Şimdi Ara

2000TL GNU/Linux sistem tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, 2000TL ekran kartsız, disksiz (elimde ssd var) sistem toplamak istiyorum. Bu sistem nasıl olmuş? Anakart bios güncellemesi gerektiriyor mu? Sata kablosu gönderiyorlar mı? ekstra fan aldım, serin ve sessiz olmasını istiyorum. Fan nasıl olmuş? Bir de msi anakart sitesindehttps://tr.msi.com/Motherboard/H110M-PRO-D.html#hero-overview "Supports DDR4-2133 Memory" diyor. Maximum 2133 ram mi almam gerekiyor? Ram ne önerirsiniz? 400W güç kaynağı yeter mi?

    NOT: Anakart sabit kalmalı. GNU/Linux destekliyormuş.

    NOT2: Lütfen Inventus'tan toplayın.

    2000TL GNU/Linux sistem tavsiye2000TL GNU/Linux sistem tavsiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galot -- 25 Ağustos 2017; 0:20:20 >







  • İş için mi alıyorsunuz yoksa ev kullanımı için mi? Öyle aman aman şeyler almanıza gerek yok 2. el bir sistem de bakabilirsiniz. Linux konusunda en sorunsuz sistemler genelde intel oluyor.

    i5-2500/2400 - H61/B75 Chipset anakart - 8 GB DDR3 ram - 300/400W kasa böyle bir sistem bakabilirsiniz.

    İlla sıfır alacaksanız şöyle bir şey bakabilirsiniz. Ekstra fan almanıza gerek yok stok fan kutudan çıkıyor. Anakartın kutusundan sata kablosu çıkıyor.

    2000TL GNU/Linux sistem tavsiye

    Linux yazılım depolarında sürücüler de oluyor. Nette sağda solda sürücü aramanıza gerek yok. Yalnız uefi kurulum yapmanız gerekecek.
    https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu




  • Önderin için teşekkürler. 2. el almak istemiyorum. Sessiz ve serin olması için fan almak istiyorum, stok fanı kullanmak istemiyorum. Sistemi internet, film-dizi için kullanacağım. Bir de sanal makine çalıştırıp, sistem kaynağı gerektiren işler yapıyorum. Diğer arkadaşlar ne öneriyor? Sistemi bu gün sipariş vereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galot -- 25 Ağustos 2017; 12:8:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: galot

    Önderin için teşekkürler. 2. el almak istemiyorum. Sessiz ve serin olması için fan almak istiyorum, stok fanı kullanmak istemiyorum. Sistemi internet, film-dizi için kullanacağım. Bir de sanal makine çalıştırıp, sistem kaynağı gerektiren işler yapıyorum. Diğer arkadaşlar ne öneriyor? Sistemi bu gün sipariş vereceğim.

    Sanal makine,sistem kaynağı gerektiren işler yapacaksanız ve oyunda oynamıyorsanız i3 7100 yerine r3 1200 veya 1300x almanız daha mantıklı olacaktır.Ekran kartıda almak isterseniz linux tarafında nvidia driver konusunda daha başarılı, amd radeon linux tarafında başarısız. Linuxta sürücüler zaten kurulu olarak geliyor,kurmanıza gerek kalmıyor, sadece ekran kartı tarafında açık kaynakmı yoksa firmanın kendi çıkarttığı driverimi kullanmak istiyorsunuz onu seçiyorsunuz. Anakarttada seçici olmanıza gerek yok sonuçta mac os değil bu linux, yani başka anakart alırsanızda bir sorun olmayacaktır, linux kerneli güncel olduğu sürece tüm anakartlar sorunsuz çalışacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 25 Ağustos 2017; 12:23:47 >




  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Eğer ryzen alırsam ekran kartı da almam gerekecek. Ben intel dahili gpu ile almak istiyorum. İntelin sürücüler linux'te iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: galot

    Eğer ryzen alırsam ekran kartı da almam gerekecek. Ben intel dahili gpu ile almak istiyorum. İntelin sürücüler linux'te iyi.

    i3 7100 sanal makinede zorlanacaktır. Kendim i3 6100ile linuxta uzun süre kullanmıştım ordan bilirim. Şimdi rahat rahat takılmadan hem sanal makine açıp hemde başka işlemler yapabiliyorum.
  • Arkadaşlar, işlemci ve anakart sabit sistem öneriniz var mı? topladığım sisteme 400W yeter mi?
  • AMD Ryzen + RADEON Polaris Linux için daha iyi olur. En düzgün sürücülere sahip donanımlar bunlar. AMD sürücüleri tamamiyle açık kaynak. NVIDIA'nın açık kaynak sürücüsünün performansı çöp ve ''proprietary'' sürücüleri Wayland'ı desteklemiyor. Distro olarakta ARCH (Vanilla, bu antergos, manjaro <3 falan değil) veya FEDORA öneririm. Intel konusunda bir bilgim yok ama NVIDIA sakın almayın, aldırtmayın Linux için.
  • Arkadaşlar, ben Debian'ı sadece "main" deposuyla kullanıyorum ve değiştirmeyi düşünmüyorum. Bunun anlamı sistemde hiçbir sahipli sürücü, firmware (blob) yok. Nvidia'nın ve AMD'nin kartları blob gerektiriyor. Değerli arkadaşlar lütfen bana GNU/linux hakkında öneriler sunmayın. İşlemci i3 7100 ve anakart msi h110m pro-d kesin olacak. Ben sizlerden diğerleri hakkındaki yorumlarınızı istiyorum. Örneğin topladığım sistemde 400W güç kaynağı yeterli midir? İşlemci için seçtiğim fanı değiştirmeli miyim?

