Şimdi Ara

2 Yıllık Üniversite Okuyupta Başarılı Olanlar Varmı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
6
Favori
29.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarriorAngel

    Ne yani ? KPSS ye girmek için 2 senelik yetiyormu ?


    Ben lise mezunu olmak bile yetiyor diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarriorAngel

    Ne yani ? KPSS ye girmek için 2 senelik yetiyormu ?

    şöyle oluyor 2 yıllıkların kpss sınavı farklı.eylül ayında onlarındaki ve her 2 yılda bir yapılıyor ve iş imkanı,kadro çok yok
    esas kpss için 4 yıllık bitirmen gerekir,onların sınavıda her sene temmuz ayında.
  • staj yaptığım yerde 2 yıllık bitiren adam üretim müdürü. bide fabrika müdürü var oda 4 yıllık bitirmiş.
  • Var. Benim kuzenim de 2 yıllık bitirdi, bilgisayar bölümüydü oda. Şu an 2bin lira maaş alıyor galiba. Daha da artar maaşı. Ancak kendini çok geliştridi, ağzıda iyi laf yapıyor. 8 yıl önce mezun oldu işten . Onun zamanında durumlar daha farklıydı. O yüzden de güzle bir iş bulmuş olabilir.
  • 2 yıllık yani bilg. tekn ve programlama mezunuyum.... sistemden , ağdan , serverden , grafik tasarımdan, web tasarımından azçokta programlamadan ( c# ) anlarım . . .geçen sene mezun oldum... şuanda ise inşaat amelesiyim... yani çıkıpta kimse kendini yetiştirene bilgisayar sektöründe iş var demesin, yok hemşerim , bilgisayar sektöründe iş bulabilmek için 2 yıllık mezunu olmayacaksın . . . Git 4 yıllık işletme oku , iktisat oku , birazda kendini geliştir, birde sertifika aldımmı herhangi bir firmaya bilgi işlem veya yazılımcı olarak girebilirsin fakat bu işler 2 yıllık okuyunca olmuyor malesef. . . . Eğer sen 2 yıllık yüksekokul falan okuma niyetindeysen ya hemen o niyetinden vazgeç :) yada mezun olduktan sonra yaşayacaklarına katlan ;)
  • 2 yıllık makina resim bölümü okudum. Bu bölümün öyle bir güzelliği var ki, meslekte kitap okuyarak bir yere gelmeye çabalayanların düştüğünü görüyorsunuz. İş imkanı artsın diye tasarım programları deşenlerin düştüğünü görüyorsunuz. Ama işe gönül verenlerdeki rahatlığın fakülte mezunlarında bile olmadığını görüyorsunuz. Ve işe gönül vermek için, o mesleği yapmak için yaratılmış olmanız gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre!

    2 yıllık yani bilg. tekn ve programlama mezunuyum.... sistemden , ağdan , serverden , grafik tasarımdan, web tasarımından azçokta programlamadan ( c# ) anlarım . . .geçen sene mezun oldum... şuanda ise inşaat amelesiyim... yani çıkıpta kimse kendini yetiştirene bilgisayar sektöründe iş var demesin, yok hemşerim , bilgisayar sektöründe iş bulabilmek için 2 yıllık mezunu olmayacaksın . . . Git 4 yıllık işletme oku , iktisat oku , birazda kendini geliştir, birde sertifika aldımmı herhangi bir firmaya bilgi işlem veya yazılımcı olarak girebilirsin fakat bu işler 2 yıllık okuyunca olmuyor malesef. . . . Eğer sen 2 yıllık yüksekokul falan okuma niyetindeysen ya hemen o niyetinden vazgeç :) yada mezun olduktan sonra yaşayacaklarına katlan ;)


    bu dediğini bi tanıdığım yptı 2006işletme mezunu, microsoft sistem güvenlik müh. vs diye bi sertifika aldı 3000 lirayla başladı işe




  • benim abim 2 senelik uni.yi 5 senede zor bitirdi bide şimdi eylülü bekliyo sınavsız 2 sene eskişehirde okuycak...

