Şimdi Ara

2000-2005 dogumluluarin sanssizligi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • - Dusunun dunyaya geliyorsunuz. Basinizda Rte, zaman geciyor hep ayni lider. Kotu bile olsa alternatifi tarafindan yonetilmediniz, baskasini bilmiyorsunuz.

    - Lise sondasiniz yada uni.ye gittiz. Tam guzel zamanlarda pandemi patliyor, uzaktan egitim vs. derken hayalini kurdugunuz o lise son ortami yada universite ortamini evde geciriyorsunuz, istediginiz egitimi de alamadiniz.

    - Belki uni. sonlara dogru hadi ortami yapalim dediniz, o da ne ev kiralari uctu, gecim pahali, yurttan baska alternatif yok, onlarda pahali. Arkadaslarinizla bir yere gitsen ay sonunu getiremiyorsun.

    - Uni. bitti, bu seferde is kaygisi, ortada is yok, varsa da olu fiyatina.

    - Hadi ise basladin, ee gezsen tozsan, para birikmiyor, biriktirsen bitkisel hayat yasiyorsun.


    Universiteyi bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • 90-2000 liler hayatlarını yaşadılarda bir tek 2000 2005 kuşağı kaldı sanki...

  • eksik yazmışsın artık 90 yılalrdaki gibi değil üniversiteliler direk hayata borçla başlıyor çalışmaya


    kumar borcu yada kyk kredi borcu ile 0 dan bile değil eksiden o yüzden çok şaşırcak bişiy yok


    hatta bazı kızlar kendini satıyor kredi kredi kartı borçları yüzünden

  • Sadece türkiye için değil genel olarak Dünya'da 2000 sonrası şansız bir kuşak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000liyim ben diyorum ya zaten en şanssız nesil biziz y kuşağının gençliği ülkenin en özgür ve refah olduğu zamanlarına denk geldi en iyi gençliği onlar yaşadı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004lüyüm şanssız hissetmiyorum. insan kendi şansını yaratır 

  • yanlış anlamayın ama fakir ve fakir düşünceliyiz. çevreye bakıyorum eski model aracı olan tek tük insan kalmış. daha geçenlerde iş arkadaşım lüx araç aldı. 80i 90ı 2000i fark etmiyor.

  • ONY86 kullanıcısına yanıt

    2000 doğumlu, henüz daha iş hayatına her şeyi yolunda giderek atılmış birinin sadece 2-3 senede lüks araç alabilmesinin matematiğini bana açıklarmısın. Bunu yaparken ortalama bir birey üzerinden gidelim.

  • Infernix I kullanıcısına yanıt

    Aynen. Ben de 1990 neslindenim, ancak kronik aile sorunlarım nedeniyle 20'li yaşlarımda gençliğimi yeterince yaşayamadım. Hem de o dönemde toplumda kısmi bir refah bulunmasına rağmen.


    Onun için şans %40 insanın kendisi, %30 insanın ailesi, %30 da insanın içinde bulunduğu toplum ile alakalı bir mesele.

  • benim zamanımda lise 3 yıldı lise 3e giderken 5 ay sonra okul bitecek diye hesaplarken bir gün sabah kahvaltısı yaparken liseler 4 yıla çıktı denildi sizin çektiğiniz neymişla

  • 10 sene önce burda ülke mok gibi,berbat,yaşanmaz yazan doluydu hehe,yaşayan yaşıyordu,yaşamayanda yaşayamıyordu bir değişiklik yok.

    Çalışan azimli olan baba parasına güvenmeyen yine gençliğini yaşıyor yaşamayan yatışçı aylakçı öz güvensiz kesim bu 10 sene öncede böyleydi tamamen kişisel.

    21 yaşında komşu çocuğu bir antalya bir bodrum bir çeşmede gününü gün ediyor ama çocuk yükseldi bu yaşta it gibi çabaladı durdu,25 yaşında orta okul mezunu çiğ köfteci kiracımız bile gününü gün ediyor birde yakışıklıda orta okul mezunu haliyle mahallenin playboyu oldu bir kız gidiyor bir kız geliyor hayat böyle alışın 

    Losersan loser yaşarsın doğa kanunu.

