Şimdi Ara

(2003) Honda HR-V Test – Bilinmeyen Haylaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomobil tasarımları neden değişir ? Otomobil bir moda kurbanı mı ? Yoksa sadece ihtiyaç ürünü mü ?

    Aklımı bu sorular kurcalarken Test aracımız 2003 model Honda HR-V.…

    (2003) Honda HR-V Test – Bilinmeyen Haylaz

    Otomobil firmaları dönem dönem tasarım değişikliklerine giderler, sadece satış kaygıları ile değil müşterilerinin ya da markaların beklentileriyle de tasarımlarını şekillendirirler.Her müşterinin farklı ihtiyaçları ve beklentileri olduğu için de otomobiller segmentlere (A, B, C, D, SUV vs.) ayrılır.


    Geniş bagaja ihtiyacı olan özellikle balık tutmak, bisiklete binmek gibi hobileri olanlar station vagonları (Bknz:Tofaş Kartal ya da Audi Rs6 ) hem Avrupa da hem de ülkemiz pazarında çok sevdiler… Ta ki Mpv araçlar ortaya çıkana kadar. Mpv nedir diye soranlar için linkten (segmentlerin linki) bu araçları detaylıca inceleyebilirsiniz. Şimdilik kısaca Multi Purpose Vehicle diyelim.Yani çok amaçlı araçlar B-max, Scenic, Zafira gibi.

    Kadın/Erkek – Genç/Yaşlı demeden bir çok otomobil tutkunu ise yerden yüksek, az yakan ve mümkünse 4×4 araçlar bakıyor. Hele otomatik ise kalabalık şehirlerde oturanların ana kriteri.İstanbul Yedi tepe demişler,ülkemizde ise bol bol dağ ve yaylalar var ama asıl amacımız bu araçları alırken araziye çıkmak hiç olmadı.Yüksek olduğu için çevremize daha hakim olduğumuz, daha güvenli bulduğumuz ve bagajı geniş olan bu araçların tercih edilmesinin en büyük sebebi sadece moda değil. Tüm beklentileri mümkünatınca karşılaması tercih edilmesindeki asıl sebep. Şimdi bu araçlara moda kurbanı demek ayıp olmaz mı =)

    (2003) Honda HR-V Test – Bilinmeyen Haylaz

    ODD (Otomotiv Distribütörler Derneği)’nin verilerine göre1 pazarın %23’lük kısmını suv grubu araçlar oluşturmakta.Segmentlere göre ise ağırlıkları değişiyor.Yani her geçen gün büyüyen bir pazardan bahsediyoruz, mesela mpv oranı % 0.7 ile ne kadar düşük dimi…

    (2003) Honda HR-V


    (2003) Honda HR-V Test – Bilinmeyen Haylaz


    Bu son dönemlerin satış rekorlarını kıran araçlar Compact Suv ya da crossover diye bilinirler. Honda HR-V ise temeli 1997 yılında atılmış, günümüzde ise halen değerini bulamamış ve ucuz fiyata az yakan, yerden yüksek, en önemlisi gerçek 4×4 bir araç. Arazi kabiliyetleri de gayet başarılı… 1.6i 16V (105 Hp) 4WD olan modelimizin vitesleri cvt şanzıman ile değişmekte. Ortalama tüketimi karma 9 lt/100 km olan Honda HR-V sakin ve şehir dışı sürüşlerinde 7’li rakamları çok rahat görebiliyor.

    (2003) Honda HR-V Test – Bilinmeyen Haylaz

    Göreceli az yakan (Büyük abileri 10-12 lt yakıyor ) yerden yüksek ve daha hafif olan Honda HR-V zamanında trendin dışında kaldığı için çok satamadı. Tabi Kronik şanzıman problemleri de buna sebep olmuş olabilir. Gene de 2020 Haziran ayında 70.000 TL’ya alınacak en kullanışlı küçük suv diyebiliriz.

    Tek Tuş İle Sportif Karakter.



    (2003) Honda HR-V Test – Bilinmeyen Haylaz

    Çapı küçük deri direksiyona sahip Honda HR-V Günümüzün sürüş modunu direksiyonunda bulunan S modu ile sağlamaktadır.Cvt şanzımana sahip 1.6 105 beygirlik makinası bu tuş ile göreceli daha canlı.

    Şanzıman konusunda belirtmem gereken ise bir konu mevcut. 1997 yılında tam kavrama ve yarı kavrama şanzımanlar çok sert ve tepkili çalışıyordu.Vites geçişlerinde ki süre ise can sıkıcıydı. Honda’nın CVT şanzıman yapısı sarsıntı bakımından o dönemlerin tüm beklentilerini karşılayabilmişti ve günümüzde bile halen çok başarılı.

    Ölümsüz Malzeme Kalitesi

    (2003) Honda HR-V Test – Bilinmeyen Haylaz

    Japon markaları hiçbir zaman en gösterişli, en yumuşak malzemeleri kullandıklarını iddia etmemiştir. En dayanıklı malzeme ürettiklerini ise bizler kabul ediyoruz. 17 yaşındaki Honda’nın halen iç trimleri ilk günkü gibi…


    Testin Devamı İçin Sitemizi Ziyaret Edebilirsiniz :http://fwmotor.com/2003-honda-hr-v-bilinmeyen-haylaz/

    Instagram Hesabımız
    https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/fwmotorcom/







  • Güzel iş çıkarmışsınız. 98-05 model Grand Vitara incelemesi de bekleriz.
  • dangerousman kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Yakın zamanda çok daha güzel içerikler üreteceğiz.Sosyal medya hesabımızı da takip ederseniz çok seviniriz


    Instagram :https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/fwmotorcom/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.