Şimdi Ara

2004 Astra 1.6 Twinport Enjoy mu 2009 1.2 Corsa mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2.el araç almak üzereyim. Sizce aşağıdakilerden hangisini seçmeliyim, belirttiğim fiyatlar normal mi?

    1- güvendiğim bir tanıdığımdan 2004 model 1.6 benzinli Astra Twinport Enjoy, 35.000 km'de, temiz. Fiyat olarak 21-21,5 uygundur diye düşünüyorum..
    2- Internetten veya pazardan bulacağım 2008 ya da 2009 model 1.2 benzinli, 35-50 bin km arası Corsa. Fiyat olarak 23-24 'e bulunabilir.


    Kendi düşüncelerime göre ve edindiğim bilgilere göre fikirlerim şöyle;
    - Astra üst segment araç. Bu yüzden konfor ve güvenlik konularında daha iyidir. İşçilik kalitesi daha iyidir. Ayrıca temiz bir araç olduğundan dolayı tercih edilebilir. Fakat yakıt tüketimi daha fazla.
    - Corsa ise hemen hemen aynı donanıma sahip. Daha yeni olduğu için ve yakıt tüketimi daha az olduğu için (100 km'de 1,3 lt kadar daha az yakıyor) tercih edilebilir. Fakat 2bin tl kadar daha pahalı.

    Aslında gönlüm Astra'dan yana ama her şeyin bir ömrü var sonuçta ve bu araç 4-5 yaş daha yaşlı.. Böyle düşününce de daha yeni teknoloji olduğu için ve kendisi de daha yeni olduğu için, aklım Corsa'ya kayıyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
    Teşekkür ederim.







  • 2004 model olan Astra, H kasa mı yoksa Classic 2 mi(G kasa)? Eğer kazası, arızası yoksa o km, o fiyat ise çok iyi.

    Aracı ne kadar zaman kullanacaksınız ve ayda kaç km yapacaksınız? Buna göre aradaki tüketim farkının göze alınıp alınmaması değişir. Corsa daha yeni ve D kasası güzel olsa da, arada sınıf farkı olduğundan aynı konforu vermez.
  • Astra H kasa. o fiyat benim düşündüğüm fiyat ama az mı olur bilemiyorum. s ahibinden com da bakınca 23,5 gibi fiyatlar var, oradan 1500, 2000 düşmek lazım çünkü pazarlık payı diye yüksek fiyat yazıyorlar. Yani en fazla 22 bin tl olur diye düşünüyorum. siz ne dersiniz?

    Yılda 10bin km kadar yapıyorum. Aslında hesaplayınca yılda 200 tl gibi bir fark çıkıyor. Çok değil ama yine de bir fark var. Ama dediğiniz gibi göze alınabilir.

    peki konfor farkı 4-5 yıl yaşlı araç almaya değer mi?

    Teşekkür ederim
  • http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi

    Normalde aracın kasko değeri de o civarlarda ama şuanki piyasa fiyatlarında o rakamlara çok zor olur. Ama tanıdıksa belki ikna edersiniz.

    Eğer, aileli kullanım, çocuk koltuğu filan kullanacaksanız Corsa ufak kalabilir. Yok genelde 1-2 kişi kullanacaksanız Corsa rahat rahat yeter.
    Bence siz, bi ara Opel bayilerinden birine gidip araçları yakından inceleyin, içine oturun, görün. Bagajını vs.'ni. Kullanma, test imkanı olursa kullanın, hangisi içinize sinerse ona karar verin.

    Evet Astra daha konforlu olur ama, Corsa da daha yeni olacak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.