Şimdi Ara

2 Modem, Tek Hat Bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, öncelikle doğru konu alanı burası değilse kusura bakmayın.

    65 m2 evim var. Ancak modemim yaklaşık 10m2 alanda verimli bir internet paylaşımı yapamıyor. Wifi Router kullanmama rağmen;


    Odamdaki modem salonda bulunan routera güçlü bir sinyal gönderemiyor. Bu sebeple routerdan aldığımız internet aşırı yavaş. (Mobil kullanım açısından baya kötü performans.)

    Router'da sorun yok, ofiste test ettim sıkıntısız. Modem değişikliği de yapamıyorum. Saçma olacak belki ama evde iki adet ağ girişi var (DSL)

    Birinde şu an aktif olarak dağıtım yapan modem takılı. Salondaki girişe farklı bir modem taksam (uygun kurulumları yaparak elbette) bağlantı alma ihtimalim var mı?

    Ben oda da kullanırken ev halkı da salondaki interneti kullanabilsin istiyorum. Yoksa ben evde yokken modemi alıp salona götürüyorlar.




  • Salonda bulunan router'dan kastınız nedir? Sinyal tekrarlayıcı olarak mı kullanıyorsunuz yoksa Access Point olarak mı?

    Aynı hattan 2 bağlantı sağlayamazsınız.  

  • Anlattıklarınız çok anlaşılır değil. Ancak evde iki modem kullanmak çok basit. Modemler ayni ip adresine sahip olmasın. Örneğin biri 192.168.2.1 diğeri 192.168.2.2 olsun. Aksi taktirde çakışma olur. Bir ayar daha var. Telefon hattı hangi modeme takılıysa o modemin IP adresini diğer modemin dhcp ayarlarındaki ağ geçidi ve DNS bölümüne yazmalısınız.


    Sonra iki modemi ethernet kablosu ile birbirine bağlayın. Bitti :)

  • hocam modemin arkasındaki,ethernet portuna cat6 kablo bağlayın,kablonun diğer ucunu routere bağlayın.yani modem ile router ı ethernet üzerinden birbirine kablo ile bağlayacaksınız.tabi önce bu kabloyu mesafe ölçerek elektrikçiden kestireceksiniz,uçlarına ethernet portu çaktıracaksınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.