Şimdi Ara

2 yil 1 ay yatari var mi lutfen yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
23.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • agir ceza su sekilde ben facede 2018 yilinda kredi cikartilir diye sayfa gordum karsi taraf benden kimlik ve atm karti istedi icinde para yoktu verdim adam beni dolandirmis o anda baskasini dolandiriyor parayi benim hesaba atiyo cekiyo suc bana kaliyor yeni ogrendim adami buldum 1500 tl zararini karsiladim savci benim icin 5 yil istedi sonra 2 yil ,,6 aya dustu sonra iyi niyet vs 2 yil 1 aya indi Şu an bende ayni gun itiraz ettim dun avukat savunma yazmis onu teslim ettim istinaf icin alakasi bile savci nitelikli hirsizlik yazmis bunun sonuclanmasi 1 sene 2 sene diyolar ve yatari yok diyolar ust mahkeme ya onaylar ya beratt verir veya para cezasi direk denetim diyolar ceza onaylanirsa acik ceza evine gidersin girdi cikti yaparsin ayni gun denetimli olursun diyolar avukat korkma diyo panik atak anksiyete var bende cunku ve gercekten ben yapmadim kimse demez ama ben derim yapsam bilen biri aydinlata bilir mi rica etsem herkez birsey diyo korkma diyolar sonuclanmasi 6 7 ay 1 2 sene arasi sonuc oldugu zamanda gir cik diyolar




    esime soyledim sende icini rahat tut konustum dedim ya beraat veya girdi cikti ayni gun veya 1 gun dedim sonuclanmasida 6 ,,7 ay ,1 sene arasi dedim dogrumu anlamisim

    avukat ya hukum geri birakilir veya beraat veya ceza onanir en kotu gir cik ayni gun diyo

    ve yatari yok nie savci veriyor cezayi vurusten dolayimi vurus biterse yatari nedir


    Etkin pişmanlık gösteren ve yargılama sürecindeki tutum ve davranışıyla olumlu tavır sergileyen sanık hakkında verilen ceza TCK 62 maddesi gereğince 1/6 oranında indirilerek sanığın 2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,


    itiraz ettik



    avukat dahil ve burdakiler sonuc cikmasi uzun surucek ya karar bozulucak ya ceza dusucek ya direk beraat veya denetim en kotu girdi cikti


    olay 2018 de olmus mahkeme 2020 de


    esim 16 10 1990



    sanik hakkinda anayasa mahkemesinin 08 10 2015

    tarihli iptal kararindan sonra olusan duruma gore tck 53 maddesi 1 ve 2 . fikralari ile 3.fikrasinin 1.cumlesinin uygulanmasina



    tck 158/1-L 53/1-2 maddeleri gereginde cezalanmasi istemiyle kamu davasi acilmistir








  • Telaş yapma bak avukatın varmış ne güzel ona bırak olayı

  • sizin bilgiiz vr mi peyki ne dusunuyorsunuz

  • Merhabalar,


    Bu bölümde bir şeyler danışmak isteyen kullanıcılarımızın büyük bir çoğunluğunda aynı eğilimi gördüğüm için merak ediyorum. Halihazırda zaten avukatınız varken neden bir de başkalarına sorma ihtiyacı hissediyorsunuz? Avukatınıza mı güvenmiyorsunuz? Vekalet ilişkisi güvene dayanır. O yüzden bence avukatınız varsa öncelikle aradığınız soruların yanıtını ondan almalısınız.


    İyi forumlar.

  • her avukat farkli seyler soyluyor oyuzden

  • ?

  • Merhabalar,


    Yargılamayı hakim yapar nitekim ilk derece mahkemesi yargılama sonucunda 2 YIL 1 AY hapis cezası vermiş. O yüzden o öyle diyor bu böyle diyor ile başlayan cümleler safsatadan öteye gitmiyor. Kararın istinafa taşındığını söylüyorsunuz. Bence artık yapmanız gereken sakince istinaftan gelecek kararı beklemek olacaktır. Umarım bundan sonrada bir şey yapmadan önce kırk kere düşünürsünüz.


    İyi forumlar.

  • asla vermem daha sizin dusunceniz ne yatari

  • İstinaf mahkemesinden çıkacak kararla ilgili tahminde bulunamam. Bunu etkileyecek bir çok faktör var. Dosya içeriğine hakim olmadan istinaftan çıkacak kararla ilgili tahmin yürütmek saçma olur.

    İstinaftaki dosyanın sonuçlanması 1 yıl (en az 1 yıl, üstü olur altı olmaz) sürecektir.

    Hüküm geri bırakılır şeklinde bahsettiğiniz, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması durumudur. Bunun ön şartlarından biri cezanın 2 yıl ve altında olmasıdır. Sizin cezanız 2 yıl 1 ay....

    Yatar konusu ise 2 yıl 1 ay cezanın yatarı yok. Girdi çıktı şeklinde tabir edilen şekilde uygulanır sonrası denetimli serbestlik. Ayrıca bu denetimli serbestlik uygulamasını çok hafife alıyorsunuz. Üzerinize yüklenecek yaptırımlar denetim süreniz dolana kadar sizi canınızdan bezdirir bilginiz olsun...
  • Bir de şu var,


    Yazdıklarınız birbirinden kopuk. Kararı tam yansıtmıyor. Hukuki terimlerle kafanızı karıştırmak istemem. Dilerseniz kişisel bilgilerinizi kapatarak gerekçeli kararı atın ona göre olası senaryoları sıralamaya çalışayım.

