Şimdi Ara

2 TB Seagate ST2000DM008 Ses Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, arkadaşlar;

    Seagate'nin 2TB masaüstü bilgisayarlar için satmış olduğu ST2000DM008 model 3.5" harddiskini çarşamba günü satın aldım. Bugün elime ulaştı. Bilgisayarıma taktım, sürücüsünü tanıttım bilgisayarım görüyor hiçbir sorun yok buraya kadar; ama şuan boşta beklerken cingırt diye ince bir ses gelip gidiyor. Bu ses tam olarak 10 sn de bir tekrar ediyor. İçerisine dosya kopyalamaya başladığım zaman ise ses kesiliyor. Ürün sıfır olunca aklıma takıldı üstelik ben de 1'er TB olmak üzere 2 adet yine Seagate'in DM003 ve 010 modellerinde harddiskleri var ne boşta ne kopyalamada yıllardır en ufak bir sorun yaşamadım.

    Benzer ses sorunu yaşayan var mı ? Ses sorunundan bahsedenler var internette ama o ses bu ses mi acaba. Farklı ses arızaları var. Bu normal bir durum mu ? Aynı harddiskten olan arkadaşlar kendi durumlarını da yazarsa sevinirim.



  • Kronik bir sorun sanırım hocam kullandığınız diskte bende disk almayı planladığım dönemlerde çok araştırdım sizin aldığınız diski ama hep aynı ses sorunu kronik olduğunu düşündüğüm için almamıştım. Ses çok rahatsız ediyor ise iade edebilirsiniz.
  • Aslında rahatsız etmiyor ama peş peşe yapması ve sıfır harddiskte olması düşündürüyor. Zira eski 5 yıllık 003 model olanda en ufak sorun ses yok.
  • Bende 2 ay kadar önce aldım bende ses yok öyle varsada ben duymuyorum. Tahminim diski okurken ki sesten bahsediyorsun sanırım sorun olacağını sanmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Aslında bu ses okumadığı zaman var. Okuduğu zaman içerisine dosya kopyalarken kesiliyor. Açıkçası dikkat etmemeye çalışıyorum ama can sıkıcı. İster istemez duyuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aslında diskle alakalı bir sorun değil fakat rahatsız ediyorsa halletmenin bir kaç yolu var. Seagate'in herhangi bir yazılımını kurduysanız kaldırın bu sorunu çözebilir. Intel Rapid Storage Technology yazılımı ile Link Power Management Advanced Power Management'i pasif duruma getirirseniz sorunu çözebilir. En basit çözüm ise KeepAliveHD adında bir program var, bu diske belirli aralıklarla dosya yazma veya okuma yaparak diski açık tutuyor bu sayede sesler kesilecektir.
  • Cevap için teşekkür ederim. KeepAliceHD programını bir youtuber anlatırken ben de gördüm ama indirip kurmaya cesaret edemedim :) Söylediğiniz gibi Barracuda ve Skyhawk gibi harddisklerde klasik bir ses olduğundan bahsediyordu ve belli aralıklarla diske yazma ve sildirme yapıyordu. Benim korkum arıza olması gibi bir senaryo idi yoksa sese alıştım bile diyebilirim. Nihayetinde 2 TB verimi emanet edeceğim. Giderse üzer, yıpratır.
  • masmynak kullanıcısına yanıt
    Seagate güvenilir bir üretici değildir ve bu da ispatlanmıştır yani elinizdeki Seagate her an bozulabilir. "seagate dava" şeklinde aratırsanız Seagate'in bariz sorunlu 3TB diskleri piyasadan çekmeyip sorunlu olduklarını bile bile sessiz kaldığına dair haberleri bulursunuz. Ben de 2 adet 3TB Seagate'i garanti sürelerinin bitiminden hemen sonra kaybettim, şu an Skyhawk I/O hataları veriyor, tek düzgün çalışan disk ise Ironwolf.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    Seagate güvenilir bir üretici değildir ve bu da ispatlanmıştır yani elinizdeki Seagate her an bozulabilir. "seagate dava" şeklinde aratırsanız Seagate'in bariz sorunlu 3TB diskleri piyasadan çekmeyip sorunlu olduklarını bile bile sessiz kaldığına dair haberleri bulursunuz. Ben de 2 adet 3TB Seagate'i garanti sürelerinin bitiminden hemen sonra kaybettim, şu an Skyhawk I/O hataları veriyor, tek düzgün çalışan disk ise Ironwolf.
    2TB önereceğiniz HDD var mı?
  • atekinsoy kullanıcısına yanıt
    Performansları diğerleri kadar olmasa da Seagate ve WD gibilerinden daha düşük bozulma oranlarına sahip olduklarından Toshiba önerebilirim. Desktop tipi diskler en dayanıksız olanlardır daha fazla ödemeyi göze alacaksanız güvenlik, NAS/enterprise tipi diskler daha dayanıklıdır ve garanti süreleri daha uzundur.
  • 2TB bu hdd önerirmisiniz?
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    Ben şahsen Seagate 5 yıldır kullanıyorum 1'er TB olan modelleri çok şükür en ufak sorun yaşamadım; ama bu harddisk'te yüzüm gülmedi ve malesef bugun firmaya gönderdim. Değişim istedim onaylanırsa 4 TB taşınabilir 3.5" harddiske geçmeyi düşünüyorum. Ama değişim de verirlerse seve seve kullanırım. Hem fiyat hem performans anlamında bana göre güzel bir disk.
  • masmynak kullanıcısına yanıt
    Aslında bu hdd biraz araştırdım. Çok fazla satılmış bir hdd, oldukca alan ve deneyim yorumları mevcut. Aklımda direk 2tb hdd almak var. En çok tavsiye edilen de bu. Bilemiyorum araştırmaya devam ediyorum.
  • masmynak kullanıcısına yanıt
    Diskin 5 yıl kullanılmasından ziyade kaç saat ve ne kadar yük altında kullanıldığı önemli. Seagate'in desktop modelleri istatistiklere göre en yüksek bozulma oranlarına sahip, 3TB Barracuda diskleri ise felaket.
  • HDD boşta kalınca yazma/okuma kafasını kilitliyor.
    Tekrar işlem yapmaya başladığında kilit açılınca click sesi geliyor, normal birşey.
  • Aklıma da takıldı açıkçası o kadar harddisk kullanıp da yaşamayınca, bilgisayar boştayken bile periyodik aralıklarla gelen ses rahatsız ediyordu. Ben de iade ettim 3 TB WD harici 3.5" aldım. Dahili arşiv değil harici arşiv yapacağım şuan memnunum.
  • APM ile alakalı bir durum. Bende 8 yıllık st2000dm001 ler var 2 adet.
    İlk başlarda ses sorunu vardı, aşağıdaki konuda anlattığım şekilde çözmüştük.
    Sonrada firmware upgrade çıkardılar düzeldi.
    Sizde seri numarası ile seagate' in sayfasından firmware güncellemesi çıkmışmı bir kontrol edin.
    https://forum.donanimhaber.com/seagate-disklerdeki-apm-kaynakli-garip-sesten-kurtulmak-isteyenler-resimli-anlatim--61863712

