Şimdi Ara

2 pinli fan yerine 3 pinli fan takılırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus psu nun fanı sesli diye kendi fanını çıkartıp sessiz bir fan takmak istiyorum.
    Psu yu açtığımda fanın 2 pinli olduğunu gördüm. Onu söküp 3 pinli bir fan takabilirmiyim.
    Takılabilirse hangi pinin boşta kalacağı fark eder mi?



  • Üç pinli fanlarda üçüncü uçta devir ölçüm bilgisi bulunur. genellikle Kırmızı +12v, Siyah GND, Sarı Devir bilgisi şeklindedir. Üç pinli fanın sadece +12 ve GND uçlarını bağlayarak çalıştırabilirsin. Ancak PSU nun içini açıp bu tür bir işlem yapmak bilgi ve tecrübe gerektirir yoksa istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir ona göre.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HexfeT

    Üç pinli fanlarda üçüncü uçta devir ölçüm bilgisi bulunur. genellikle Kırmızı +12v, Siyah GND, Sarı Devir bilgisi şeklindedir. Üç pinli fanın sadece +12 ve GND uçlarını bağlayarak çalıştırabilirsin. Ancak PSU nun içini açıp bu tür bir işlem yapmak bilgi ve tecrübe gerektirir yoksa istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir ona göre.

    +1
  • slm ben zamanında yapmıstım fan son hızda çalısıyor çok sesli sonra üç pinli fanı psudan kablo uzatarak anakarta bağlamıştım bölece hızını kontrol ettim eğer yapcaksan böle yap ya da fan kontrolcüsüne bağla 2 side olur...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s3k0

    slm ben zamanında yapmıstım fan son hızda çalısıyor çok sesli sonra üç pinli fanı psudan kablo uzatarak anakarta bağlamıştım bölece hızını kontrol ettim eğer yapcaksan böle yap ya da fan kontrolcüsüne bağla 2 side olur...


    Ben de aynen böyle yapmanı tavsiye ederim. Anakartının üzerinde muhtemelen 3 pinli CHA_FAN girişi mevcuttur. Fanın kablosunu psu'nun ızgaralarından dışarıya çıkartarak buraya veya arkadaşın belirttiği gibi fan kontrol üniten varsa buna bağlayarak kullanman en sağlıklısı olacaktır.
  • Güzel öneriler, deneyeceğim. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.