  • Sakin ol, istinaftan dönüşü bekle

  • denetimli serbestlik te neler oluyor
  • EsasHakkındaMütalaa kullanıcısına yanıt

    attim

  • pulsargarip P kullanıcısına yanıt

    Ben aldım görüntüleri. Tavsiyem kaldırın karar görselini. Bir çok özel bilgi var(tlf no vs.)


    Birazdan inceleyeceğim kararı

  • EsasHakkındaMütalaa kullanıcısına yanıt

    haber bekliyorum

  • pulsargarip P kullanıcısına yanıt

    Öncelikle belirteyim, karar mercii değilim. İstinaf mahkemesi gerekli incelemeyi yapacak kararı da yine Sayın Mahkeme verecektir. Ben sadece olası bir kaç senaryodan bahsedeceğim. Bunlar sadece varsayımdır, karar mahkemenindir.


    1- İstinaf mahkemesi inceleme sonrasında, istinaf talebinizin kabulüne karar vererek;


    * Dosyayı yeniden hüküm kurulmak üzere ilk derece mahkemeye gönderebilir.(Tekrar yargılanırsınız)

    * Dosya üzerinden ya da duruşma açarak kendisi yeni bir hüküm kurabilir. (Bu yeni kararı kabul eder ya da şartları varsa Yargıtay'a gönderirsiniz)


    2- İstinaf mahkemesi talebinizi esastan reddeder ve karar kesinleşmiş olur.


    Bu durumda bu suç tipine ve ceza süresine göre öncelikle Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması uygulanmaz paraya çevrilmesi gibi bir durum da olmaz. Bunlar zaten kararda varsa var yoksa yoktur. Dolayısıyla ceza infaz edilir.


    2 yıl 1 ay cezanın yatarı yoktur. Virüs ile ilgili değil infaz yasası ile ilgilidir. Ceza kesinleştiğinde gidip teslim olursunuz. Direkt açık cezaevine alınırsınız. Ancak uygulamada öyle 1 günde olmuyor çıkış durumu. Ortalama 4 ile 10 gün arası açık cezaevinde kalıp bu sürede kabaca iyi hali bozmazsanız tahliye olursunuz.


    HER İKİ DURUMDA DA İSTİNAF MHKEMESİNDEN SONUÇ ALMANIZ 1 YILIN ÜZERİNDE OLACAKTIR.


    Bunlar muhtemel senaryolar. Ayrıca şahsi fikrim ise,


    Mahkeme kararı hukuka uygun. Ceza da alt sınırdan verilmiş zaten. Etkin pişmanlık hükümleri de uygulanıp %50 ceza indirimi yapılmış.

    İstinaf başvurunuzu reddeder ve karar kesinleşir diye düşünüyorum.


    Cezaevinden sonra denetimli serbestlik konusunda ise haftanın belli günleri karakolda imza atılması, seminerlere katılma ve kamu yararına bir işte çalışma gibi tedbirler uygulanacaktır.


    Tekrar etmekte yarar var, ilk 2 aşmada olası senaryoları yazdım, karar mahkemenindir.


    Son paragraf ise tamamen kişisel görüşümdür...


    Geçmiş olsun





  • sunu anlamadim cezanin yatari yok ceza evinde girince cikisin senin orda uslu durmanami bagli onu anlamadim o ne alaka

  • pulsargarip P kullanıcısına yanıt

    Cezanın yatarı yok kısmı halk arasında söylenen şeklidir.


    Madem sordunuz olay şu aslında,


    Ceza yasası ayrı infaz yasası ayrıdır.


    Mahkemeler ceza yasasına göre ceza tayin eder. İtiraz yolları tükendiğinde ya da kullanılmadığında usulüyle ceza/karar kesinleşir.


    Bu aşamadan sonra infaz yasası devreye girer. Kesinleşen ceza miktarına göre cezaevinde kalma süresi, şartlı tahliye ve denetimli serbestlik durumları infaz yasasına göre uygulanır.


    Yine infaz yasasına göre,


    Hükümlü olan kişi henüz cezaevine girmemişse, ceza miktarı ne olursa olsun denetimli serbestlik yasasından yararlanması mümkün değildir. Cezası ne olursa olsun her hükümlü, “iyi halli” olup olmadığının tespiti amacıyla cezaevine girmek zorundadır. Hükümlü cezaevine girdikten sonra cezaevi idaresi tarafından hükümlünün “iyi halli” olduğuna dair bir değerlendirme raporu hazırlanır ve hükümlü denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilir.


    Cezaevinde huzuru bozacak bir davranışta bulunmanız, kavga çıkarmanız ya da herhangibir kurala uymamanız uymamakta ısrar etmeniz gibi aykırı olan hareketlerde bulunmanız örneğin, kısaca iyi halli olmadığınız durumlarda denetimli serbestlik talebiniz reddedilebilir kalan cezanızı da cezaevinde geçirebilirsiniz.


    Herkes denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilecek gibi bir şart yoktur. Cezaevi yönetimince iyi halla olmadığınız yönünde rapor hazırlanırsa bu hakkınızı kullanamazsınız.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.