Şimdi Ara

200.000kmyi geçmiş BMW lerde motor değişimi gerekir mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Orjinali 200.000km yi geçmiş BMW araçlara yeni motor gerekir çok bakım gerektirir diye bir söylenti yüzünden 2008 model 5.20d m paket tertemiz arabayı 60bin liraya almadım. Tanıdığım satıyordu, sıkıntı çıkarır 200.000den sonra diye duyum aldım, satın almadım. Sizce böyle bir şey gerçekten var mı yoksa ben büyük bir fırsatı boşuna mı kaçırdım ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimaring

    Merhabalar,

    Orjinali 200.000km yi geçmiş BMW araçlara yeni motor gerekir çok bakım gerektirir diye bir söylenti yüzünden 2008 model 5.20d m paket tertemiz arabayı 60bin liraya almadım. Tanıdığım satıyordu, sıkıntı çıkarır 200.000den sonra diye duyum aldım, satın almadım. Sizce böyle bir şey gerçekten var mı yoksa ben büyük bir fırsatı boşuna mı kaçırdım ?


    Merhaba, bir süre önce benzer konu geçmişti buralarda. Eski yazışmaları bulmaya üşendim ama şu (yabancı) sayfada ne kadar kullandıklarını yazmışlar. Genel kanı, düzgün bakım yapıldığında bahsettiğiniz rakamın üstünde gidiyor araçlar. Tabi hangi aracı kim nasıl kullandı kestirmek zor. Bir de bizler yoğun olarak şehir içi kullanıyoruz, bu rakamlara en azından büyük şehirlerde çıkmak zor.

    http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=852243




  • teşekkürler hemen incelemeye koyuldum

    edit (inceledikten sonra) : şimdi forumdaki insanlar hep şu konuda fikir birliğine sahip, 200.000in hepsi şehir içi değilse, hani en az 60-70bin km si uzun yollarda kullanılmışsa, sıkıntı olmaz demişler. bmw kenarda bekletilme arabası değildir, çıkıp dolaşma arabasıdır demişler ve 200bin i geçen ve sıfır sorun olan bir sürü araba olduğunu da eklemişler. merak eden başka arkadaşlar olduysa gelip bu entryi okuyabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimaring -- 13 Ağustos 2014; 13:59:42 >
  • takip
  • kullanıma bağlı
  • 1994 model yani 20 yaşındaki aracım (son 15 yılı bende) 286.000 km de geçen gün sattmışttım. Motor en ufak arıza bile vermedi. Her sene düzenli olarak km ye bakmadan yağ (devamlı mobil1 0-40W tam sentetik), yağ filtresi ve hava filtresini değiştirdim. 3 yılda birde bujileri.
    Motoro perfomsından ve fabrika değerlerindeki yakıt tüketiminden hiç ödün vermedi. Aynı şekilde bakımı yapılırsa bir bu kadar daha gider bence hemde sorunsuz :)
  • Az once baska bi baslik altina sunu yazdim:

    - alinti -
    Sahibinden de aratirsaniz 400 bin km'leri asmis henuz rektifiye gormemis e60 520d'ler var. Lakin alinacak aracin bakimli ve ozenli kullanilmis olmasi sart. Bi aracin uzun vadede sorunsuzlugu arac kalitesi kadar kullanan kalitesiyle de alakalidir. 2. el BMW bakarken kotu araca rast gelme ihtimali, diger muadil (audi, Mercedes vs) markalara gore daha yuksek ihtimaldir, cunku performansi on plana alan ozellikleri ve hitap ettikleri kullanici profili aracin hor kullanilmis olma ihtimalini arttirir. Yani bilimum gencimizde alicam BMW yi binicem tepesine vurucam kirbaci vurucam kirbaci yaklasimi hakimdir. Onun icin alirken iyi arastirmakta fayda var. Servis kaydi olan bakimlari zamaninda ve muntazam yapilmis araclara yonelmek lazim. Boyaya ufak tefek değisene takilmamak lazim, temiz kullanilmis ve bakimli olmasi en onemlisidir. Boyaydi degisendi onemi olmayan seyler aslinda. Bir de zincir triger seti desismis mi, degismemisse ses yapiyor mu kontrol edin. Arac 100bini gecmisse ve değismemisse alinca değistirmekte fayda var ses yapsin yapmasin. Ha benim kendi aracim da 520d lci, 160 bine yaklasti km, ben hala degismedim, ama benim arac 0km'den beri bende ve bakimli, onun icin bakimli olmasina guveniyorum biraz...
    - alinti -

