Şimdi Ara

2000 model wv golf 1.6 trendline

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Malum 2. el araç piyasası çok yükseldi. Araba almak zorlaştı. Sizlere danışmak istiyorum. İki araç arasında fiyat/performans kriteri gözeterek...

    15 bin tl civarı otomatik araç düşünüyordum. Opel corsa 1.4 (gls tercihen) gls ve swinglere baktım. Gls modellere 16-18 arası fiyat isteniyor şu an için.

    Bir tanıdığımda opel corsa 1.4 swing, otomatik,97 model, 150 binde ve 50-75 beygir vardı. 14 e bırakmıştı en son. Ustaya gösterdik. Motor şanzuman iyi çıktı. Araç sağ önden kaza yapmış(tramerde kaydı yok). Şasi de ince bir oynama yapılmış. Ve bel altı 4-5 parça boyalı.

    İkinci araç ise 2000 model wv golf 1.6 trendline manuel, 200 bin km de. 22 bin fiyat isteniyor. Geçmişi computeste göre, km orjinal, sağ arka kısımlarda ve ön kaput olmak üzere kısmi boya var.(çekiç darbesi oynama kaza vs yok) Tramerde kaza kaydı yok. Oynanmamış, değişensiz araç.

    Sizce bu iki araç arasından zarar etmemek için, fiyat/performans olarak hangisi daha iyi seçim olacaktır.

    Veya başka öneri yorumlarınız varsa lütfen...







  • 2000 model golfun fiyatı yüksek değil mi biraz ? Boş paket olan Trendline bir de.
  • sizce piyasa koşullarında hak ettiği fiyat kaç olmalı ?

    bir de trendline boş paket evet. bu araca çelik jant ve sis far eklenmiş.
  • Açıkçası tam piyasasını bilmiyorum daha iyi bilen arkadaşların yorumlarını almak lazım ama 2000 model golf bir de 200.000 de bir de boş paket Trendline 22.000 TL çok geldi bana.

    Sonradan eklenilen sis farıymış, jant mış bence çok önemli değil. Adam alıpta sıfır vermiyor sana sonuçta. Kendi de kullandı o jantları. 2000 model bir arabada çelik jant var diye ekstradan para vermek istemem ama tercih sebebi olabilir. Satış için avantajı artabilir. Düşünün yıpranmış bir araba hor kullanılmış ve motoru yorulmuş olsun ama 2000 TL lik BBS jant var. Ne işime yarayacak ki ? BBS jantları satıp arabaya harcasam yine düzeltemem muhtemelen.
  • doğru söylüyorsun kardeş.

    bildiğim kadarı ile comfortline ile trendline arasında digital klima, yağmurda silecek sensörü, kararan dikiz ayna, jant, sis farı, koltuk kumaşı farkı var. motor vs bi fark yok.

    sizce trendline hiç alınmama lı mı ? ya da fiyatı ne olmalı ?

    corsa otomatik hakkında ne dersiniz. bahsettiğim 14 eder mi ?
  • aslan arda A kullanıcısına yanıt
    hocam en iyisi siz 2007-2008 corsa alın 20 bin civarına. 97 model corsa çok eski, şanzımanı zaten sıkıntılı araç elinizde kalmasın.
  • Benim kendi fikrim herhangi bir marka veya modele karar verildiği zaman o modelin alınabiliyorsa en dolusu alınmaya çalışılmalı.

    2000 Golf için bu Comfortline oluyor sanırım. Daha üstü de olabilir. Primeline falan. Bilen varsa düzeltsin. Hatta sunrooflu olanları falan da var onların. Ama sunroof biraz lüks bir donanım. Fiyatı biraz etkileyebilir. Sunroof keyfi biraz anlayacağın. Demem o ki karar verdiğin arabanın en dolusunu almaya çalış.

    Swing yerine mesela GLS almaya çalış. Tabi maddi anlamda nasıl etkiler seni bilemem.

    Bahsettiğin Swing'de muhtemelen Klima yok. GLS ler de klima var. Fiyatı hakkında çok yorumum yok. O fiyatları istiyorlar evet verilir verilmez bir şey diyemem.

    Otomatik alacaksan şanzımanına baktırmanı şiddetle öneririm hatta başından şanzıman macerası geçmiş biri olarak acizane rica ederim.

    Otomatik şanzıman dediğin zaman ( Tork konvertörlü olanlardan bahsediyorum ) Honda veya Toyota'yı tercihlerin arasında ilk sıraya koy bence.

    Bostancı Sanayi Sitesi'nde Gün Oto var. Şanzımancı bu adamlar.

    - Otomatik araçta hangi marka tavsiye edersin ?
    dediğim zaman cevabı
    - Honda, Toyota ( kısacası japon arabaları ) sonra alman arabaları
    demişti.

    Bahsettiğim adam sanayide senelerdir otomatik şanzıman ustasıdır.




  • haklısın bende aynı fikirdeyim. gls ve comfortline konusunda. bir süredir takip ediyorum fiyatları araştırıyorum.

    gls lerde otomatik de olunca 17-18-19 rakam isteyenler var ki bence maximum 15 lira verilir diye düşünüyorum. o da çok temiz düzgünse... ki herkes eşine kızına almak istediği için piyasası olur diye düşünüyorum satarken. al bin vur kır hesabı... swing için özellikle...

    golf 4 lerde ise yaş itibari ile temizini bulmak zor. birde ilanların çoğu gerçekleri yazmıyor. trendline geçmişini bildiğimiz bir araç ve kazasız orjinal olması yönünden olabilir. güzel bir fiyata alınır ise diye düşünüyorum. bu yüzden eder fiyatı konusunda tavsiyelerinize ihityacım var. fiyat/performans
  • aslında otomatik konusunda piyat/performans olarak düşündüğüm araç honda jazz. ancak 25 binlere çıkamıyorum...
  • evet arkadaşlar haydii! yorumlarınızı bekliyoruz... :)
  • Valla hocam bizde 1 aydır araba arıyoruz maksimum bütçe 21 bin TL. Sizin yeriniz de olsam 2000 model boş golfe 22 bin lira hayatta vermem. Forumda araba işleriyle uğraşan arkadaşlar var onlarda benimle aynı fikirdedirler diye düşünüyorum. Bizde focus-astra falan bakıyorduk 1.6 benzin sedan araç lazım diye fakat 14-15 yaşında araçlara 20-22 bin lira istiyorlar gereksiz pahallı. Şuan Accent Era,Kia Cerato gibi araçlar bakıyoruz. Fiyat/performans oranı iyi çünkü. Dün bir arkadaş Seat cordoba satıyordu 2001 model otomatik vites ona bakabilirsin bence hocam 15-16 ya alınır gibi
  • haklısınız arkadaşlar. golf den vazgeçtim. jazz düşünüyorum ancak ona da bütçem el vermiyor.

    corsa hakkında yorum yapar mısınız.

    opel corsa 1.4 swing, otomatik,97 model, 150 binde ve 50-75 beygir vardı. 14 e bırakmıştı en son. Ustaya gösterdik. Motor şanzuman iyi çıktı. Araç sağ önden kaza yapmış(tramerde kaydı yok). Şasi de ince bir oynama yapılmış. Ve bel altı 4-5 parça boyalı

    14 e bırakmıştı ben 13,5 olursa alıyım diye düşünüyorum. şasi de ufak oynama sıkıntı yaratır mı ?
  • Tavsiye etmem. Alıp kullanacaksan taş gibi protonlar var. Ama satmakta biraz zaman kaybedersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.