Şimdi Ara

2.evlilik yapacak olan dul kadının evlilik sözleşmesi - mal paylaşımı nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 20 sene önce babamı kaybettik. İki çocuğu da evlendikten sonra artık annemin de böyle bir düşüncesi var. Kafamızı karıştıran şu; kendimize ait tapusu olmayan iki daireli evimiz var. Resmî nikahtan sonra karşı tarafın bu evde hakkı oluyor mu? Karşı tarafın 2 evi var ancak çocukları annelerinin hakkından ve kendi çocuklarının hakkından dolayı bu iki evde de annemin hakkı olmasını istemiyor. Bunu da sözleşmede belirtmek istiyorlar. Bildiğim kadarıyla annem nikahtan sonra bu adamın mallarının 1/4 hissedarı zaten. Annem yine de ben hiç bir mal istemiyorum diye noterden beyanda bulunduğunda ve bu kişinin vefatı durumunda annem sadece maaşını alacak onun dışında hiç bir hak iddia edemeyecek mi? Diyelimki durum böyle biz noterden hiç bir mal istemiyoruz diye sözleşmede belirttik ve adamın vefatından sonra yinede bu sözleşme değişebilir mi annem tarafından ? Olay biraz da şuna gidiyor çocukları annelerinin hakkına saygı duymak adına mallara ortak yapmak istemiyorlar ama biz temelinde bunun olmadığını, annemi de hissedar yapıp payın azalmasını istemediklerini biliyoruz lakin huzurlu olsunlar da annem iyi olsunda hissedar olmasın sadece vefat durumunda maaşı bağlansın yeter mantığına gidiyor. İçime sinmiyor ama annem kabul ederse de bozmak istemiyorum. Bu sorulara cevap bulabilir miyim? 1- annem böyle sözleşme yapması doğru mu ? Yaptığında tekrar revize edilir mi bu sözleşme? Değişiklik yapmasa bile devlet yine de annemi ortak sayar mı? 2- normal şartlarda 2.evlilik olayında erkek tarafı kadına kalan mallardan pay sahibi olur mu?
    Benim için hem duygusal olarak çok zor bi durum hem de bu işler de çıkınca iyce kafam karışıyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • mal rejimi sözleşmesi yapacaklar. evlilik tarihi öncesinde ednilen malların edinene ait olduğunu kabul edecekler. Hatta evlilik sonrası için de bunu yapabilirler
  • Evlilikte önceki mallar kişisel maldır zaten hesaba katılmaz. Evliliğin sayısı önemli değildir, noterden düzenleme yoluyla yapılmış bir mal rejimi sözleşmesi yapılmaz ise edinilmiş mallara katılma rejimi (yasal sözleşme)



    Miras konusuna gelirse eğerki ölür ve mirasbırakanının altsoyu (çocuğu , çocuğunun çocuğu vs) mirasın 1/4 payı + saklı payı olur. Mirastan feragat sözleşmesi yapılabilir. Sözleşme olduğu için sözleşmeden dönme vs olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.