Şimdi Ara

2004 model boraya bu fiyat nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir araç arıyorum. Bir akrabam var kendisine çok güvenirim. O da araç almaya karar verdi ve aracını satıyor. Kendisinde 64000 kmde 2004 model bir BORA PASİFİC var. Araçta Tüp yok.

    Aracı bana peşin 23000e bırakacak.

    Gelelim benim düşünceme.

    Aracın Artıları :

    Abim (alacağım kişi) aracına çocuk gibi baktı. 3 sene önce o da akrabasında almıştı, 3 senedir yağmurlu, karlı havalarda aracı kullanmadı, çamurlu yola girmedi felan filan. Yani aşırı titiz. Aracına neredeyse dantel yaptıracaktı :) Araçta kaza boya darbe ezik çizik hiçbir şey yok.Sadece hafta sonları gezmek için kullandı.Sürekli kendi kapalı garajında muhafaza etti. Gümüş Gri renginde araç tekerleri de yeni aldı. Bİr de bu aracın bakımı gelsin gelmesin her sene mutlaka 1 sefer servise gider eksiğine gediğine baktırırdı. Aracı 3 sene önce 22bine almıştı.
    bana bu aracı al dert etmeden bin 1 sene kullan begenmezsen bu fiyata sat yeni araç al dedi.

    Eksileri (benim isteklerim)

    Ben yılda 10.000km ya yaparım ya yapmam. Hafta sonu tatillerinde gezmek için alıcam aracı. Yakıttan ötürü ben hep dizel düşünüyordum ama bana ısrarla "SEN ÇOK BİNECEK ADAM DEĞİLSİN NE İŞİN VAR DİZELLE AL BENZİNLİ ARABAYI ARKANA BAKMADAN BİN GEZ" dediler. Dizel de alacak olsam Fiesta düşünüyordum o kmlerde 30bin tl civarı ama bütçemi epeyce zorlucaktım.

    Şimdi kararsız kaldım aslında. BORA ETLİ BUTLU GÖSTERİŞLİ VE GÜVENLİ BİR ARABA GİBİME GELİYOR ama sizce doğru bir tercih olur mu ? Dizel konusunda sizce hata mı ederim...Yılda 40000 yapmıcaksan ne işin var dizelle diyorlar.Doğru bir tespit midir ?

    Ör. Dizelin baskı balatasını yersen 3bin lira masraf olurken benzinde 1000 liraya halledilir deniyor. SİZCE NE YAPMALIYIM :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortmen55 -- 30 Temmuz 2012; 1:03:54 >







  • akrabanın adı atilla değil değilmi benimde bi arkadaşım var gri bora sahibi dediğin gibi bakıyor arabaya araba müzelik :D sıfırdan temiz
  • bora beğendiğim bir araba, tüp olayını da sıcak bakmadığım için önerebilirim. km'sinin uygunluğu ve tanıdıktan olması güzel bir avantaj. dizel için 40.000 yapmayacaksan düşünme demişler ama benim için 20.000 üstüne çıkılıyorsa dizel alınmalı. 15-20 arası düşünülebilir, yılda 15 altı ise kesinlikle benzinli almalı. son karar sizin ama ben anlattığınız kadarıyla arabayı beğendim. 30 bine fiesta yerine hiç düşünmeden bu arabayı alırım. imkanınız varsa 5-10 km borayı sürün, sonrada düşündüğünüz fiestayı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemali44

    akrabanın adı atilla değil değilmi benimde bi arkadaşım var gri bora sahibi dediğin gibi bakıyor arabaya araba müzelik :D sıfırdan temiz

