Şimdi Ara

2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese,


    Geçen hafta sonu 98 model 202 bindeki corsa aracımı takasa verip, üzerine 60 bin TL vererek 2006 model 180 binde Chevrolet Kalos hb 1.2 s paket araç aldım, LPG'li.


    Bu değişimi yaparken ana hedefim olabildiğince model gençleştirmek, nispeten daha güvenli ve daha modern bir araca geçmek idi. Donanım peşinde olmadım, zira aldığım araç 98 corsadan daha dolu değil :)


    Tasarım işi görecelidir fakat dış tasarımı bana göre başarılı, zaten İtalyan Giugiaro tasarımı, ön kapı altlarına stickerını yapıştırmayı ihmal etmemişler 2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım  İç tasarımı oldukça basit ve kullanıcı dostu fakat estetik namıma birşey yok diyebiliriz. Komple sert plastikten oluşan bir iç mekanı var. Pandizot-bagaj kısmından gelen zırıltı hariç pek bir trim sesi mevcut değil. Yalın tasarımından kaynaklandığını düşünüyorum bunun.



    2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım


    2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım


    Donanım olarak en boş paket olan S donanımı için tam takır kuru bakır diyebiliriz, devir saati bile yok 2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım  bir de bunun üstü SE var, ama 1.2 motor ile iki pakette de ABS sunulmuyor sanıyorum, sadece 1.4 motorda var.


    S paket içeriğinde, şoför hava yastığı, elektrikli ön camlar, klima ve aynalı güneşlikler donanım olarak sayılabilir, başka da dişe dokunur birşey yok. Klima kontrollerini altında saklı 2 bardaklık var, basına açılıyor, mekanizmasının hala çalışması güzel. Çakmak ve küllük de o yıllardaki hemen her araçta olduğu gibi mevcut. Benim araçta bir de sonradan takılma dokunmatik ekran var, USB-bluetooth bağlantıları mevcut, geri görüş kamerası da var ama pek de gerek yok zaten aracın boyutları sebebi ile.


    Farların yanlarındaki 3 şerit, park lambalarını açınca gündüz farı gibi yanıyor, hoş bir hava katıyor. Amerikan park olarak da düşünülmüş olabilir ABD pazarı için.



    2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım



    4 silindirli 8V 1.2 litre motor 72 beygir 104 nm tork sunuyor. Kağıt üzerindeki verilere göre daha canlı bir hissiyatı var ve şehir içinde gayet yeterli. Şanzıman oranları da kısa tutularak aracı daha atik yapmaya çalışmışlar. Rölantide çok sessiz ve titreşimsiz bir makine, devri yükselttikçe sesi gürleşmeye başlıyor, enteresan bir tınısı var. Yakıtı henüz ölçmedim, depo ölçümü yapıp eklerim.


    Corsadan sonra oldukça ferah hissettirdi, ki boyutlarına göre içi geniş, ferah bir araç. Tavan mesafesi başarılı, yüksek bir araç. Oturma pozisyonu da yüksek. Corsadan sonra crossover hissiyatı bile verdi diyebilirim, corsa epey alçaktı bunun yanında.


    Bu yüksekliği, çevre yollarında, açık alanlarda vs rüzgardan daha çok etkilenmesine neden oluyor, net bir şekilde hissettiriyor bunu, hem alttan hem yandan daha fazla rüzgara maruz kalıyor. Yüksek hızlarda da direksiyon bir tık yumuşak kalıyor, sertleşmesi bana göre yeterli seviyede değil. Onun haricinde bu hafiflik şehir içinde avantaj sağlıyor tabi. Vites geçişleri olsun, direksiyonu olsun çok yumuşak, kullanımı basit bir araç. Fakat bana pedallar biraz dik geldi, uzunca bir mesafe gidince hissediyorsunuz.


    Sonuç olarak, corsadan sonra istediğim modernlik-rafinelik seviyesini elde ettim, araç tam olarak istediğimi verdi. Sürüş kalitesi, sessizlik, konfor ve performans gibi konularda ileri atılmış bir adım oldu makul bir tutar karşılığında.