    mezun oldugun da yaşı 30 olur herhalde..
  • Bende okuyorum bizim bölüm deniz-liman işletmeciliği.2 yıllık ea alanındaki en yüksek puanlı bölümlerden.Birkaç okulda var ve dgsde 4 yıllığına geçiş kolay diye bu bölümü seçtim dış ticaret gibi her üniversitede yok.Okulda hocalar iş konusunda bizi iyi gazlıyor ben pek inanmıyorum.Türkiye'de birçok liman,marina açılacakmış kolay iş bulurmuşuz ancak bu limanlarda herkes çalışıyor bizim bölüm mezunu olmasına gerek yok.Birde 2 yıllıklar kolay aöf'ten sonra bana bayağı kolay geldi.Aöfte 50-60 alırken geçme notu 70 olan üniversitede 3,52 not ortalaması yaptım 100 üzerinden 90 yapıyor.4 yıllıklar varken 2 yıllıkları pek tavsiye etmem
  • 2 yıllık Hayv. Yetiş. Ve Sağlığı mezunuyum. Oradan mezun olduktan sonra Dikey Geçis Sınavını kazanrak Erciyes Veteriner Fakültesine yerleştim. 2 yıllık diye küçümsemeyin. 2 yıllık Bil.g Prog.'dan Bilgisayar Mühendisliğine geçen arkadaşlar biliyorum. Çalıştıktan sonra herşey olur. Başarılar.
  • yaklaşık 3 sene oldu bilgisayar bölümünü bitirdim. derslerimde başarılı bir öğrenciydim. programlamamda iyidir aslında ama ne alakaysa özel bir şirketin muhasebe sorumlusu oldum. 2 yıl deyip küçümsemeyin. Hiçbir alanda size faydası olmasa bile askerlikte çok faydasını görürsünüz. okulu bitirdikten sonra bölüm devamın varsa 2 sene daha açıköğretim okuyup fakülte mezunu bile olabilirsiniz. Bilgisayar bölümünün devamı şuan yok. ben işletme okuyorum ilk sene hazırlık okudum şuan 4. sınıftayım.
  • 2 yıllıklar da iş bulmak istiyorsan. Kendini geliştireceksin başka yolu yok

    Bu sene sınava gireceğim polis olmayı istiyorum eğer kazanamazsam 2 yıllık güverte okumayı düşünüyorum. Okuldan sonra sınavlara girip uzakyol vardiya zabiti olabiliyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mAh0

    yaklaşık 3 sene oldu bilgisayar bölümünü bitirdim. derslerimde başarılı bir öğrenciydim. programlamamda iyidir aslında ama ne alakaysa özel bir şirketin muhasebe sorumlusu oldum. 2 yıl deyip küçümsemeyin. Hiçbir alanda size faydası olmasa bile askerlikte çok faydasını görürsünüz. okulu bitirdikten sonra bölüm devamın varsa 2 sene daha açıköğretim okuyup fakülte mezunu bile olabilirsiniz. Bilgisayar bölümünün devamı şuan yok. ben işletme okuyorum ilk sene hazırlık okudum şuan 4. sınıftayım.


    İnşallah bende bunu istiyorum.2sene bilgisayar okuyup sonra 2 sene açıkdan bitirip 4 sene mezunu olmak..
  • Dikkat ediyorum da burada ki hiç kimse ben 2 senelik mezunum şöyle şöyle oluyor dememiş. Herkes kulaktan duyma şeyler söylüyor.
    Bilgisayar bölümü zor bir bölümdür bu bölüme insanların çoğu aile baskısıyla yollanır. Haliyle durum böyle olunca bir sınıftan çıkan yazılımcı sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Yazılım kafa isteyen, mantık isteyen bir iş.

    Ben 2 senelik "Bilgisayar Programcılığı" okuyorum hem de uzaktan eğitim olarak. Şuan çalıştığım iş yerine de yine programlama mantığım ve ekstra kursta aldığım bilgilerle girdim.
    4 senelik adamlar kapıdan çevirildi birşeyler bilmiyor diye 4 sene üniversite bitirmek çözüm değil.

