Şimdi Ara

2.Üniversite Başvurusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen sene bir örgün programa kaydımı yaptırmıştım. Şimdi ben açıköretimede kayıt yaptırmak istiyorum. ÖSYM tercihi yapmama gerek yok galiba? İnternet kayıt tarihleri arasında başvuru yapmam yeterli mi? Birisi prosedürü anlatabilir mi?



  • senin işler bu ösys olayından bağımsız olacak. Genelde tüm bu kayıf vs. mevzuları biter en son alınır ikinci üniversite başvuruları. Sadece bir ön kayıt olayı vardı bir ara. önce senden bilgilerini istiyordu sonra para yatırıyorsun ve sonra kesin kayıt. Türkiye de olduğundan prosedürler hep değişebilir o yüzden hangi üniversitenin ikinci kayıt programına başvuracaksan bir sitesine gir bak. Onlar bir takvim yapmışlardır. Aşırı uzun bir işlem değil. diğer kayıtlar bittikten sonra olduğundan aşırı sırada olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ManikD

    senin işler bu ösys olayından bağımsız olacak. Genelde tüm bu kayıf vs. mevzuları biter en son alınır ikinci üniversite başvuruları. Sadece bir ön kayıt olayı vardı bir ara. önce senden bilgilerini istiyordu sonra para yatırıyorsun ve sonra kesin kayıt. Türkiye de olduğundan prosedürler hep değişebilir o yüzden hangi üniversitenin ikinci kayıt programına başvuracaksan bir sitesine gir bak. Onlar bir takvim yapmışlardır. Aşırı uzun bir işlem değil. diğer kayıtlar bittikten sonra olduğundan aşırı sırada olmuyor.

    Şimdi önkayıt var onu biliyorum eylül-ekim arasında bi tarihte. Benim açıköğretim tercihi yapmama gerek yok yani? Örgün öğrencisi olduğumdan önkayıt yapabiliyorum direk?
  • Örgünde okuduğunuz okuldan öğrenci belgesi alarak kayıt tarihleri arasında büroya gideceksiniz. Tabii götürmeniz gereken birkaç belge daha var. Kayıt zamanı öğrenirsiniz hepsini. Çok ayrıntılı bir işlem değil. gecen yıl kayıt tarihi 11-22 eylül idi hatırladığım kadarıyla. Her neyse takipte kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • benim daha farklı bir sorum var biri yardımcı olabilir mi ?
    ben 4 yıllık iktisat okuyorum ama ikinci öğretimim.
    benim de sınavsız açık öğretim okuma hakkım var mı ?
  • D. Ubermensch D kullanıcısına yanıt
    atatürk üniversitesinde ön kayıtlar var.
  • marjinalite_ kullanıcısına yanıt
    2 üniversite kapsamında okudugunuz alan dışında bir bölüm okuyabilirsiniz.
    http://auzef.istanbul.edu.tr/,

    http://www.atauni.edu.tr/#sayfa=ikinci-universite-kayit-kilavuzu
  • hazır konu bulmuşken ben de bir soru sorayım. şimdi ben ktü'de okuyorum, 4. sınıfa geçtim. aöf felsefe okumak istiyorum. bu sene ygs'ye de girdim. aöf felsefeyi ygs'den tercih etsem ktü ile beraber okuyabilir miyim? ikinci üniversite ile aöf arasında harçlar arasında fark var. ktü'de ikinci öğretim okuduğum için zaten harç çok, bir de aöf'e harç veremem. ama ygs'den tercih edip ikinci üniversite harcı değil de normal aöf harcıyla okuyabiliyorsam seçeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamberg -- 13 Temmuz 2013; 16:00:09 >
  • bamberg B kullanıcısına yanıt
    2.üniversite harçları istanbul auzef te 350 normal ygs ile girerseniz 340 lira ama 2.üni ile girince 5 ders maufiyeti alıcaksınız türk dili ing tarih ve 2 seçmeli dersi almıyacaksınız ygs ile gelirseniz bu dersleri almak zorundasınınz.
    anadolu aöf muafiyet vermiyor bütünlemesi yok.
    atatürk aöf muafiyet var bütünleme var çan egrisi var.290 tl 2.üniversite ugulaması ile sınavla giriş farkı yok para olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerleyeksan -- 13 Temmuz 2013; 18:07:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniziminkızı290

    2.üniversite harçları istanbul auzef te 350 normal ygs ile girerseniz 340 lira ama 2.üni ile girince 5 ders maufiyeti alıcaksınız türk dili ing tarih ve 2 seçmeli dersi almıyacaksınız ygs ile gelirseniz bu dersleri almak zorundasınınz.
    anadolu aöf muafiyet vermiyor bütünlemesi yok.
    atatürk aöf muafiyet var bütünleme var çan egrisi var.290 tl 2.üniversite ugulaması ile sınavla giriş farkı yok para olarak.

    peki anadolu üniversitesinde harç arasında fark olacak mı ve harç ne kadar?
    istanbul üniversitesi auzef için yazdıklarınız dönemlik mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende anadolu üniversitesinden düşünüyorum. Harçlar ne kadar acaba?
  • bamberg B kullanıcısına yanıt
    dönemlik ücretlerdir. yeni fiaytlar henüz belli degil

    http://tv.cnnturk.com/video/2013/07/14/universite-secimi-egitim-basari/2013-07-14T1000/index.html
    auzef anlatılıyor video da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerleyeksan -- 14 Temmuz 2013; 13:16:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.