Şimdi Ara

2004 vw bora 1.6 v 105 hp benzin lpg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.
    2004 model bora bir arabam var. Benzinle çalışırken rolantide veya seyir esnasında herhangibir titreme olmuyor. Klimayı çalıştırdığım zaman hafif titreme oluyor ama rahatsızlık veren bir şey değil. Motorun üstüne yük bindiğinden normal olduğunu düşünüyorum.
    araç lpg de çalışırken devir saatinde ufak tefek titremeler motorda titreşimli çalışma oluyor ama öyle rahatsız edici değil. Gel gelelim lpg de klimayı açtığım zaman motorda aşırı titreme oluyor devir saati süreklşi aşağı yukarı hareket halinde. motor gaz yemiyor gibi sarsıntılı çalışıyor.
    gazcıya götürdüm gazda herhangibir sorun olmadığını söyledi.
    aracın gaz kelebeği filan yeni temizlendi. gaz filitresi yeni değişti. bujiler 20 bin km olmuş olmamıştır.
    eski arabalarda bu tarz sıkıntı olunca sübap ayarı yapılıyordu. bu 2004 boralarda sübap ayarı yapılıyormu. benim tamirci bunlarda yapılmaz otomatik kendisi yapar ayarı bozulduysa değiştirmek lazım oda 500-100 lira arasında fiyat çıkar şimdi acele etme bu şekilde bin bayramdan sonra detaylı bir bakalım dedi.
    sizin görüşünüz nedir bu konu ile ilgili olarak







  • boğaz kelebeği, temizleme ile düzelecek diye bir kaide yok, arızalı olabilir ve hatırlatayım, temizlendikten sonra da adaptasyon yapılması gerekiyor. Ayrıca bahsettiğiniz problem bobin kaynaklı da olabilir.Bir oto elektrikçiye gidip gösterin aracınızı. oturduğumuz yerden ancak "olabilir" diyebiliriz.
  • öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

    boğaz kelebeği çok uzun süre olmadı söküldü temizlendi takıldı adaptasyonu yapıldı. onda sıkıntı olmadığından eminim. benim asıl merak ettiğim bunlarda subap ayarı yapılıp yapılmadığı.
    bobin benimde aklıma geldi onu bir göstereceğim ama ondan kaynaklı olsa benzindede yapar diye düşündüm. benzinde sıkıntı yok. sarsıntıyı gazda klimayı açınca yapıyor.
  • Bir Bora sahibinden bunun gaz telinden kaynaklı olduğunu ve kronik olduğunu teli değiştirince düzeldiğini fakat bir süre sonra tekrar ettiğini duymuştum. Sanırım teli değiştikten sonra 2 sene kadar sıkıntısız kullanmış
  • hocam gaz teli biraz mantıksız gibi geldi bana hani sonuçta çok hassas bir şey değil o. ondan olsa benzinde de yapmaz mı aynısını. ama aklımda tutacağım. onuda bir deneriz büyük bir şeye girişmeden önce. teşekkürler ilginiz için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedatif33

    hocam gaz teli biraz mantıksız gibi geldi bana hani sonuçta çok hassas bir şey değil o. ondan olsa benzinde de yapmaz mı aynısını. ama aklımda tutacağım. onuda bir deneriz büyük bir şeye girişmeden önce. teşekkürler ilginiz için

    Hocam anlattıklarınızın aynısını anlatıyordu o kişi de. O yüzden bu ihtimal olur mu diye düşündüm. Hatta kendisi öğretmendi.
  • bizde de ayni motora sahip golf 4 vardi. genel olarak bu motorun lpg ile arasinin cok iyi oldugunu soyleyemem. zaten takarkende hangi lpgciye sorarsak soralim hitler kadar saglikli olmadigini soylediler. sorunun sebebi hakkinda bi fikrim yok maalesef, gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

    quote:

