Şimdi Ara

2 Yıllık Gigafiber Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceki tecrübelerim.

    10 yılın üzerinde adsl Telekom kullandım. Kullandığım paket 16mbs hızındaydı. Telekom'un tek olumlu yanı müşteri hizmetleri her zaman ilgilendi. Hatta Twitter üzerinde isyan ettiğimde genel müdürlükten arayıp yardımcı olmaya çalıştılar. Benim genellikle isyan ettiğim konu upload hızlarına yönelikti. O kadar kötüydü ki anlatamam. Birazdan anlatacağım hususlar adsl / Gigafiber kıyası içerecektir. 2020 yılında fiber geldi Telekomdan. Hemen geçtim, akabinde Turknet Gigafiber kendi altyapısını getirdi, Telekomu anında terk ettim. Yer İstanbul (Avrupa) Esenler.

    Modem: Zyxel Gpon: Nokia Hız: 1.000mbs indirme 1.000 yükleme

    Oyunlardaki deneyim.

    Öncelikle ağırlıklı olarak oyun oynuyorum. Şuan da aktif olarak Geforce Now kullanıyorum. Kendi altyapım, Gigafiber bu konuda oldukça başarılı. GFN, Stream ederek oynamamiza olanak tanıyor ve sürekli oyunu bize video akışı içinde veriyor. Bu hizmetten yararlanmak için Gigafiber şart değil. 100MBS hızlarda işinizi görür. Burada 1.000'lik hızın avantaji, aynı zamanda farklı makineden indirme ve yükleme yapabilirsiniz. Üstelik herhangi bir şekilde sorun olmuyor.
    Oyun indirme hızlarında muazzam bir artış oluyor. Geceden oyun indirmelere elveda edin. Makineyi kapatmadan çoktan indirme bitmiş oluyor. Sırf oyun indirme sıkıntısı yüzünden, oyunu denememe gibi sorunlar olmuyor. Ve en önemlisi Ping, gecikme süreleri çok iyi. 70MS aldığım oyunları 40MS civarına kadar (35de oluyor, sunucu Türkiye ise 2-3MS felan) düştüğünü gözlemledim.
    Eve misafirlerimiz geldi diyelim, kalabalık ortamlarda insanlar indirme ve yükleme yapması sizi etkilemiyor.

    Not: adsl bağlantı hızlarında tüm bu konularda problem yaşıyorsunuz.

    İndirme hızlarında.

    1.000 gibi devasa bir indirme hızına sahipsiniz. Burada sizi harddisk (yazma hızı), bağlantı kablosu veyahut sitenin sunucusu sizi kisitlayabilir ancak. Bu olanakları sagliyorsaniz ve kabloyla bağlanıyorsaniz, işlemlerin tamamlanma hizlari muazzam düzeyde. Zamandan tasarruf ediyorsunuz.

    Video izlemede.

    Doğal olarak bu hızlarda. Bu konuda inanılmaz rahatladım. Eskiden videoları 360p üzerinden seçmeye hatta daha eskiye adil kullanım kotası zamanına gidersem 144p açıyordum. Şuan bu hızlarda aynı anda herkes 4K videoyu rahatça izleyebiliyor.
    Eskiden indirip arşiv yapardım, internet hızı sorun yarattığı için rahatça izlemek amaçlı. Buda bana depolama ve zamandan kötü anlamda etkilenmemi sağlıyordu.
    Şuan hem depolama hem zaman hemde kalite olarak rahatım.

    Upload yönüyle.

    2TB harddisk taşınabilir cihazımı arkadaşıma hediye ettim. Bazılarını sattım. İşim kalmadı. Depolama işini upload hızları sayesinde buluta (Gdrive, onedrive) atıyorum. Yükleme hızım zaten harddisk taşıma hızı kadar. Ayrıca fiziksel olarak daha güvenli.

    Kötü tecrübelerim.

    Turknet İlk geldiğinde. Müşteri hizmetleri zayıf göründü bana. İlk kurulum zamanları özellikle bir iletişimsizlik vardı. Muazzam bir yığılma var ve bunlarla baş edemiyor görüntüsü vermişlerdi bana.
    Bundan 3 ay önce müşteri hizmetlerine arıza kaydı oluşturdum. Ertesi gün gelip ilgilendiler. İletişim sorunu ve müşteri hizmetleri problemi giderilmiş.
    Bağlantı kopma 2 yılda en fazla 4-5 gündür sanırım kabaca. Mevzu bahis edilebilir sorun yaşamadım. Yaşadıklarımda çözüldü.

    Modem her yerde aynı bağlantı hızını veremiyor. Wifi 5 destekliyor. Bununla en fazla 600mbs/600mbs kablosuz alabilirsiniz. Eğer uzak uç noktada iseniz 200mbs civarına kadar inebilir pek tabii. Bu wi-fi 5 standarti da olabilir.
    Daha iyi kablosuz hızlar için profesyonel modem şart. Ev tipi kullanım için gereksizdir.

    Kablolu kullanım öneririm. Vaat edilen hızları alabilirsiniz.


    Nihai sonuç.

    Fiyatını düşününce. Eğer altyapısıniz destekliyorsa, kesinlikle öneririm. Bunu samimiyetle söylüyorum. Kendim memnunum bu açıdan.

    Bu konu reklam amaçlı DEĞİLDİR.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Turknet Gigafiber ile gerçekten ciddi anlamda Türkiye'deki internete seviye atlattı. Yıllardır internet hizmeti veren TürkTelekom bile bireysele 1000/1000 hızında interneti geç, Upload hızlarını anca 2023 yılında 100/20 - 1000/50 şeklinde güncelleyebildi. Turknet olmasa belki bunu bile yapmayacaklardı. Lakin şimdide sıkıntı Gigafiberin bulunduğu yerlerin kısıtlı olması. TurkNet'in gigafiber hizmetine çoğu kişi erişemiyor.