    Ekleme: Keşke GNU/Linux diye başlık atmasaydım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galot -- 25 Ağustos 2017; 21:25:5 >
  • galot kullanıcısına yanıt
    400 watt böyle sisteme rahat yeter. Kasayı penceresiz koydum ama size kalmış. i3-7100 gibi sanal 4 çekirdekli işlemci yerine gerçek 4 çekirdekli i5-7400 çoklu uygulamalarda (sanal makine gibi) daha iyi performans verir. İnventusta başka seçenek yok tamam da sırf sessizlik için bir soğutucuya 160 TL verilmez (düşük bütçede). 60-70 TL'lik fanlar iş görür.

    2000TL GNU/Linux sistem tavsiye




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Kasayı Minitower seçmişsin. Benim seçtiğim o fan buna uyar mı?
  • galot kullanıcısına yanıt
    Sayfasında net bir şey yazılmamış. Burada maksimum soğutucu yüksekliği olarak 14 cm diyor.

    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-tyr-sd962-intel-lga775115055561366amd-am2am3fm-islemci-sogutucu.html

    Bu tarz bir şey de bakabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: killyourfm

    AMD Ryzen + RADEON Polaris Linux için daha iyi olur. En düzgün sürücülere sahip donanımlar bunlar. AMD sürücüleri tamamiyle açık kaynak. NVIDIA'nın açık kaynak sürücüsünün performansı çöp ve ''proprietary'' sürücüleri Wayland'ı desteklemiyor. Distro olarakta ARCH (Vanilla, bu antergos, manjaro <3 falan değil) veya FEDORA öneririm. Intel konusunda bir bilgim yok ama NVIDIA sakın almayın, aldırtmayın Linux için.

    Nvidianın özel sürücüleri Amd'nin hem özel sürüclerinden hemde open source sürücülerinden daha performanslı.X-orgla beraber kartı kontrol edebilmek için bir arayüzlede geliyor nvidialar, Amdde bu yok. Amdnin özellikle yeni sürücüleri (AMDGPU-PRO) oldukça sorunlular çizgilenmeler,donmalar,laglar mevcut. İşlemci tarafına gelecek olursak ondada İntel'in sürücüleri Amd'den daha iyi durumda. Şuan windows kullandığım için rx560 almış durumdayım ancak linux kullanacak olsam kesinlikle nvidia alırdım.




  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    AMD PRO GPU çok sorunlu.
    RX480 kullanmaktayım.Kesinlikle bug dolu.Eski HD serisi kartlar için olan driver daha iyiydi.
  • enemywalker kullanıcısına yanıt
    AMDGPU-PRO "proprietary" driver. Bir de oyundan çok profesyonel bir driver o. Oyun için önerim AMDGPU. Ben 480 kulanırken AMD DC/DAL kerneli ve üzerine Padoka PPA kurmuştum. Ama onun dışında Arch veya Fedora kullanırsanız açık kaynak sürücü içinde geliyor ama Polaris kartlarda HDMI'dan ses gelmiyor AMDGPU kullanırken.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Benim sistemimin tamamen AMD olma sebebi Linux.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • killyourfm kullanıcısına yanıt
    Hashcat için gerekliydi.

    Sorunu uğraşmak yerine direk windows üzerinden hallettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: killyourfm

    Benim sistemimin tamamen AMD olma sebebi Linux.

    Benim sistemimimnde tamamen AMD olma sebebi Windows. Eğer linux kullansaydım çoğunlukla nvidia bir ekran kartı tercih ederdim. İşlemci tarafında çok büyük bir fark yok ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enemywalker

    AMD PRO GPU çok sorunlu.
    RX480 kullanmaktayım.Kesinlikle bug dolu.Eski HD serisi kartlar için olan driver daha iyiydi.

    Aynende öyle. Ubuntudada,arch linuxtada amd gpu proyu denedim rx470 ve rx560 ile çok sorunlu. Açık kaynaklısı daha iyi. Nvidianın ise açık kaynaklısı kötü, özel sürücüsü gayet iyi.
  • Arkadaşlar, anakartın biosunu güncellerler değil mi? Arayıp söylememe gerek var mı? siparişi pazar günü vereceğim, haftasonu olduğu için kimse yok. birde topladığım sistemde disk yok. Yide de sistemi toplayıp göderirler, değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.