Şimdi Ara

2'NCİ OR. MU.A. K.LIĞI MALATYA hakkında bilgi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
61.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eeee wayy 325 askere gıdıyo ben 321 donemdım askerlıgımı 2 or muha alay komutanlıgında yaptım çok güzel bir yer iyi yere düştünüz yanı hayırlı teskereler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dyuksel

    Hocam yazdiklariniz icin tesekkurler. Rahatlattiniz beni. Artik yarin birlige teslim olunca tam olarak anlasilacak. Insallah hayirlisi olur.
    Ben kisa donem istemistim, ve kisa cikmasina cok sevindim, ama cogu insan sana uzun cikar diyorlardi. Neyse ki kisa cikti.


    ingilizce hk.daki bilgi birikimlerinden bahset bölük komutanın sorar zaten. bu dönem biraz kalabalık olsanızda içlerinden kolay sıyrılabilirsin. 2. ordu garnizon lojmanları diye bi yer var ben orda yaptım. orda müzik evi var ingilizce matematik veya o dönem ellerinde hangi hoca varsa onun kursunu açıyorlar. rütbeli çocuklarına ders veriyosun. hiç bi sıkıntısı yok. geçtiğimiz dönemlerde astek devremiz vardı. ingilizce odtü mezunuydu. bu dönem oraya gitmeye bak. bl. komutanın bu işte esastır. ona tüm diploma vb özelliklerinden bahset. iyi bi öğretmenim de. çarşı izinlerinde haberlerini bekliyoruz.




  • Hocam insallah bende lojmanlara gecerim bi sekilde. baska bir arkadasta garnizon lojmanlarda yapti askerligini. cok rahatti dedi. hayirlisi artik. ilk carsi izninde haberdar ederim. tekrar cok tesekkurler yardimin ve verdigin bilgiler icin.
  • merhaba ben 2001 yılnda muhafız birliğideydim şehrin merkezinde güsel bi kışla inönü kışlası ama eğitimleri tüfek omza selam dur başka bişey yok bol bol törene girersiniz başka bişey yok törenlerde zevkli gecer bi gün öncesi temizlik sonrasıda tören iyi gecerse istiraat verirler şimdiden hayırlı teskereler
  • 319. dönem olarak Çakmak kışlasında acemiliğimi yapmıştım
    Bizim dönemde herşey eziyetti
    1. bölük en şanssız bölüktü bizim zamanımızda
    Biz çarşamba günü teslim olmuştuk,diğer bölükler hafta başına kadar gezip tozup muhabbet ettiler,biz ilk günden yağmurun altında eğitime çıktık
    Eğitimimizden sorumlu olan asteğmen çok anlayışsız biriydi.Sanıyorum istemeyerek asteğmen olduğundan kısa dönemleri hiç sevmezdi.
    Teslim olduktan 1 hafta sonra bayramdı.Bayramın 2. günü nöbetçi subay dağılma toplanma eğitimi yaptırmıştı.Bayram günü yerlerde süründürülmek çok üzmüştü bizi
    Komutanların en çok dikkat ettikleri şey uygun adım yürümektir.malatya garnizonundaki kısa dönemler topluca bu kışlada yemin ederler.ilk çıkan takımlar çakmak kışlasının bölükleridir.o yüzden bolbol yürüyüş eğitimi yapılır
    Soğuğa karşı dayanıklı olmak çok önemlidir.Arkadaşlarımızdan zatürre,bronşit olanlar olmuştu
    ........

    Bizim dönem hiç iyi değildi
    İnşallah şimdiki arkadaşlar rahattırlar

    Bu kışla hakkında hatırladığım en güzel şey burdan çıktığımız gündü
    Yemin töreninden sonra 2.orduya bağlı askerlik şubelerine dağıldığımız için o eziyeti sadece 1 ay çekmiştik
    Geri kalan 4 ayı askerlik şubesinde memur gibi çalışarak tamamlamıştım
    15 Mayıs günü üzerimden büyük bi yük kalkmış olarak ayrıldım bu şehirden
    Allah o duyguyu hepinize nasip etsin

    Hepinize hayırlı teskereler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksatak -- 19 Aralık 2008; 12:58:34 >




  • 327. donem arkadaslara faydasi olabilir diye burdaki mesajlari bir toparlayayim.
    Eger sinav sonuc ekraninda "2'NCİ OR. MU.A. K.LIĞI MALATYA" yaziyorsa geleceginiz yer Cakmak kislasi ve askerliginiz acemilik kismi muhabere alayinda gececek. fakat ordan diger kislalara (Inonu) yada askerlik subelerine dagitim olma ihtimaliniz var. Dagitilacaklarin cogu zaten onceden belli (siz bilmiyorsunuz ama burda sistemde kayitli). Ya kararhah askeri olarak inonu kislasina geliyorsunuz yada askerlik subelerine dagiliyorsunuz. ayrica gelenlerin yariya yakini alayda kaliyor. onlarda orda bir boluge geciyor. 325. donemde ben 1. bolukteydim acemilikte ve buyuk bir sorun yoktu. tabi bol bol usuduk orda burda beklerken ve cok olmasa da epey bi yuruduk yemin toreni icin.
    genel olarak komutanlarimiz iyiydi ve cok mintika falan yapmadik.
    alayda kalacak olanlardan da secme yapiliyor bu arada ve onlar islerine gore Inonu kislasinda gorevlendiriliyor. Eger ingilizce biliyorsaniz, yada bilgisayarciysaniz secilme ihtimaliniz yuksek. birde fotograf, satranc gibi hobileriniz varsa onlarinda faydasi var. Bu sene cakmak kislasi denetime girdigi icin alayda kalan arkadaslarimiz icin gecen donemlere gore daha zor geciyor askerlik. ondan bence bi sekilde bi yerlere kapak atmaya bakin.