    Bir diğer sıkıntıda erişen yerlerde hali hazırda TürkTelekom veya Süperonline fiber altyapısı olması. Hatta İstanbul'da bir binaya 3 farklı fiber altyapının gittiği bile oluyor. Bu da ileride oluşacak genel sıkıntılardan, keşke düzgün çözümler gerekli kurumlar ile konuşulup üretilse ve fiber internete herkesin kolaylıkla uygun fiyata erişebilse.

  • Merhaba, değerli düşünceleriniz için teşekkür ederiz. Keyifli kullanımlar dilerim.
  • bende 2 yıldan beri turknet gigafiber kullanıyorum memnunum adresinde gigafiber olanlar denesinler 1gigabit dowland ve 1gigabit upload hızının keyfini yaşasınlar

  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt
    Keyifli kullanımlar dileriz.
  • adresinde altyapısı olanlara keyifli kullanımlar. hakikaten güzel hizmet. ama müşteri hizmetleri kısmına pek katılmıyorum. yaklaşık 2 yıldır belirli aralıklarla zaten mahalle genelinde olan altyapılarına benimki gibi eksik kalan sokağı eklemek için bu forum gibi platformlardan bildirimde bulunmama karşın, saha ekiplerinden bir kere cevap alamadık. yaşım 41 ve 15 senelik bankacıyım. iş gereğide birçok firmadan hizmet alıp, veriyorum. bu kadar tıkandığım, muhatabsız çaresiz kaldığım başka bir yer olmamıştı.

  • Konuda deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler hocam. 2 Yıllık Gigafiber Deneyimim 

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Konuyla alakalı tüm sorulara açığım. Başlık bunun için var. Sizin ilginiz içinde ayrıca teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    turk telekom fiberi ile böyle hız vermiş olsa müşteri kazanırdınız

    2 Yıllık Gigafiber Deneyimim
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, şu an için ortak altyapı üzerinden 100 Mbps' te kadar verebiliyoruz ama ilerleyen süreçte bir değişiklik olması durumunda sizlere bilgi vereceğiz.
  • GigaFiber iyidir. Amazon ve TurkNet GigaFiber, bu ikisi son yıllarda hizmet anlamında başıma gelen en güzel 2 şey. Benim de yaklaşık 1 yıl olacak. MH'ne henüz işim düşmedi ama daha iyi zaten çünkü internet hep online ve hep aynı hızlarda stabil.


    Normal kullanım harici deneyimim dışında da gerçekleştirdiğim testlerde hep gigabit hizmet sunuyorum sözlerine yakışacak, tatmin edici sonuçlar gözlemliyorum. Az önce yaptığım bir YT indirme hızı testi.


    2 Yıllık Gigafiber Deneyimim




  • altyapısında turknet gigafiber olan herkese tavsiye ederim 1000mbps dowland ve 1000mbps upload hızı on numara beş yıldız düşük ping ve yüksek hız en az 2yıldın beri kullanıyorum çok memnunum.

  • Türkiye internet altyapısında verilen hızın hiçbir anlamı benim için yok.


    Oyun oynuyorum demişsiniz, mesela ne oynuyordunuz, örnek route görüntüleriniz var mı?


    Bir internetin kalitesi, verinin sizden çıktıktan sonra karşı tarafa ne kadar zamanda, ne kadar kayıpla, ne kadar çok atlama yaptırılarak gittiğinden az çok anlaşılıyor.


    Oyun oynadığınız için özellikle de size sormak istedim, rekabetçi oyunlar oynadıysanız, bu oyunlarda gözle görülür farklar mı yaşadınız? Asıl soru bu olmalı.

  • Kerros kullanıcısına yanıt

    Dahili cihazlardan oynadıklarım arasındaki farklar;

    World of Warcraft: 70'den 45ms

    Lol: 30'dan 5ms

    Path of exile: 80'den 30ms

    Valorant: 3ms (öncesinde bu oyun çıkmamıştı)

    Genshin İmpc. 70ms'den 40ms'e.


    Kısaca genel olarak iki katı kadara, gecikme süresinde fark aldım.


    Geforce Now üzerinde önceki internet sağlayıcılarımdan oyun stream ederek oynayamıyordum, bu hızlar sayesinde oynayabiliyorum. Şuan mesela Macbook üzerinde, GeForce Noe uygulamasında Path of Exile oynuyorum. Önceki internetimde bu imkansızdı. Dahili oyunmuş gibi performans alabiliyorum.


    Kısaca, baya fark ediyor.

  • aschil kullanıcısına yanıt

    Sanırım en doğru cevabı verecek oyun Valorant isimli oyun hocam.


    Zira veri kaybından-hızdan-genişlikten vb. teknik konulardan anlık olarak etkilenecek tek oyun gibi görünüyor. (Jiggle peek yaparken, kafaya tek yemek gibi bir durumu arıyorum aslında, zira biz mevcut internetlerimizle daha köşeyi dönmeden ölüyoruz)


    Bu oyunda herhangi bir gözle görülür gecikme, sıkıntı yaşamadıysanız güzel deneyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 5 Ocak 2024; 19:57:6 >
  • Kerros kullanıcısına yanıt
    Spesifik olarak uzun süre oynadığım bir oyun değil. Yani binlerce saat oynamadım. Her girdiğim maçlarda en düşük Ping ve en stabil bendeydi. Beni geçen birisine hiçbir zaman denk gelmedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Merhaba, deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Keyifli kullanımlar dilerim
  • aschil kullanıcısına yanıt

    istanbul'da iseniz daha düşük olması lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.