Şimdi Ara

2004 Megan II Dinamik Full+Full LPG TAKTIRSAM MI?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2004 Model Megane II Dinamik arabam var. Şu an 43210 kmde. Konyada yaşıyorum. Ailem Muğlada, eşimin ailesi Samsunda. Haliyle yolculuklarda benzin masrafı hayli yüksek oluyor. Arabaya LPG tatktırmak istiyorum. Ancak aklımda bazı sorular var. Çünkü LPG taktırdığım zaman yetkili servisten hizmet alamayacağım. Ayrıca arabaın performansından bi şey kaybedermiyim. Ayrıca arabam Meganın en dolu modeli bir sürü özelliği var. ve LPG takıldığı zaman elektronik sistemde bi sorun yaşar mıyım? Ve daha bunun gibi bir sürü soru?

    Sizce Ne yapmalıyım?



  • quote:

    Orjinalden alıntı: kturbalioglu

    2004 Model Megane II Dinamik arabam var. Şu an 43210 kmde. Konyada yaşıyorum. Ailem Muğlada, eşimin ailesi Samsunda. Haliyle yolculuklarda benzin masrafı hayli yüksek oluyor. Arabaya LPG tatktırmak istiyorum. Ancak aklımda bazı sorular var. Çünkü LPG taktırdığım zaman yetkili servisten hizmet alamayacağım. Ayrıca arabaın performansından bi şey kaybedermiyim. Ayrıca arabam Meganın en dolu modeli bir sürü özelliği var. ve LPG takıldığı zaman elektronik sistemde bi sorun yaşar mıyım? Ve daha bunun gibi bir sürü soru?

    Sizce Ne yapmalıyım?


    Arabayı 0 aldıysanız ve şuan 43.210 kmdeyse yılda 10.000 km gibi bir değer olur. Bence gerekmez, çok km yapan biri değilsiniz.
  • Arabayı 2006 Kasım ayında Ankarada bir Binbaşı dan 29000 km de iken almıştım. Şu ana kadar 14000 km yapmış oluyorum. Genelde uzun yolda kullandım. limden geldiğince şehir içi kullanımdan kaçtım. Ama araba LPG li olsa eminim daha fazla kullanırdım.

    Ayrıca LPG taktırmak arabanın değerini düşürür mü bir de o var? Siz ne dersiniz?
  • 2004 megane 2 aracıma 17000 kmdeyken lpg taktırdım ve şuan satsam piyasadak emsallerinden (benzinli)daha kolay satabileceğime eminim benim aracımda hatasız ve aynı özellikte hatasız benzinli modelinden daha yüksek fiyata satabilirim ama düşük fiyata satsam adam hem tüplühem ucuz diye havada kapar değeri bence düşmez...

    ama bir senede 10000- 15000 km yol yapıp aracı satacaksanız lpg taktırmanız anlamsız uraştığınıza deymez..





    lpg ile arcınızdaki sistemleri çoğunun bir ilgisi yok ama takılacak lpg ve takacak kişi çok önemli bu işi becerebilecek kişi sistemi uygulamalı referans isterseniz pmden bilgi verebilirim..
  • Bu işin tam merkezinde oturuyorsunuz zaten!
    Ben taktıralı yaklaşık 6 ayı geçti sanırım, yakıt vede performanstan ben cok memnunum.
    Sizde taktırırsanız cok daha fazla kullanıp daha iyi performans alıcağınızdan da eminim.
    Yaklaşık %40a yakın bir tasarruf sağlarsın.
    Elektronik donanım olarakta hiç korkma herhangi bir sıkıntı yaratmaz.
    Sadece taktırırken ustanı iyi secmek zorundasın zaten bu işin en ehli ustaları Konyada
  • 1 sene binip 407 alacağınızı yazmışsınız bence tüp taktırmaya değmez kar edemezsiniz 1 senede
  • Aslında 1 sene sonra satmayı da düşünüyorum ama ne bileyim bu arabayı tam 8 ay aradım ve ilk arabam içimden satmakta gelmiyor. Ama bir yandan da daha fazla eskiyip değeri düşsün istemiyorum iki arada bi derede kaldım. Bi yandan satmak istemiyorum bi yandan da satayım zarar etmeyeyim diyorum.

    Bu yüzden ne yapacağıma karar veremedim. Sizce ne yapayım. 1 sene sonra satayım mı? Yoksa bineyim mi?
  • Arkadaşım bence arabanda problem yoksa vede seviyorsan kesinlikle satma.
    Sonra aldığın arabada bu araban kadar temiz olucak mı? hep arabandaki özellikler, konforu arayabilirsin.
    Ayrıca arabanın kmsi de cok duşuk.
    Bence satmana değmez ama yinede sen bilirsin....
  • Teşekkür ederim Galiba iyi bi teklif gelmedikten sonra satmayacağım.
  • hiç düşünme git usta ve işi gerçekten iyi yapan bir yere, bilinen ve sık kullanılan herhangi bir sıralı sistem taktır.

