Şimdi Ara

2 pin teyp kablosu faz nötr olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler selam. 1-2 güne oda termostatı bağlayacağım. normalde oda termostatı var ancak yeni aldığımda şu şekil bi teyp kablosu ile kombi üzerindeki alıcı bağlanıyor. sigorta yanında priz yok. fişin ucunu keseceğim ancak normalde kablo ile bağlarken kombiden eksiden giden sigortada eksiye, artıdan giden artıya bağlayın deniyor. ama bu kablonun fişinin kafasını kestiğimde nasıl anlıyor bu kablo bu olayı. enteresan. acde fark etmez dedi bi arkadaşta niye fark etmiyor. o pin girişi olmasa fark etmeyecek mi yine. TR forumlarda bulamadım yabancı forumlarda fark etmiyor deniyor ama niye fark etmiyor anlamadım. fişi öyle de tak aynı böyle de tak aynı gerçi. ama o zaman kombiden kablo sigortada.




    2 pin teyp kablosu faz nötr olayı




    kombi üzerinde hali hazırda şu şekil 2x0,75 kablo var. kırmızı olan eksiye diğeri artıya ve sigortada da aynı şekilde karşılık gelsin deniyor. o zaman bu pin olayında niye fark etmiyor. yabancı kaynaklarda elektrik olan kablo için live ya da hot, notr içinde neutral diye geçiyor. N ve L yani. ben şimdi kırmızılıyı kombide nötre beyazı live bağlasam, sigortaya da aynını yapsam ok. ki hali hazırda böyle. ama bu pinli olanda niye fark etmiyor olay?


    2 pin teyp kablosu faz nötr olayı


    2 pin teyp kablosu faz nötr olayı







  • Bağlantı yapacağın yerlerin fotoğraflarını atarsan yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fonksiyonel olarak fark etmeyebilir ama güvenlik açısından standartlara uygun yapılması doğru olan.

  • bersgurs kullanıcısına yanıt

    standartı var mı ki? kablosuz oda termostatı. resimdeki sağdaki şekilde bağlanacak. kombi yanında priz olmadığı için 2pinli teyp kablosu fişini kesip sigortaya kablo ile bağlayacağım. fişi prize her türlü taksam artısı eksisi fark etmiyorken fişi kesip direkt sigortaya takınca niye fark ediyor. yabancı forumlarda fark etmiyor denmiş 2 pinli teyp fişi bağlantılarda. bizde youtube da bi videoda dikkat edin denmişti. ben sigortaya fişi kesip hangi ucunu nereye taksam ne fark edecek topraklamaya bağlamadıktan sonra.



    2 pin teyp kablosu faz nötr olayı
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    Şöyle düşün eğer sigortayı nötr hattına takarsan cihaz üzerindeki faz bağlantısı sigorta kapalı olduğu halde bile tehlikeli durumda olabilir. Genelde anahtarlama faz hattı üzerinden yapılır. Dediğim gibi fonksiyonel olarak bir fark yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bersgurs kullanıcısına yanıt

    valla açıkçası fazla düşünmek istemiyorum. şu şekilde kutunun altındaki 2 pinli girişe kabloyu takacağım ve fişin ucunu sigortaya takacağım. 2 pinli kabloyu kabloyu öylede taksam ne fark edecek böyle de taksam ne fark edecek. sigortaya hangi ucunun nereye gireceği ne fark edecek. fişin hangi tarafında + - olduğunu söyleyen çeviren bi şey yok içlerinde bu kablonun sanırım. onu da düşündüm ama araştırdığında polarite yok bu 2li kablolarda 3 lü olursa fark eder diyolar . neyse o polarite. bana bağla fark etmez ve bunun sebebi ne anlatacak biri lazım(merak ettim). 2 pinli giriş olmayan şu anki kablosuz termostatta kabloyu sokup yaptığımızda + - dikkat edin diyolar başka youtube videolarında. sigortadaki +, kutudaki +ya gelsin gibi.. bu 2 pinli girişte kutu içinde + - çeviren bi devre gibi bi şey mi oluyor mesela.


    2 pin teyp kablosu faz nötr olayı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.