Şimdi Ara

2. HDD yi master olarak takmak , dosya sistemini RAW'a dönüştürmüş olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda 320 GB harddisk üzerinde windows 7 işletim sistemi yüklüyken ben yeni 1.5 TB lık bir harddisk alıp kasadaki sata slotlarından birine bağladım ve tüm verilerimi bu 1.5 TB lık harddisk içerisine attım. Her iki harddiskte master olarak görünüyordu. Daha sonra 320 GB harddiski 2 ye bölüp bölümlerden birine işletim sistemini kurdum. Windows7 İşletim sisteminin yüklü olduğu sürücü c: iken diğer bölüm E: olarak görünüyordu. Yeni aldığım 1.5TB lık hdd yi tek parça bırakmıştım. Bu hdd de sürücü yolu olarak D: görünüyordu ve hdd'nin NTFS olan dosya sistemi RAW olmuş içerisinde hiç bir veride görünmüyordu. Sebebini anlayamadığım bu durumun neden kaynaklandığını biraz araştırdığımda elektrik kesintisi gibi bir durumun buna sebep olabileceği söyleniyordu. Ne yaptıysam 1.5 TB lık hdd nin içeriğini görüntüleyemedim. Bende önce bu birim silip yeniden birim olarak ekledim. Tekrar NTFS oldu. ve içerisindeki verilerin bir kısmını kurtardım.

    Şimdi öncelikli sorum bu tek parça halindeki yeni hdd neden e: sürücüsü olmak yerine bölümlediğim diskin arasında d: sürücüsü olarak yer aldı?

    İkinci sorum her iki Hdd ninde master olması bu duruma bir sebep olmuş olabilir mi?

    üçüncü sorum Resimde göründüğü gibi slotları bağladığımda yeni hdd slave, işletim sistemin kurulu olduğu önceki hdd master olarak görünüyor. Bu durumda dosya sisteminin yeniden RAW olma durumu söz konusumudur?

    Son sorum Yeni aldığım HDD yi master öncekini slave olarak bağlasam ve 1.5 TB lık diski bölümleyip işletim sistemini kursam, önceki hdd yide tek bölüm halinde bırakıp verilerimi içerisinde saklamaya çalışsam verilerimi kaybetme durumum olabilirmi ? yoksa bir sıkıntı olmadan kullanabilirimiyim?

    Sorularıma cevap bulabilirsem bu doğrultuda işlem yapacağım. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

     2. HDD yi master olarak takmak , dosya sistemini RAW'a dönüştürmüş olabilir mi?







  • GSATA nedir mor slok olanlar.?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.