    Aslinda BMW motorlari cok dayanikli ve saglamdir. Uzun sure cok yuksek devirleri devamli sekilde sorunsuz cevirebilirler mesela. Ama BMW kullanicilari cok agresif olabiliyor. Mesela bu sitede Mercedes basligi altina gidin bakin, su konularla alakali baslik ve sorularla pek karsilasmazsiniz: ''Chip uygulamasiyla guc arttirmak'', ''daha genis ve spor lastik/jant uygulamak'', ''drift yapmak'', ''0-100 olcmek'', ''maksimum hiz denemek'', vs vs vs. Bu ve benzerleriyle Mercedes basliginda pek karsilasilmaz, oluyorsa da BMW ye gore cok azdir. Cunku 2 markanin kullanici profili farklidir. BMW kullanip devamli tam gaz hizlanan, makas atan, drift yapan ve sonucta BMW'sinin motorunda baska yerinde vs sorun yasayan bi sofore Mercedes verirseniz, benzer sorunlar km arttikca Mercedes te de bas gosterir.

    Kullanici cok onemli.

    Bir de; hic merak ettiniz mi Fiat, Hyundai, Toyota taksiler nasi oluyor da 500-750 bin km'leri motora anahtar değmeden goruyorlar hatta milyon gorenleri var ?

    Bence 2 sebebi var:

    1- Bu araclar ekmek teknesi olduklari icin devamli dikkatli, ozenli ve bakimli kullaniliyorlar. Hep bindigimde sorarim taksicilere bu konuyu, hemen hepsi yagini filtresini 10 binde bir degisir sektirmeden. (BMW basliginda bakim araligi 30 bin km degilde 20 bin oldu diye sikayet eden kullanicilara rastlarsiniz mesela... :) )

    2- taksilerde motor hic sogumuyor. Cunku motor 7/24 calisiyor. Arastirirsaniz gorursunuz ki, motorlar sogukken asinir ve eskirler. Motor ve yag isindiginda motorda surtunme cok azalir, ama sogukken yaglama zayif ve etkisizdir. Iste sogukken bi motora devir cevriltilirse, sanzimana kick down yapttirilirsa, omurler azalir. Bi sure sonra arac yag yakmaya baslar vs vs. Taksi motorlari km'lerinin cogunlugunu hep sicakken yaparlar, sogumazlar pek, cunku soforler degisir arac yola devam eder. Bu konu cok onemlidir.

    Iste BMW'lerin ustteki nedenlerden dolayi adi cikmistir haksiz yere. BMW 320i ed almis 20 yasinda kani kaynayan genc arkadasimiz motor sogukmus sicakmis dinlemez (biz de gectik buralardan), kirmizi isikta yanina VW Scirocco geldi mi yardirir sonuna kadar. Yardirir, yardirir araba tik demez yardirir, arac 80 bin km'ye gelir, satar araci. Arabayi 2. elde alan yeni arkadas da turbo'da 100 bin km'de yag kacagi baslayinca BMW ye saydirir, halbuki adres yanlistir... :)

    Ben 17 yasimda annemin honda civic'inde hava filtresini sokuğ araci hava filtresiz kullandigimi bilirim sirf arabanin sesi sportiflesiyor boguklasiyor diye. Gerisini siz dusunun, simdi o civic'i bizden 2. el alan arkadas Honda'ya salliyordur belki Honda ne kotu motor yapiyormus diye :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz 1985 -- 18 Ağustos 2014; 18:12:49 >




  • Çok uzun km ler gidebilir. Önemli olan düzgün bakım yapılması, orijinal parça kullanılması ve aracı yormadan, canını çıkarmadan kullanmak.

    200 bin km çok kolay ulaşılabilecek rakamlar. Ben sadece h sonu ve tatillerde kullandığım aracım ile 2 yılda 55000 km yaptım. Bu gidiş ile 7 -8 yıl içinde motoru çöpe atmam gerekir ki bu çok kısa bir süre. Yılda 50-60 bin km yapan insanlar var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.