalitesi daha iyi.
    Kısaca opel corsa öneriyorum.ya da o fiyat aralığında yaris de iyi tercih olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan99747 -- 29 Eylül 2012; 12:20:28 >
  • ikisinide kullandım... clio3 ankara istanbul virajlarda viyaduklerde 170-180 gidersin ok gibi gider savrulma yapmaz... virajlardada iyidir...

    corsada aşağı yukarı aynı biri digerinden daha iyi diyen varsa komedi yapar... durdugu yerde clio nun direksiyonu biraz daha yumusaktır... birde mesela saga sola donersin direksiyonu clio daha iyi toplar...

    corsa motor ufak oldugu için yuksek km de turbo ile alakalı sorun cıkarabilir keza 85 hp lik clio içinde aynı durum gecerli...

    ilk kalkıslarda clio bocalamaz ama corsa yıgılma yapar...

    malzeme olarak 20 ci yıl serisi dedigin aracı yorum yapan arkadaslar daha omurlerinde gormedikleri için malzeme daha kaliteli demişlerde opelin malzemesi yanına yaklasamaz... on konsol deri bikere guldurmesinler kendilerini...

    forumda aratırsan ufak bir test surusu var bana ait ufak bir bilgin olur belki... ikisindende konfor bekleme ancak onu soyleyeyim asagı yukarı aynılar... birde clio 170 km hızlarda ankaradan geldigimde 5.6 lt ortalama yakmıstı opeli bilemeyecegim




  • corsa üzmez hocam
  • Renault 1.5 DCi Executive

    1.5 Dizel 85 Beygir
    ABS,ASR,ESP
    Digital Tam Otomatik Klima
    Elektrikli Katlanır Yan Aynalar
    Yağmur Sensörü
    Far Sensörü
    4 Cam Elektrikli
    Soğutmalı Torpido Gözü
    6 Hava Yastığı
    Yol Bilgisayarı
    Cruise Control ( Hız Sabitleyici )
    Hız Sınırlayıcı
    Bluetooth Orjinal Cep Telefonu Kiti
    Deri Dikişli Torpido, Deri Direksiyon, Deri Vites Topusu, Deri El Freni
    Özel Dikişli Siyah İsofix Koltuklar
    CD Mp3 Çalar
    USB/AUX giriş
    6+ hoparlör


    Opel Corsa 1.3 Cdti Enjoy

    1.3 Dizel 90 Beygir
    ABS,ASR,ESP
    Analog Klima
    Elektrikli Katlanır Yan Aynalar
    2 Cam Elektrikli
    6 Hava Yastığı
    Yol Bilgisayarı
    CD Mp3 Çalar
    6+ hoparlör



    yorumlar için teşekkürler herkese.donanım olarak kıyasladığımda biraz fark var karar vermek güç. aşağıda iki aracı kıyasladım.clio denk paralara iyi donanımlar sunuyor.ancak şu da var dün forumlarda gördüm .clio yeni kasa çıkarmış sipariş alıyormuş illaki clio 3 ün değeri düşer corsa ne zaman kasa çıkaracak bilen var mı? yılbaşına doğru araç fiyatları düşer diye duydum beklememi önereceğiniz bi zaman var mı ? şu zaman araç al fiyatlar düşer diyebileceğiniz bi fikriniz varmı ,teşekkürler .




  • clio 3
  • Sormayın ne kadar kaliteli clionun plastik kapı kolları değil mi? Ses sistemi de mükemmel tabii!
    Kendim corsa kullanıyorum dci motor cdti dan daha az yakar ve performanslıdır ona sözüm yok fakat şehir içi ağırlıklı kullanılacaksa cdti o kadar kötü değildir.
    İkisi de hemen hemen denktir ama bence corsa bi derece daha yüksektedir daha toktur.zamanında çok araştırdım ve benim tercihim corsa oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan99747 -- 29 Eylül 2012; 21:16:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence corsa daha kaliteli bir araç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.