Şimdi Ara

2005 Megane'ı satsak mı satmasak mı? Ne yapsak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar yine tavsiyelerinize ihtiyacım var.

    2005 model 45 binde megane II hb 1.6 otomobilimiz var. geçen sene 2. el olarak 22.5 bin ytlye aldık. tavsiyenizi istediğim konu şu:

    bildiğiniz gibi bu yıl içinde megane'ın kasa değiştirme durumu var ve bu ikinci el fiyatlarını oldukça düşürecek. aracımızdan memnunuz ama ekonomik açıdan doğru hamleyi yapmak istediğimizden dolayı aracımızı satsak mı yoksa kullanmaya devam etsek mi diye bir kararsızlık içerisindeyiz. ben piyasanın şu anki durumunu pek bilmesem de aşağı yukarı satın aldığımız seviyelerde elden çıkarma şansımız olduğunu düşünüyorum. ancak satmamız durumunda da yerine ne alsak mantıklı olur belirleyemiyorum.

    sizce ne yapmalı? kullanmaya devam edip ilerde düşük fiyattan mı satmalı? yoksa satıp yerine muadili bir otomobil mi almalı? alırsak ne almalı? siz olsanız ne yapardınız?


    edit:

    çünkü araç satıldığı zaman yeniden bir 2. el otomobil bulmamız gerekecek. tabii düzgünü bulmak önemli. acaba hiç riske girmemek mi doğrusu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlaCKwiDoW -- 8 Şubat 2008; 14:49:07 >







  • Açıkcası memnunsanız ve uzun süreli kullanmayı düşünüyorsanız satmayın.Megane'ların 2. eli fazlasıyla düşük,birde yeni kasa çıkınca hepten düşer.Benim tavsiyem yüksek model Corolla almanızdır.Hatta dizellerini de düşünebilirsiniz,sanırım yeni kasalarla aynı motoru kullanıyorlar.Japon arabaları sorunsuzluklarıyla ünlü oldukları için sorun da yaşamazsınız.Yani seçim sizin,benim tavsiyem bu yönde.
  • eğer arabayı ekonomik amaçlı aldıysanız ya da ekonomik anlamda ihtiyacınız varsa satın ama binmek için aldıysanız ve de memnunsanız satmayın çünkü alacağınız aracın ikinci el olacağını belirtmişsiniz temiz birşey bulmak zor olacaktır
  • olaya birde satıp yeni alacağınız araca yapılan masrafları ekleyin.aynı fiyata bi başka megan bulurum daha yüksek model , şıkışandan alırım ucuza alırım kar ederim mantığıylamı yaklaşıyorsunuz.bence memnunsanız kullanın .
  • memnunsanız kullanın daha çok genç araba.
  • düşünceniz sadece tatmin sanırım satmayın derim yok satmak istiyorum diyorsanız satın gitsin
  • Kesinlikle satmayın al-sat zaten masraf telaşe sizin aracınız böyle temiz ve sorunsuz olduktan sonrada yine ort aynı fiyata elden çıkartırsınız.Riske girmeye gerek yok aracınızın özellikleride tatminkar,benzinli değilde dizel bakmayı düşünseydiniz satmanızı önerirdima ama 2.el benzinli için bence gereksiz
  • madem sorunsuz, satıp 2.el araba almak pekte mantıklı değil, tabi temiz bulursanız bişey diyemem ama risk var. araba fiyatı için çok ince hesaplarda yapmak yanlış. prim yapan araba yok artık her araba zarar. sadece zararın azı var çoğu var.
  • biz nasıl bir milletiz anlamıyorum...bir sene arabaya biniyoruz sonra satıyoruz...sonra yeni aldığımız arabaya da bi ton para verip bankadan kredi alıyoruz..sonra fazlasıyla ödüyorüz kredi bitince gene satıp bu sefer başka araba alıyoruz gene aynı süreç...sanki toplum olarak satın alma gücümüz çok yüksekmiş gibi... 3-4 senede bir araba değiştiriyoruz...ilginç
  • 2.el alarak arabayı zaten karlı alıyorsun satıp 2.el alsan alım satım, yeni alacağına yapacağın masraf risk değmez bence,
    yeni model çıkınca eskileri çok mu düşüyor hayır
  • kasa yenilemeden değiştirin bence
  • O araba bende olsa en az 10 yıl binerim. Neyinize yetmiyor anlamıyorum. Araba işte kardeşim. Millet bulamaz bulanda kıymetini bilmez. Galeri değilse bir kişi araba işini görüdüğü sürece satmaz. (Bence)
  • öncelikle vakit ayırıp cevaplayan herkese çok teşekkürler.

    sorunu tam olarak anlamayan arkadaşlar için olayı yeniden netleştirmek gerekirse; bizim sorunumuz bi sene bindiğimiz otomobilden sıkıldığımız ya da paramız bol olduğu için yeni bir otomobil arayışında olduğumuz falan değil. tam tersine araca yatırmış olduğumuz miktar havaya uçmasın, doğru şekilde değerlenebilsin diye olası çözüm yollarını tartışmak. kim parasını sokağa atmak ister ki?

    eğer yeni kasası çıkınca 5000 ytl zarara uğrayacaksak bunu önlemenin bi yolu var mıdır ya da gerekli midir diye soruyorum; kıymet bilmemek de ne demek?!
  • Ben 5 bin ytl gibi bir fiyatın düşüceğini zannetmiyorum.Megane2 nin çıkması megane 1 i etkilemedi.İkinci eli hala çok iyi.Megane2 de değerini çok fazla kaybetmeyecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.