    En son balıkesirde bıçaklanarak ölen çocuk tamamen kendi kazandığı parayla tüm avrupayı dolanmış yaşayan yaşıyor yaşamayanlar genel olarak hem tembel ve güven porblemi olan başarısız depresyon tipler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Mayıs 2024; 15:14:38 >




  • paran varsa 90lı yıllarda harikaydı 2024lü yıllarda harika. paran yoksa herzaman kötü. çünkü sistemi döndürecek olan şey amele gücü ucuz işçi gücü yani sensin, ülkenin kalkınma planı fakiri yani seni ucuza çalıştırıp büyümek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 19 Mayıs 2024; 14:27:57 >
  • Bizimle aynı dönemde çocuk olmuş kişilerin hayatlarını bilemem tabi ama 1986'lı olarak Mersin'de gayet iyi bir çocukluğumun geçtiğini söyleyebilirim. Büyükşehirlerde yaşayanlara oranla içinde yaşadığımız şehrin sunduğu imkanlar kısıtlıydı tabi ama çok sıkıldığımı, bir şey yapmak isteyip de yapamadığımı hatırlamıyorum.


    Örnek olarak sırf laf olsun diye annem bizi evden çıkartmak için kardeşimle beni sinemaya gönderirdi. Haftada bazen 2 defa giderdik hatta. O zaman Mersin sahil şeridinde cep sineması diye bir yer vardı. Laf olsun diye sinemaya falan giderdik. Oyuncak Hikayesi 1 filmini orada izlemiştim mesela (yıl 1996). Bugün bir sinemaya gitmek istesen 100 küsür 200 küsür lira mekanına göre sadece sinema biletine o parayı verirsin.


    Ailemle tatillere tatil köylerine de gittik, her cuma hatta pazarları bile dışarıda yemek yerdik, windows 98'li bilgisayarım da vardı kısaca kolay bir hayatımız vardı. Ailem bu hayat tarzını 2010'lu yıllara kadar devam ettirdiler. 2024 yılı itibariyle otellerde tatil falan bitti..dışarıda yemek yiyorlar ama ayda yılda 1. Tabi ben kendi yaşam standartlarımıza göre kıyaslıyorum..başkası için durum çok daha kötüdür veya iyidir bilemem.


    Bana kalırsa 90'larda yaşadığım çocukluğumu 2020'li yıllarda kesinlikle yaşayamazdım bence. Bugün en basitinden annem rastgele hadi kardeşini de al deyip sinemaya gönderemezdi bizi. O zamanlar bize çok basit çok doğal gelen şeyler bugün acayip bir şekilde ulaşımı zor, ya da kolay olmayan şeylere evrildiler. Çok sağlıklı bir kıyaslama oldu mu bilmiyorum ama benim gördüğüm bu. Yeğenim mesela telefon, bilgisayar vs. gibi şeylere benden daha erken sahip oldu tabi ama 90'larda bu tür şeylere ulaşmak kolay değildi. Ama o da üstüne başına kıyafet ve ayakkabı alacağı zaman zorlanıyor. Ben çocukken öyle sorunlarımız yoktu.


    Kısacası 2000'lerde doğanlar için işler eskisi kadar kolay değil. Bence çocukluğunu gençliğini en iyi yaşayan son kesim bizlerdik yani 80'lerin sonunda doğup çocukluğunu gençliğini 90'larda - 2000'in başlarında yaşayanlar. Sonra da AKP geldi zaten....sonrası malum.....





  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    Mersinin en kral zamanları. Tolga abi, Ninja tosbalar zamanları.

  • kangroo kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Hugo da tam okul çıkışına denk gelirdi..okuldan eve gelir gelmez açıp izlerdik. Show Tv'deydi galiba.. hatta onun bilgisayar oyunu da varmış benim alt komşu oynardı. O bilgisayarda oynarken gördüğümde aklımı kaybedecektim.


    Ne günlerdi ya.

  • UzmanAga kullanıcısına yanıt

    Avrupalıların ve Amerikalıların şanssızlığını yeyim ben, hayatlarını yaşıyorlar, genel olarak değil bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    88 - 92 arası pozcu merkezdeydim ben. bomboştu çoğu yer. oynayacak çok yer vardı.

  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

    sizin ailenin durumu güzelmiş meslekleri neydi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 ve 2000'liler olarak düzeltmen daha iyi olur bence.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.