    kullandıkça benzin için harcadığın paraya acıyacak ve iyi ki taktırmışım diyeceksin.
  • bence taktır çünki yakıttan baya tasarrufun olacagı kesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 5 Eylül 2008; 9:56:59 >
  • Eğer LPG taktıracaksan ve bobinlerin daha önce değişmediyse bobinlerini kontrol ettir sorunlu iseki orjinal bobinleri ise kesin sorunludur, 1'inin fiyatına 4'ünü değiştirmeye bak yoksa LPG taktırınca renault çamura yatıp bobinleri değiştirmiyor.
  • bende de aynı motorlu olan scenı ıı var
    hangi markayı öneriyorsunuz???
  • başka biyerdede yazmıştım arabayı alan müşterinin beklentisi önemli.benim için araçta tüp olması dez avantajdır.içim ısınmadı tüpe.ayrıca yılda 10.000 civarı kullanırım bu kullanım için tüp taktırmaya değmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kturbalioglu

    2004 Model Megane II Dinamik arabam var. Şu an 43210 kmde. Konyada yaşıyorum. Ailem Muğlada, eşimin ailesi Samsunda. Haliyle yolculuklarda benzin masrafı hayli yüksek oluyor. Arabaya LPG tatktırmak istiyorum. Ancak aklımda bazı sorular var. Çünkü LPG taktırdığım zaman yetkili servisten hizmet alamayacağım. Ayrıca arabaın performansından bi şey kaybedermiyim. Ayrıca arabam Meganın en dolu modeli bir sürü özelliği var. ve LPG takıldığı zaman elektronik sistemde bi sorun yaşar mıyım? Ve daha bunun gibi bir sürü soru?

    Sizce Ne yapmalıyım?



    hiç durdurma tartarini taktır. ben 2 ay önce taktırdım arabam 2007 megane 2 hb. yakıt konusunda yarıdan fazla oldu tasarruf, şehirler arası 140 krş şehiriçi 175 krş, klima açık ve istediğim kadar surat yapabiliyorum. arabamda en ufak sorun yok ne titreme , ne ses. cok memnunum.




  • bende senin gibi arabamı satsam mı yoksa lpg taktırıp biraz daha binsem mi diye tereddüt ediyordum. Şimdi niye daha önce taktırmamışım diye pişmanlık çekiyorum. Aracım dacia solenza 275 km lik bir mesafede araca lpg takılmadan önce kmde 199bin lira yakmıştı ve aradan daha 1 ay geçmeden (yani aynı sıcaklık değerlerinde) ve bu sefer araba da yalnız değil 2 kişi ve klima açık. (benzinlide klima kapalıydı) lpg ile 106 bin lira yaktım. Arac bu kadar az yakmaya başlayınca eskisine oranla belki 2 veya 3 misli fazla biniyorum ama hiç değilse araca binmekten korkmaz oldum. Gaza basarken gözüm ibrede olmuyor artık. ben atiker taktırdım memnunum sizede tavsiye ederim. Aracın lpg tankı dün tamamen boşalmıştı 10 ytl lik gaz aldım bugun 88 km oldu halen bitmedi. Arac az yakınca eskisinden daha çok sevmeye basladım aracımı malum ülkemizdeki akaryakıt fiyatları yüzünden artık otomobillerde en çook dikkat edilen nokta tüketim oldu.




  • aynen katılıyorum sana korhan kardeş ben eski arabamı satalı bir ay olmadı 97 clio idi tüp taktırmıştım aldığım gün.Arabaya sekiz ay bindim ve 7500 km yol yaptım hala daha tüpünün taksitlerini ödüyorum 12 taksitle almıştım ama arabayla derler ya tuvalete bile giderken arabayı kullanıyodum neredeyse her yere arabayla gidiyodum ve arabaya binme özgürlüğünü yaşıyordum.Şimdiki arabamı alalı 15 gün oldu ama araca binemiyorum çünkü benzinli hiçbi anlamı olmadı arabayı değiştirmemim bu aralar aracı değiştiğim için baya bi borçlandım aracın borçlarını bitireyim ilk işim tüp taktırmak olacak ilk başta tüp fiyatı ağır geliyo ama daha sora gönül rahatlığıyla biniliyo.
    quote:

    Orjinalden alıntı: KoRHaN50

    bende senin gibi arabamı satsam mı yoksa lpg taktırıp biraz daha binsem mi diye tereddüt ediyordum. Şimdi niye daha önce taktırmamışım diye pişmanlık çekiyorum. Aracım dacia solenza 275 km lik bir mesafede araca lpg takılmadan önce kmde 199bin lira yakmıştı ve aradan daha 1 ay geçmeden (yani aynı sıcaklık değerlerinde) ve bu sefer araba da yalnız değil 2 kişi ve klima açık. (benzinlide klima kapalıydı) lpg ile 106 bin lira yaktım. Arac bu kadar az yakmaya başlayınca eskisine oranla belki 2 veya 3 misli fazla biniyorum ama hiç değilse araca binmekten korkmaz oldum. Gaza basarken gözüm ibrede olmuyor artık. ben atiker taktırdım memnunum sizede tavsiye ederim. Aracın lpg tankı dün tamamen boşalmıştı 10 ytl lik gaz aldım bugun 88 km oldu halen bitmedi. Arac az yakınca eskisinden daha çok sevmeye basladım aracımı malum ülkemizdeki akaryakıt fiyatları yüzünden artık otomobillerde en çook dikkat edilen nokta tüketim oldu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.