Şimdi Ara

2 Laptop arasında kaldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki hafta içerisinde 2000-2500 TL arasında laptop almam gerek. Şu iki model gözüme çarptı. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz. Ya da bu fiyatlarda 2500 TL'yi geçmemek şartıyla tavsiye edebileceğiniz başka laptop var mı? Önceliğim Autocad vb. mühendislik programlarını düzgün çalıştırması. Güncel oyunları da medium ayarlarda oynatsın yeter. Çok kararsız kaldım yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

    https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-320-15ikb-intel-core-i5-8250u-8gb-1tb-mx150-freedos-15-6-tasinabilir-bilgisayar-81bg00mutx-p-HBV00000A2CJ8?magaza=Hepsiburada

    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ideapad-320-a12-9720p-8g-256-ssd-4g-156-fhd-80xs00bftx-P238593817?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temha262 -- 1 Mart 2018; 23:16:5 >







  • bu kıyaslamada kesinlikle 1. ürün. çünkü ekran kartı dağlar kadar 2. ürünle.
  • hrn001 H kullanıcısına yanıt
    haklısınız diğerinde SSD olması cezbettmişti beni.
  • Kesinlikle ilk linkteki i5 işlemcili lenovo diyorum. Çokça tavsiye ettiğim bir modeldir ayrıca o model. O fiyat civarlarında daha iyisini bulmak mümkün değil.
  • kobra16 kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam son karar olarak ilk linktekini alıyorum
  • temha262 T kullanıcısına yanıt
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ip520-81bf00bttx-i5-8250u-8gb-1tb-156-4gb-mx150-vga-fdos-P227197456 bu bilgisayar 2600 civarına alınabiliyor. aklınızda olsun hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion64_120 -- 2 Mart 2018; 16:38:25 >
  • scorpion64_120 S kullanıcısına yanıt
    aynen hocam önceden görmüştüm hem full hd hem de ekran kartı 4 gb artısı var. Ancak 300 tl fark var kupon bulabilirsem dediğiniz gibi 2600'e onu almak daha mantıklı. ancak en fazla 100 tl değerinde kupon bulabildim.
  • temha262 T kullanıcısına yanıt
    hocam aradaki fiyat farkına değer...
  • scorpion64_120 S kullanıcısına yanıt
    haklısınız dün akşam attığınız linkteki laptopu sipariş ettim. ilgilendiğin için teşekkür ederim hocam
  • temha262 T kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın gelince win10 kurup ‘kendi sitesinden’ sürücüleri yükleyin. Programlarla yapılan driver güncellemeleri sağlıklı olmuyor. Galiba sizinle birlikte 4-5 kişi olduk aynı pc’yi alan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorpion64_120 S kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam. memnun musunuz peki ? harddiskten ses gelme sorunu sizde var mı?
  • temha262 T kullanıcısına yanıt
    Bir hafta olacak neredeyse ben alalı. Şimdilik bir ses yok öyle rahatsızlık verecek. Normal hdd mekanik sesi var ama bu hdd olan her pc de var, duymuyorsunuz bile.
  • scorpion64_120 S kullanıcısına yanıt
    4-5 yıldır lenovo z500 kullanıyorum. onu alırken de aynı şekilde hdd den ses geliyor vs. diyenler vardı. neyseki ben öyle bir sorunla karşılaşmadım. hiç arıza da vermedi hala sorunsuz çalışıyor. lenovo marka olarak piyasadaki en iyi f/p laptoplarını üretiyor bence. inşallah ileride bir sorun çıkmaz.
  • Bana kalsa ikisini de alma.



    Oncelikle ikisinde de hdd sorunu var diyorlar. Sana denk gelmez orasini bilemem ama belki birkac ayda da bu problem bas gosterebilir.



    Muhendislik programi kullanacaksan (Ssd) islerini yapmani kolaylastiracaktir. Bir de ortalama bir ekran karti gerek. O yuzden alacaksan 1.'yi al. Ssd kapasitesi yok ama Dvd yi sokup bir de 200 liraya ssd takabilirsin ama bu sefer de garantisi gider ve hdd sorunu bas gosterince iade edemezsin. Sonuc olarak bence alma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmış olduğunuz birinci linkteki laptobun aynısını media markttan almıştım. Ürünü büyük heveslerle aldım çünkü fiyatı çok uygundu ve özellikleri tam benim istediğim gibiydi, daha sonra büyük hayal kırıklığına uğradım ürünü açtığım gibi aşırı hdd sesi geliyor (Özellikle geceleri kafayı yiyebilirsiniz) fanı hiç söylemiyorum bile benim araç bundan daha sessiz fan çalıştırıyor. Cs go indirdim deneme amaçlı maalesef cs go daki performansıyla bardağı taşıran son damla oldu ve hemen ürünü geri yolladım. Ürünü sipariş etmediyseniz almanızı önermem 3 bin tl ye asus veya dell alsanız sizin için daha kullanışlı olur...
  • geçmiş olsun hocam. araştırırken dediğiniz gibi 1. linkteki lenovo 320 nin harddisk sesi konusunda çok şikayet eden gördüm. üstte de yazdım 4 senedir lenovo z500 kullanıyorum. onda da benzer şikayetleri olanlar vardı şükür ki bende herhangi bir sorun çıkmadı. benim satın aldığım lenovo 520, umarım benzer sorunlarla karşılaşmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temha262 -- 4 Mart 2018; 20:5:52 >
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    aynı özellik ve fiyat aralığında alternatif olmadığı için lenovo da tercih kıldım. eğer donanımsal bir arıza çıkarmadan sadece ses yapıyorsa çok sorun olmaz. ürün gelsin biraz kullanıp gözlemlerime göre iade eder ya da kullanmaya devam ederim.
  • temha262 T kullanıcısına yanıt
    Ben de bulamadım fakat arastirmaya devam ediyorum ama o ses de çekilir gibi değil. Videolara göz atmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temha262 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, doğrudur fakat bu ürün ciddi anlamda sıkıntılı ki media marktta bile gece indirimi ve hafta sonu indirimi ile 2700 e satılıyor.Şikayet var diye bir site var oraya bakarsanız genelde 320 ile ilgili ses ve donanımsal problem yazılmış ve hdd kaynaklı modelinden sanırım, sizinkinde sorun çıkmaz diye umuyorum ki inşallah çıkmaz uğraşmanızı istemem.
  • Lenovo ideapad 520 dün elime geçti bugün win 10 kurdum. ilke izlenimlerim gayet güzel.çok sade ve şık tasarımı var. malzeme kalitesi fiyatına göre çok güzel bence.uzun süredir lenovo z500 kullandığım için klavye tuşları ona göre büyük geldi yazarken zorlanıyorum daha önce full hd ve ips ekran laptop kullanmadığım için gereksiz görürdüm. ancak gerçekten çok fark ediyormuş. ve son olarak şu harddisk cızırtısı mevzusu. kulağımı laptopa dayamadıkça en ufak ses duymadım sessiz ortamda bile. gerçi yorum yapmak için erken belki ileride artar ses. yabancı bir forumda harddisk sesinden şikayetçi birisi servise yollamış laptobu, servis laptoptaki Seagate harddiski WD ile değiştirince ses sorunu düzelmiş. az önce Speccy programıyla baktım benim laptopta da WD harddisk var. belki de Seagate ler sorun çıkartınca WD kullanmaya başladılar. laptop çok yeni olduğu için kesin konuşmak istemiyorum ancak şu anlık bir sıkıntı gözükmüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.