Şimdi Ara

2 FARKLI MAVİ EKRAN HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler herkese, dün arkadaşımın laptopının termal macununu değiştirmek ve fanını temizlemek için söktüm, o pek anlamıyor benimde elim yatkındır kendi bilgisayarımı hep ben temizlerim bilgim var yani bu konularda, neyse sorunsuz bi şekilde arka kapağı söktüm, fanı çıkardım, içini temizledim, işlemci ve ekran kartının geldiği bakır levhaları güzelce kulak çubuğu ve kolonya ile temizledim (kendiminkini de aynı şekilde yaparım), daha sonra anakart üstündeki işlemci ve ekran kartını da aynı şekilde temizledim, anakarta değirmemeye dikkat ederek, daha sonra termal macunu güzelce yaydım ikisinede, fanı geri monte ettim, çıkardığım bataryayı ve kablolarını güzelce geri taktım, baktım RAM'lerin olduğu kısım çok tozluymuş, RAM'leri de söktüm hem uçlarını üfleyerek hem de slotlarını üfleyerek tozlarını az da olsa temizledim, daha sonra tekrar açtık normal şekilde çalışıyordu hiç bi sıkıntı yoktu (oyuna girip denemiştik hiç).

    2 saat kadar önce oyun oynayalım karşılıklı dedik, oyuna girdikten yaklaşık 10 dakika sonra oyundan koptu arkadaşım, mavi ekran vermiş bilgisayar ve fotoğrafını attı bana o da aşağıdaki gibi:

    2 FARKLI MAVİ EKRAN HATASI

    Araştırdım biraz internette genelde yazılımsal bi sorun olduğunu gördüm (donanımsal da olabilir diyor ama bu hata kodunun nedenleri için %90 sorun yazılımsal olarak gözüküyor), bi kaç site buldum ama aşağıdaki linkte paylaştığımı denemesini söyledim ve aynısını yaptı:
    https://forum.donanimhaber.com/idgkmdsys64-kmode-exception-not-handled-igfxhk-module-hatasi-cozumu--123104491?#123104491

    Bunu denedikten sonra tekrar oyuna girdik, bu sefer özellikle dakika tutmasını istedim, yine 10-11 dakika sonra mavi ekran vermiş ama farklı bi hata koduyla o da aşağıda:

    2 FARKLI MAVİ EKRAN HATASI

    Buna da öncelikli sebep olarak RAM demişler, acaba RAM'i takarken veya üflerken bi şeyler mi oldu diye merak ettim, bugün gün içinde tekrar arkadaşımla buluşup içini açıp bakıcam bilgisayarın ama aklıma takıldı bi şeyi yanlış mı yaptım acaba diye. Eğer kulak çubuğunu anakartla işlemci veya ekran kartı arasına değirmiş olsam böyle bi sıkıntı olur muydu ama öyle olsa neden iki seferde de 10 dakika sonra bilgisayar hata veriyor olsun diye aklıma takıldı, inşallah benden kaynaklı donanımsal bi sıkıntı olmamıştır. Sizce ne yapılmalı direk bilgisayarcıya götürüp kontrol ettirelim mi yoksa bu yazılımsalsa sizin bildiğiniz bi çare var mı bu hatalara? Yardımcı olursanız çok sevinirim, özellikle bilgisayar benim olmadığı için şu an daha çok stres altındayım.







  • Bu problemlerin nedeni şudur diyebilcek yok mu hiç veya internetteki çözümler dışında başka çözüm bilen?
  • Memtest programı ile RAMleri kontrol etsin herhangi bir sorun çıkacak mı? Page fault in nonpaged area hatası doğrudan RAM hatası, yazılımsal olabileceğini sanmıyorum. Testten sonra herhangi bir sorun çıkmazsa yazılımsal olarak düşünebiliriz.
    2x slot RAM varsa teker teker çalıştırıp kullanmayı deneyebilirsiniz hangisinde sorun çıkarıyor bakalım.
  • Cevabınız için teşekkürler, bugün gün içerisinde buluştuk, benimde aklıma RAM'ler takılmıştı ilk iş onları söküp tekrar takmak oldu, sonrasında RAM'leri kontrol etmek için "Windows Bellek Tanılama"yı yaptım ve sıkıntı gözükmüyordu. Dün arkadaşım Fortnite indirmişti ve bende bilgisayarına MSI Afterburner yüklemiştim, ekran kartı AMD R9M265X gibi bi şeydi sanırım, ben programı ilk çalıştırdığımda core ve memory clock hızları sona dayanmıştı, aslında farketmiştim ama AMD'den kaynaklı gözüküyordur diye bi şey demedim hiç, Fortnite'ı sildik, MSI Afterburnerla alakalı ne varsa sildik, 30-40 dakika kadar oyun denemesi yaptık ve hata vermedi. Arkadaş bana Fortnite yüklenirken bilgisayar bi ara saçmalamaya başladı demişti ben de Windows dosyalarına zarar vermiştir diye düşünerekten sildim onları. Ben büyük ihtimalle MSI Afterburner'dan kaynaklı diye düşünüyorum ama yine de emin değilim, şimdilik sorun yok inşallah bi daha da olmaz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.