    Kendinizi geliştirin, mümkünse bir kursa gidin. Ama şunu da unutmayın kurumsal firmalar'da en az 2-3 senelik tecrübe edinmeden ne birşey yapabilirsiniz, ne birşey öğrenebilirsiniz hatta iş'e alınamazsınız.
    Şuan ki halimden gayet memnunum açıkçası en azından iş ilanların da "Meslek Yüksek Okulu" diplomalı kişiler aranıyor lise mezunu değil bunu da göz önünde bulundurun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarriorAngel

    Ne yani ? KPSS ye girmek için 2 senelik yetiyormu ?

    Evet yetiyor , lise mezunu olmakda yetiyor kpss-b


    Bende 2 yıllık makine okuyorum inşallah bu dönem biticek . Üzerine birde Aof okuyup bi 4 yıllık diploma almakda fayda var , ek olarak bi dil ve alanla ilgili programlar bilinirse işi kavranırsa neden güzel bi yerde olmayasın.

    Halk arasında 2 yıllıkların küçük görülmesinin sebebi çok doğal . İnsanlar emek sarfetmeden gidiyor , (her meslek lisesi çıkışı) sonra ne önem veriyor derslere ne bulunduğu ortama işler zıvanadan çıkıyor . İnsan bişey bilmedikden sonra 10 yıllık diploması olsa ne olur olmasa ne olur
  • Uzun lafın kısası, eğitim sistemi yerlerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razer -- 10 Şubat 2010; 10:42:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroWar

    2 yıllıkların imajı halk arasında çok kötü ya hiç anlamayan adam bile 2 yıllığa gidiceğine hiç okuma daha iyi diyo

    aynen ya üniversite okuyorum dediğimde ilk sordukları soru 2 yıllık mı 4 yıllık mı oluyor. Ama ben 4 yıllık su ürünleri gibi bölüm okuyacağıma 2 yıllık biyomedikal bölümünü seçtim , memnunumda, iş imkanımda var.
  • 2 yıılık okulların çoğunluğu sınavsız geçiş ile 3,sınıftan aöf ye geçebiliyor...


    ben 2 yıllık muhasebe mezunuyum

    3.sınıf aöf ye geçtim ve 4.sınıftada derslerimi vererek mezun olup diplomamı aldım....

    diplomada aöf mezunudur diye ibare yok anadolu üniversitesi işletme fakültesi mezunudur diye yazıyor


    askerliğimide kısadönem olarak yaptım ve şu anda bir kamu kurumunda muhasebe memuru olarak çalışmaktayım.....

    diğer iş arkadaşlarım örgün öğretim mezunu ve aramızda hiçbir fark yok ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nihat1551

    2 yıılık okulların çoğunluğu sınavsız geçiş ile 3,sınıftan aöf ye geçebiliyor...


    ben 2 yıllık muhasebe mezunuyum

    3.sınıf aöf ye geçtim ve 4.sınıftada derslerimi vererek mezun olup diplomamı aldım....

    diplomada aöf mezunudur diye ibare yok anadolu üniversitesi işletme fakültesi mezunudur diye yazıyor


    askerliğimide kısadönem olarak yaptım ve şu anda bir kamu kurumunda muhasebe memuru olarak çalışmaktayım.....

    diğer iş arkadaşlarım örgün öğretim mezunu ve aramızda hiçbir fark yok ....

    bi soru sorucam :
    Myo okuldan aof ye geçince aof okurken dgslere girebiliyormuyuz ? Aof den mezun oldukdan sonra dgs ye girebiliyormuyuz?
  • Okuduğun işi bilmek kilit nokta. Örneğin ben makine ressamıyım. 4 yıllık makine resim öğretmenliği okuyan adam bazı şeyleri bilmiyor direk lise mezunu olan adam kendini geliştirmiş tecrube sahibi olmuş iş veren onu tercih ediyor. Aynı şey diğer sektörlerdede geçerli.

    Halkımızda şöye bir şey var. Soruyorlar 2 yıllıkmı 4 yıllıkmı. 2 yıllık diyince aman pırt diyorlar. Halbuki 2 yıllık okuyup 4 yıllık mezunlardan daha fazla kazananlarda var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.