    Orijinalden alıntı: sedatif33

    hocam gaz teli biraz mantıksız gibi geldi bana hani sonuçta çok hassas bir şey değil o. ondan olsa benzinde de yapmaz mı aynısını. ama aklımda tutacağım. onuda bir deneriz büyük bir şeye girişmeden önce. teşekkürler ilginiz için

    Hocam anlattıklarınızın aynısını anlatıyordu o kişi de. O yüzden bu ihtimal olur mu diye düşündüm. Hatta kendisi öğretmendi.

    hocam zaten bana mantıksız gelse de belkide sıkıntının kaynağı bu söylediğiniz. İnternet ortamında araştırmayı bunun için yapıyoruz zaten. Tecrübeleri paylaşmak amaç. Araç kullandıkça başımıza gelen her arıza bir tecrübe oluyor. Yani yediğimiz kazıkların toplamını paylaşabilirsek çözüm bulmamız kolaylaşıyor :)))))


    bu araç 7 senedir bende. lpg ile ilgili en küçük sıkıntım olmamıştı şimdiye kadar. bu 2-3 aydır böyle bir problem oldu. lpg yi aldığımda ben taktırmıştım atiker marka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatif33 -- 7 Temmuz 2015; 16:47:17 >




  • sedatif33 S kullanıcısına yanıt
    Sorunun kaynağını tam olarak bulduktan sonra aydınlatın lütfen. İş arıyorum şuan. Maaşlanınca güzel bir araba düşünüyorum sizden de Bora hakkında bilgiler isteyeceğim o zaman :)
  • LPG :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 7 Temmuz 2015; 18:04:43 >
  • Emme manifoltunu söktürüp contalara bakın. Bu motorlarda özelliğini yitiren conta kontrolsüz hava girişine yol açıp, titreşimli çalışmaya sebep olabiliyor.
  • herkese merhabalar.
    aracın sıkıntısı elektirikselmiş. bobinlerden bir tanesinin takıldığı soketin bağlı kablolarından biri sıyrılmış oda arada sırada atlama yapıyordu heralde. buji ve bobinlerde arıza olmadığından emindim o yüzden tamircimin değiştirelim önersine uymayıp elektirikçime gittim sorunu sürekli yapmıyordu zaten. bilgisayara bağladığımızda hata vermedi önce. hava filtresini çıkartıp aracı gazda çalıştırdım klimayıda açtım o şekilde 10 dk filan çalıştı daha sonra titreme yapınca tekrar bilgisayara bağladık. 3. bobinde arıza verdi. ora üzerinde yoğunlaşırken tesadüf kabloyu farkettik onu tımarlayınca sorunu kesti.
    tamirciye kalsa bobin ve bujiler takım olarak değişecekti sorunda çözülmeyecekti ekstradan 300-400 lira para. elektirikçime 50 kağıt attım helali hoş olsun.
    adam hiç olmazsa arıza tespit etmek için kendiside ilgili meraklı baştan sağma iş yapmıyor.
    arabada birde epc arızası verdi pc ye bağladığımızda oksijen müşiri arızası verdi. arızayı sildi. ama tekrar giderken arızayı yeniledi. bakalım bu gün yarın gideceğim. boğaz kelebeğinin adaptasyonunu tekrar yapalım lpg li olduğu için özel ayar atmak lazım onu becerememişlerdir dedi. benim tahminim adaptasyonu yapınca o ikazda hallolur dedi olmazsa müşürü söker bir kontrol ederiz sağlamsa temizler takarız dedi. bana da mantıklı geldi.
    araba tamircisine temelli gitme işini bırakacağım bu gidişle. yağımı metroda değiştiriyorum, diskler titremeye başladımı tornacıya götürüp söktürüp taşlatıyorum vs vs. yani alt takımları filanda olmazsa alacam krikoyu anahtarı elime kendim değiştirecem hiç olmazsa içime siner sonrasında yapılan iş.
    motrda kolay kolay arıza vermiyor zaten.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.