Şimdi Ara

20 İŞ GÜNÜ, İADE TALEBİ KONUSUNDA YARDIMA İHTİYACIM VAR. LÜTFEN İÇERİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Biraz uzun ama okumanızı temenni ediyorum.

    Bir elektronik cihazın 20 yasal iş günü içerisinde tamir görmesi ile ilgili yasa, tamir süresine mi göre baz alınıyor yoksa benim elime ulaşma süresine göre mi?
    Yasaya baktım ancak beni ilgilendiren konuyla ilgili ayrım tam olarak belirtilmemiş. Şöyle ki 28 Ekim’de Asus’un eline ulaşan bilgisayarıma 2 haftadır bakma fırsatı bulamadım. 28.10.14 tarihinde ellerinde olan ultrabook’un tamiri 30’unda yani 2 gün sonra bitmiş. Ancak 17-18 gündür tarafıma ne bir mail, ne bir telefon, ne bir mesaj iletilmedi sitede de hala “Onarılan ürünler: Tamamlanmış” olarak görünüyor ancak, Kargoya verildi paketlendi ya da başka bir ibare gözükmüyor. Ayrıca takip numarası falan da yazmıyor. Geçen hafta aradığımda, bakacağız edeceğiz dediler ama hala bir gelişme yok.

    Böyle devam ederse 2 gün sonra 20 yasal iş günü doluyor ve bilgisayar benim elime ulaşmamış oluyor. Değişim ya da iade talep edeceğim ancak yasanın burası net değil? Ben değişim talep ettiğimde adamlar bana “2 günde tamir ettik” diyebilirler ancak hala tarafıma gönderilmedikten sonra ben ne yapayım 2 günlük tamiri?

    Şimdi ben Çarşamba günü bu adamlardan iade talep edebilir miyim? Ettiğim takdirde bana “tamir ettik ama, kargo bölümünde unutulmuş vs.” gibi cevaplar verilirse ne yapacağım?

    Not: İnternette yaptığım araştırmalarda, teknik servislerin bu durumu lehlerine çevirmek için kullandıklarını okudum. Yani normalde 20 iş gününde tamir edemeyecek ama sisteme 2 günde ya da 7 günde tamir edilmiş gibi bilgi girerek, 20 iş günü sonrasında iade talep ettiğinizde zaman kazanmak için; “aslında biz tamir ettik ama kargo iletim bölümündeki arkadaş yanlış not almış, ondan kaynaklı bu gecikme, kusura bakmayın. Bu durum o yasaya uymuyor çünkü biz 3 günde tamir ettik” gibi cevaplar veriyorlarmış.
    Ben şimdi ne yapacağım? Yasaya göre 20 iş gününde bana herhangi bir şekilde geri dönüş yapmayan firmadan değişim talep edebilecek miyim?







  • 21 kişi bakmış hiç cevap verebilecek kimse yok mu?
  • Anlaşılan daha önce böyle bir sorunla karşılaşan olmamış. 2 günüm kaldı ve hala net bir cevap bulabilmiş değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.