    Yok üstad, ercan ismi :) Bu arada ne yapsam ki bu akşam epey bi kafam karıştı.Az önce iftarda beraberdik de, ben yerinde olayım dakka düşünmem diyor. Paraya ihtiyacı pek yok bir de ramazandan sonra araba pazarına götürücem 25 istcvem ona göre kararını ver dedi. 10bin peşin ver gerisini 2 ay sonra versen de olur diyor. Araba biraz yakar ama zevkini de tadarsın diyor. Bastın mı yap gibi gidiyo namussuz diyor ya :D
  • Boyle temiz arac bulmusken maceraya girmenin hic bir anlami yok fieastadan daha konforlu bir arac sadece hafta sonlari kullanilacaksa yakiti sizi uzmez olmadi temiz bir lpg sistemi ile yillarca binersiniz.2.elide kuvvetlidir bu aracin istediginiz zaman satabilirsiniz.Bnce alin arabayi ama karar sizin tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O arabayı al..Güzel ve kaliteli bir araç.. Almıyorsan satıcının telefon yaz bu forumdan birilerine gitsin.İkinci elde .SATILIK ARABA BİNLERCE...TEMİZ ARABA ÇOK AZ...Kimse temiz arabasını satmıyor..Eşe dosta parasını alıp veriyor....Saygılarımla..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkfire45

    Boyle temiz arac bulmusken maceraya girmenin hic bir anlami yok fieastadan daha konforlu bir arac sadece hafta sonlari kullanilacaksa yakiti sizi uzmez olmadi temiz bir lpg sistemi ile yillarca binersiniz.2.elide kuvvetlidir bu aracin istediginiz zaman satabilirsiniz.Bnce alin arabayi ama karar sizin tabiki

    Düşünceniz için teşekkür ederim. Aracın fotosunu ekleyeyim

     2004 model boraya bu fiyat nasıl ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    O arabayı al..Güzel ve kaliteli bir araç.. Almıyorsan satıcının telefon yaz bu forumdan birilerine gitsin.İkinci elde .SATILIK ARABA BİNLERCE...TEMİZ ARABA ÇOK AZ...Kimse temiz arabasını satmıyor..Eşe dosta parasını alıp veriyor....Saygılarımla..

    Üstad, neden düşük kmlerde benzinli tavsiye ediliyor.Bunun mantığı nedir, şu cahil kardeşinize biraz izah edin ya hu. Ordan burdan okuyorum ama herkes sanayide fark ortaya çıkıyor diyor. Kötü düşünmesek, mesela dizel alsam 2 yıl hiç hata vermese, benzinli alsam o da 2 yıl hiç hata vermese, ben yılda 10 bin km yapsam yine benzinli mi avatajdır ?




  • Benzinli arabanın tamiri ve bakımı dizelden çok daha ucuz..Tek gider yakıt değil. Az km yapan için benzinli ve dizel motor arasında 5000 Lira fiyat farkı kaç yıllık yakıt farkına denk geliyor. Bakım, servis, tamir hariç.... Durum budur..
  • O halde Benim için benzinli almak daha akıl işi görünüyor.bu aracı 85 90 bine gelince satmaya kalksam 1-2 sene sonra acaba değerinden ne kadar kaybeder ki.misalen 5 bin lira zarar eder miyim.kaza bela olmazsa inşallah. Bu arada ilginiz için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dizelde 3bin lira benzinlide bin lira harcanır diyen arkadaş biraz abartmış. Hatta bayağı bi abartmış.
  • Arabayi al lpg yi cak pasa pasa bin arabaya. Tas gibidir boralar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ortmen55

    Düşünceniz için teşekkür ederim. Aracın fotosunu ekleyeyim

     2004 model boraya bu fiyat nasıl ?



    Her insanın isteyeceği temiz araç.
  • 22.000 TL'ye aldığı aracı yakın saydığı birisine neden 23.000 TL'ye satıyor ? En azından, "abiniz" size jest yapabilirdi.