  • 2'NCİ OR.İS.A.K.LIĞI MALATYA (Kisa donem piyade er) tam olarak hangi kisladadir ve de ne is yapilir? Bilgisi olan varsa bizimle paylasirsa sevinirim...
  • 2'NCİ OR. MU.A. K.LIĞI MALATYA kısa dönem piyade er oldum..sordurdum birçok yere göre daha iyi dediler tabi acemilik dışında...acemelikl her yerde zordur...aradım sordum fevzi çakmak kışlasına gidecekmişiz..uçak ters kaldığı için bana otobüsle gidiyorum..uçaktan sonrası hakkında bilgim yok....terminalden afet evleri dolmuşuna binip 20dkda varılabiliyormuş kışlaya..telefon numarası 04223364095.... erhan güngör kütük erzincan yaşadığım yer rize...orada görüşmek üzere...
  • benim de 2'NCİ OR. MU.A. K.LIĞI MALATYA
    giden arkadşlar görüşelim... serhanogus@hotmail.com ben pazar sabahı 7 izmirde istanbula ordan 10.30 da onurair le malatyaya gitçem .aynı uçakta gitçek varsa görüşelim birlikte hareket ederiz. önce bikaç ark.la merkeze gidip takılcaz.sonra teslim olcam. çakmak kışlası için yeşiltepe otobusu çalışıyomuş yeni caminin karşısından kalkıyomuş.
    hepimize hayrlı teskereler ...
  • şimdi 337 tertipleri ağırlayacak!

    dedeler el atın ;-)
  • malatya muhabere var mı arkadaşlar orada buluşalım .burak ben
  • bu konunun yukarı çıktığı iyi oldu. hiç bir yerde muhabere alayı hakkında bilgi bulamadım baya yararlı şeyler var burada :)
  • 2'nci Or. İs. A. K.lığı MALATYA Bölüm istihkam hangi kışlaya teslim olacağım otogardan nasıl gidebilirim? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

    Not: Telefon numaralarına dün aramama rağmen hiç bir bilgi alamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsane61

    2'nci Or. İs. A. K.lığı MALATYA Bölüm istihkam hangi kışlaya teslim olacağım otogardan nasıl gidebilirim? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

    Not: Telefon numaralarına dün aramama rağmen hiç bir bilgi alamadım.




    Toruun Altay Kışlasına teslim olacaksın..Otogara da yakındır.Önünden dolmuşlar geçiyor...B Nizamiye ye gidermi diye sor götürürler..Gayet iyi bi yere düştün rahattır..Ben ordayım şu an..Hayırlı olsun..
  • burayı takip eden arkadaşlar malatya kışlada buluşmak üzere donanımhaber diyerek buluruz artık birbirimizi ben yarın 2.30 gibi teslim olurum
  • dedeler nerdesiniz?
  • var mı malatya ?
  • Ben varım, usta birliği

    K.K.LOJ.K.LIĞI MÜHT.K.LIĞI 2 NCİ MÜHT.BLG.K.LIĞI 23 ÜNCÜ MÜHT.BL. 22 NCİ MÜHT.TK. / MALATYA MERKEZ / MALATYA
  • acemi birliğimi ısparta eğirdirde 20 günde bitirdim usta birliğim malatya 2. ordu 1.sınıf as. ceza ve tutukevi çıktı bura hakkında bi bilgisi olan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adnibinzet

    acemi birliğimi ısparta eğirdirde 20 günde bitirdim usta birliğim malatya 2. ordu 1.sınıf as. ceza ve tutukevi çıktı bura hakkında bi bilgisi olan var mı ?

    Dostum Oraya gardiyan olarak gidiyosun muhtemelen. Ben o cezaevinde tam 14 gün kaldım hükümlü olarak. Diyeceğim Gardiyan olarak rahat edersin ama bir hükümlü olarak Allah düşmanımı düşürmesin oraya. Orası garnizon cezaevidir. Cezalı Rütbeliler bile gelir. Ama normal askerlerle aynı bölümde kalmazlar tabiki. Orda kaldıgım 14 günde hayatımdan 14 yıl gitti diyebilrim. İntihar etme olanaklarım olsaydı eğer onu bile yapacaktım. Orada görevli normal eskerler bile bize eziyet edip sürekli dayak atıyodu. Dayaktan geçtik artıkta binbir türlü eziyet. Cezam bittiğinde beni almaya gelen ve en sevmediğim assubayın boynuna sarılıp ağlamıştım. anla artık işte. Nese bu yer Malatya merkeze yaklaşık 5 km uzaklıktaki Çakmak Kışlasının içidedir. Şehir olarak Malatya çok harika. Çarşıya çıkınca gezme altarnatifleri çoktur. Yemekleri harikadır. Manita yapmak çok kolydır. Ben askerliğimi Oraya 5km uzaklıktaki Altay kışlasında eğitim şöförü olarak yapmıştım. Kolay gelsin




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.