Şimdi Ara

2 yıl önce kapattırdığım axess kredi kartımdan alışveriş yapılmış !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 2 yıl önce Akbank'a ait axess kredi kartımı kapattırmıştım. hatta bankaya olan güvensizliğim nedeniyle online harcama yapmaya çalışmış, kartınız işleme kapatılmıştır uyarısı alınca rahatlamıştım. 2 yıldan beri bankaya ait başka ne hesabım nede kartım var.

    bugün maillerime bakarken axess ten gelen bir extre maili gördüm. extreyi açınca geçen ay içinde 18 liralık bir alışveriş yapıldığını görünce şaşırıp bankayı aradım. banka bana antepte bir büfeden ki ben antalyada yaşıyorum 18 liralık bir harcama yaptığımı söyledi. bende bunun imkansız olduğunu kartımı 2 yıl önce kapattırdığımı söyleyince bunun temassız bir işlem olduğunu söyledi. kartımı kırıp imha edip etmediğimi sorunca hatırlamadığımı, zaten işleme kapatılmışsa o kartın nasıl kullanıldığını sordum. banka çalışanı azarlar şekilde kart kullanıma kapatılsada temassız işlemin yapılabileceğini söyledi. saçmalığa gel. demekki kart çalınırsa gidip kartı bulup imha etmemiz lazım yoksa hırsız temassız özelliğini kullanmaya devam edebiliyor ve banka buna müdahale edemiyor demekki. banka kartın 2 yıl önce kapatıldığını kabul ediyor ama harcama yapılabileceğini söylüyor :D (artık kartı iptal etme kapatma ne anlama geliyorsa onların dilinde). harcama itiraz dilekçesi doldurmamı ve onlara göndermemi, bankanın bunu değerlendirileceğini söyledi.

    18 liralık bir işlemi küçümseyebilirsiniz belki ama ben maili değiştirmiş olsam veya dikkate almasam o 18 lira faizle evime maaşıma haciz getirecek seviyeye ulaşır mahkeme avukat masrafıyla. Eğer banka kartınızı iptal etmişseniz kesinlikle imha edin. sen niye imha etmedin derseniz kartın hala taksitleri olduğu için (kartı kapatsanız bile taksitleri zamanı gelince ödeme hakkınız var) başka bankadan o karta havale yaparken bilgilerini kullanmak için sakladım. sonrasını da açıkçası hatırlamıyorum. BU OLAYDAN ANLAYACAĞINIZ "BANKAYA KARTI KAPATIN DERSENİZ VE ONLARDA KAPATTIK DERSE BİLE HALEN İŞLEM YAPILABİLDİĞİDİR" malesef. banka istese her türlü kapatırda işlerine gelmiyor demekki.

    ekşisözlük hesabı olan arkadaşlar var ise konuyu paylaşmalarını umuyorum. benzer olaydan başkalarının başına daha büyük ve kötü olaylar gelmeden banka en azından kendine bir çeki düzen versin.

    bankanın verdiği bilgiye göre kart bir kaç sefer kullanılmaya çalışmış, temassız özelliği bi kereye mahsus 50 lirayı geçemediği için harcamaları gerçekleştirememiş.kartı kullanan kişiyi mahkemeye vermek istiyorum. böyle şerefsiz hırsızlar cezasını bulmalı. bu konuda bana yol gösterecek arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum. nereye nasıl bir dilekçe yazacağım. bu işlemi bankanın mı benimmi yürütmem gerekiyor. zaman geçtikçe hırsızın lehine işleyecek. işlem tarihleri ve saatleri belli. görüntülere ulaşılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinanis07 -- 12 Temmuz 2020; 19:54:8 >







  • Ben de yeni gelen kartımın temassız özelliği yok diye üzülüyordum.

    Meğer iyi olmuş. Temassız özellikle istemem bundan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingbank ta başıma benzer şey geldi. Kartımdan 3D olmadan iki kez itunes dan çekim yapılmış. Bankayla uzun görüşmeler vs. Sonuç hiç. itunes sağolsun paramı iade etti ama ben başkasının başına da gelmesin diye savcılığa suç duyurusunda bulundum. Takipsizlik verdi. Düşük meblâğlar için uğraşmıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • size tavsıyem dırekt iş bankasına gecmek telefondan cvv2 5 dk degıstırıp ınternet alısverısı yapıyorum.
  • hocam konu kapatılan bir kartın kullanıma devam edilmesi. banka kartı kapattığını kabul ediyor. kapattık diyor ama alışveriş yapılabiliyormuş. ben ne anladım bu kapamadan.
  • Sinanis07 S kullanıcısına yanıt
    o kart gazıantepe nasıl gıtmıs :D cok sacma banka yuzde yuz suclu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.