Şimdi Ara

2001 Carisma... Artıları-Eksileri?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.

    Yaklaşık 2 yıldır TİPO SX sahibiyim.
    Arabamdan çok memnun olmakla beraber ailemiz genişlediğinden ve klimasızlıktan dolayı arabamı değiştirmeye karar verdim.
    1600 cc motorlar içinden hem bütçeme göre hemde (2.el hariç) her yönden dolu dolu bir araba arayışı içerisindeydim ve şimdi 2000 model Carisma GLX buldum.
    Sahibiyle de görüştüm fakat bulunduğum yerde kime sorsam "uzak dur" diyor.
    "Son sahibi sen mi olacaksın" diyorlar
    Bu aracın hiç mi kullananı yok Allah aşkına?
    Artılarını ve eksilerini hiç bir kimse mi bilmiyor yahu?
    2.eldeki düşük değer hariç bu arabanın genel özelliklerini anlatabilirmisiniz?
    LPG de ne kadar yakıyor?
    Bakımları nasıl?
    Yedek parça maliyeti ve bulunabilirliği nedir?
    Konforu ve sürüşü nasıl?
    Klimasının kalitesi ve arabanın performansına negatif etkisi ne kadar?
    Bana acilen deneyimlerinizi lütfen nötr şekilde yazarmısınız?







  • kaf_kaftr üstadın konusu...hele akşam olsun da bir gelsin
  • görünüş sanırım ikinci planda kalıyor. makyajlı kasaya sahip olmasa da güzel bir araç.

    eğer temizse alıp uzun süre binilecek bir araç ...

    ben kendimdeki aracı almadan önce açıkçası hiç bilmezdim. aldıktan sonra tanıdım hiç de pişman değilim.

    LPG var ise çok çok daha az yakacaktır. benim aracımda yok ama agresif bile kullansam 9 litre civarı yakıyor. bugünkü fiyat 3 lira dersek 27 krş. sakin kullanarak yuvarlak hesap 25 krş dşyebilirim . daha düşük tüketim.trafiğe göre olur ama sizin kullanacağınız trafik yoğun olur çok yakar sonra bu arkadaş yalancı konumuna düşmek istemem.

    tipo da gayet güzel araç ben de çok beğeniyorum ancak carismaya bindiğinizde oturuş pozisyonunuz görüş pozisyonunuz tamamen değişik gelecek. bunu bir olumsuz yön olarak almayın. garip gelecek fakat bir o kadar da keyif verecek. yolda süzülürken hızınızı anlayamayacaksınız bile. camları kapattığınızda aracın sesi olmayacak. ( babam durduğu kırmızı ışıklarda aracın stop ettiğini sanıyordu).

    kliması eğer kışın arada çalıştırıldıysa gazı özelliğini kaybetmemiştir gayet iyi serinletiyor. ben çekişteki düşüşü hissediyorum. çok az da olsa düşüş var. rolantide klima kullanmıyorum çünkü klima çalışınca motor bayılmaması için devir yükseliyor ve klima yükü binince yine eski haline geliyor tabi yakıt da artıyor bu durumda. uzun yolda yakıtta bariz bir artış olmayacaktır.

    şehirdışı tüketiminden bahsetmedim. bendeki benzinli olduğundan uzun yolda 5.5 litre / 100 km değerine inebiliyorum. dikkatli sürüşte bir depo ile 1000 km deviren var forumda, benim o kadar uzun yolum olmadı.

    siz de benim gibi uzun süre kullanacaksanız ikinci elini düşünmeyin. galerici değiliz ki alıp hemen satalım satmaya uğraşalım. kimseye kulak asmayın.

    bulunduğum şehirde carisma sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor fakat benim gördüğüm istanbul izmit gibi şehirlerde bolca görüyorum. o kadar da bilinmeyen bir model değil.

    parçaları serviste muadili vs mevcut. avrupa araçların parçalarından daha ucuz benim tespitim. bir kayış 10 liraya 15 liraya (dayco) hava filtresi 20 lira ,yağ filtresi 5 lira , ön teker bilyası 45 lira, oksijen sensörü 130 civarı alınabiliyorsa parçalara ucuz demek pek yanlış olmaz. parçalardan da korkunuz olmasın. her parçayı bulursunuz




  • nightmare115 arkadaşım gerekli bilgileri zaten yazmış, ben de yazayım ki belki kararınızda etkili olurum. Biz de 99 model 1.6 GLX modeline sahibiz. Araç eğer bakımlıysa sorun yaşamazsınız, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yedek parça konusunda şunu söyleyebilirim, İstanbul'da yaşadığım için hiçbir parçayı bulmakta zorlanmadım. Fiyatları diğerlerine göre pahalı gelse de, artık yan sanayileri de mevcut olduğundan en azından benim bu konuda bir şikayetim yok. Klima yine nightmare115'in dediği gibi az da olsa bir devir kaybı oluyor, bu farkı ancak uzun süredir Carisma sahibiyseniz anlarsınız Tüketim konusunda şehirdışı muhteşem gerçekten, full depoyla (60lt) 1000 km. bizzat gittim! Hem de bir kaç kez..
    Onun haricinde hem kasası güzel (daha hala senin arabanın kasası çok güzel diyenler var) ve motoru da yeteri performansı sağlıyor.. (yaşıt bir Astra'dan iyi)
    Kısacası, bakımlı bir Carisma (veya siz bakımlı hale getirecekseniz) size kolay kolay sorun yaşatmaz. 10 senelik araç bile olsa




  • Arkadaşlar Sorunumuza Çare Bulundu. Ben kendi 1999 1.6 Carismamın sol ana kumanda konsolunu tamir ettirdim.Ve bu bana 100 liraya mal oldu. Orjinalinden farksız oldu. Bence sıfırını Yaptırmaktansa tamir etmek daha mantıklı. Yaptırdıgım yeride sizinle paylaşmak isterim.

    Bu fiyatı vermektense Web Adresinden ulaşabilirsiniz.

    LİNKE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ...!!!
  • selam
    bende 2001 carizma avance var en full olanı 2 aydır bende .tatile 1000km gittim yakıt 100kmde 5.5e kadar düştü benzinde.lpgde ise 130tl civarı belki dahada düşük
    parça sorunu oluyor ama diğer lüks araçlar kadar diyelim.mesela çamurluk davlumbazı serviste 230 tl dışarda 45tl ama zor bulursun,istanbulda ise çok zor degil.motor ömrü bir milyon km.hatta servisin baş ustası bir şey dedi sizlerle paylaşatım.15 senedir servisçiyim bir kez bile motor tamiri yapamadım.hiç motoru bozuk araca rastlamadım dedi.
    ama servisin çokkazık oldugunuda ekledi.
    neyse alırsan düzgün bir carizma al.alırkende mutlaka yetkili servise a dan zye kontrol ettir 80tl verirsin ama için rahat olur.
    selamlar
  • carisma ile tipo yu mukayese etmek, abesle iştigal etmek olur. eşekle safkan bir arap atı nasıl karşılaştırılamazsa öyle bir şey.
    şiddetle tipo dan kurtulup, carisma ya terfi etmeni öneririm. bundan önceki tipo nun direksiyonunda geçirdiğin zamanlarına acıyacaksın.
  • herkeze slm.tıpo ile 15 yıldır beraberım 500 bını gectım.tıpo durmak kaydıyla 4 aracım oldu tıpo segmentınde.haricinde deyişik marka ve model suruslerımde oldu.hıc bır zaman gecırdıgım 15 yıla acımadım.saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.