    Bunların haricinde yerinizde olsam dakika düşünmez, aracı alırdım.
  • Kacirmayin derim. Ikinci elde boyle firsatlar cok seyrek oluyor. Piyasada temiz ikinci el arac arayan coklarinin perisan hali ortada. Saticinin dedigi gibi, arac gercekten temizse siz zaten yakin zamanda o fiyatin uzerinde satarsiniz. Konfor bakimindan da dusundugunuz Fiesta ile karsilastirilabilecek bir arac degil... Saglam, kullanirken guven veren bir arac.

    Madem araci ise gelip gitmek uzere kullanmak gibi bir mecburiyetiniz yok ve yalnizca rekreasyon amacli kullanacaksiniz, yakit olayini da bence fazla dert etmeyin. Hatta LPG, dizel vs. isin icinde girince insan araci gerekli gereksiz daha fazla kullanma egiliminde oluyor. Sirf dizelin getirdigi bu "nasilsa ucuz, istedigim kadar kullanirim, istedigim kadar basarim" sanal rahatligi yuzunden onceki benzinli aracina oranla aylik daha fazla yakit parasi odeyen tanidiklarim var. Benzinin pahali olusu insani ister istemez frenliyor. Dogrusu da bu.
  • Düşüncesini belirten arkadaşlara teşekkürler.benzinli araçlara karşı onyargim vardı ama kırıldı gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vakkas.

    22.000 TL'ye aldığı aracı yakın saydığı birisine neden 23.000 TL'ye satıyor ? En azından, "abiniz" size jest yapabilirdi.

    Bunların haricinde yerinizde olsam dakika düşünmez, aracı alırdım.

    Aracın piyasasını bilmiyorum ama piyasanın altında veriyosa bu zaten "jest"tir.Adamın zararına satacak hali yok bence,sonuçta bu da bir ticaret.
  • Tam piyasa fiyatında veriyor aracı.

    Ama şöyle bir avantajınız var: Piyasada ki araçlar bu kadar temiz olmayacaktır.

    Olabilecek zararları minimuma indirmek için araç zaten tanıdıktan alınır.
  • Aracın km si çok iyi Ben 2 bora araç kullandım 2003 model primline 2004 model comfortline Bora dan çok memnun kaldım size de tavsiye ederim Lpg taktırmayı ihmal etmeyin benzinli kullanım siz üzebilir 2. el araç alacaksanız ve tanıdığınızda bir araç varsa hiç düşünmeyin hemen telefon açıp aldım diyin :) Piyasadaki 2. el 2004 model araçlarda neler var neler :)
  • Hocam aman aman sakin alma ben istanbuldayim 2005 model bora aldim senin gibi dusundum hic lpg takilmamis cizik yok 64 bin kmde aldim gicir sorun yok 22.500 tl... Simdi arac modern rahat guzel arac kasa agar motor yetmiyor bayiyor arac kopek gibi benzin iciyor kmde 600 krus yakiyor bi bakim cektim triger fln motora el degmemisti benim arac 400 tl bakim tuttu bi baktim ay sonu bu ay 650 tl benzin almisim sanki is yeri calistiriyrum sabah bi uyandim arac kapida sol kapiya carpmis kacmislar iyi olsun dandk olmasn die kucuck yere 400 tl bayildim yaptirdm aradan 1 ay gecti direksion keceleri asinmis yag kaciriyor en ucuz 500 tl diolar yaptirdik bu arada verdgm benzinin haddi hesabi yok canima tak etti maas benzine gdiyor ole cok gezen biri deilim gittim brc lpg aldim 1500 tlde ona gitti 64 bin km den 80 bine kadar kullandm aradan 1.5 sene grcti pazara 25 koydum bakan bile yok pazari cok zayif aylarca ugrastim pazarin sahibindenin en diri borasi bendeydi bide 1907 plakali dusun dikkat cekmemesi elde deil sonunda zorla 21.750 sattim bak bora alirken bidaha dusun derim sana passat al ne bilim git uno
    Al ama bora alma sakin klimasida devamli
    Bozuluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.