    Sorun çıkarma olayı tamamen şans işi. Bende Seagate ile hiç bir sorun yaşamadım ama WD ile oldukça kötü anılarım var.
    Kullanım saati 400 saatlerde 5 aylık 3TB WD Purple 7/24 diskimde bad sector oluştu, içindeki verilerin %10 unu alamadım.
    Ama 7-8 yıllık Seagatelerden 1 tanesi bozuldu onuda torrent download klasörünü o diske yönlendirdiğim için bozuldu.
    Garanti dönüşü sadece depo olarak kullandım biri 6 diğeri 8 yıldır sorunsuz çalışıyor.
    (Torrent cluster boyutunda 4kb boyutlarda yazma yaptığı için diskleri baya yoruyor.
    Torrent indirme yapıyorsanız eğer kendinize 320-500GB gibi kapasitelerde, bozulsa da üzülmeyeceğiniz bir diske indirme işlemi yapın)

    Mevcut kullandığım Ironwolf 6TB diskimde de balans sorunu var, oda çok sessiz olursa 10 sn de bir titreşim yaptığını hissedebiliyorum. Ancak ses yok.
    Yazma ve okuma durumlarında oldukça sessiz. Toshiba hiç kullanmadım ancak 2 tane arkadaşımda 2TB lık var. Okuma ve yazma esnasında biraz sesli çalışıyor bence.

    Skyhawk serilerini ve WD Purple serilerini PC lerde önermiyorum, onlar kayıt cihazlarında daha düzgün çalışıyor.

    Bütçeniz yetiyorsa Ironwolf ve WD Red serisine yönelmenizi tavsiye ederim.




  • Sağlıklı yorum yapabilmek için sesi duyma gerek

    Ancak bu tarz durumlar ile ilgili genel birkaç şey yazabilirim
    Donanımsal sebepler


    Enerji problemi
    Uygun SATA portuna bağlamama
    Power ve SATA kablosu problemi veya temassızlık.

    HDD ile ilgili sorunlar.
    Refurbished (yeniden fabrika formatı ile yenilenmiş 2
    El veya defolu ürün )
    Servis alanında bad sector.
    Disk sistem dosyalarında bozulma
    Aşırı kabarık bad sector kayıt listesi (Windows ortamında bu bilgi bazen görünmez )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.