    Araç hakkında sorusu olan varsa yardımcı olurum, iyi forumlar.








  • Bende alacaktim da caydim gitmiyor sehirici rampaya gelince bagiriyor lakin yurumuyor. Ozellikle 1.2 16v symbolden buna binince vazgecmistim. Amortisorler sert ve konforsuz. 2009 symbol bunun yaninda mercedes kaliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Symbolun motoru 16v olduğundan daha canlı olabilir. Bir de symbol az da olsa daha hafif sanırım.


    Benim aracın amortisörler, alt takım vs yeni olduğundan konforu yerinde şu an, ama tabi yüksek konfor iddiası yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

    https://i.hizliresim.com/01BrnV.jpg


    Baksana dijital klimasi bile var buz gibi yapiyordu arka bagaj kaplamasina kadar mevcut chevrolette lacettiler guzel sorunsuz saglam araçlar taksicilerde bir ara kullaniyordu. Birisi anlatmisti motorda yag kalmamis uzun yolda yatak sarmamis kartelin tasarimindan dolayi en altinda kalanla yaglama yapmis. Yedek parca fiyatlari renaulttan pahalin 2002-2005 Clio 1.2 16v baksaydin keske de daha mi pahalilar ?


    Benim surdugumde vites çok lacka ve arac asiri savruluyor hissi yaratmisti. Km si 90 bin bandindaydi devir saati yoktu. Uzun yola git gel yaptigimdan bu arabayla uzun yol kanser eder adami diye almamistim 2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Vites geçişleri çok yumuşak, kemikli vitese alışanlar için laçka gelebilir, corsadan sonra bana da öyle geldi ama geçiş yolları net olduğu için daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum yumuşak olmasıyla.


    Cliolar hem bir tık pahalı idi, hem de km yüksek oluyordu. Olabildiğince yüksek model-düşük km tercih etmeye çalıştım.

  • 60 bin TL farkla8 yaş daha genç araba almışsınız hemde LPG li
    Daha iyi olmazdi
    Güle güle kullanın derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemci83 -- 17 Mart 2024; 22:37:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle kullanın,bizde 12 sene boyunca Lacetti kullandık parasına göre mükemmel arabalardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle kullanın hocam kazasız belasız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de bi dönem kullanmıştım güzel araç üzmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende T300 1.3 dizeli var
    Parçası yok tutulmuyor diyenler sayesinde ucuza tertemiz araç aldım biniyorum.
    Çekildi dedikleri firma araçları için sürücü airbag değişimi yapıyor.
    Araba temizse korkmayın işinizi fazlasıyla görür.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun, neredeyse 20 yaşında araba, şu da neden böyle demeye gerek yok, ayağını yerden kessin, arıza çıkarmasın yeter.

  • Hayırlı uğurlu olsun akıllı bir tercih olduğunu düşünüyorum.

  • Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle, bu tarz yaşı ileri araçlarda az ve öz donanım olması bana daha iyi geliyor, bozulma riski yok 2006 Chevrolet Kalos HB 1.2 S aldım 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. 60bine güzel bir model yükseltme olmuş. Ayrıca parça pahalıymış falan takılma. Sanki hergün parça mı değiştiriyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun yakit tuketimini merak ettim lpg var mi ? Symbolde 8 litreyi geckiyordu sehirici yol bilgisayarinda. Birde klimayi acinca araba gitmiyordu bagirttirmak lazimdi. Bunun klima sistemide ayni mi ? Cekis cok dusuyor mu ?

    Mitsubishi coltlarda dusmuyormus cekisten araç klimayi acinca nasil oluyorsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet LPG mevcut.

    Şu an hala ilk depomu kullanıyorum, bitsin bi hesap yaparım. Fabrika şehir içi verisi 8 litre idi yanlış hatırlamıyorsam.

    Klima açınca çekişten düşüyor evet, net belli oluyor. Mitsubishi İddialı bı klima üreticisi olduğu için araçlarında farklı bir sistem kullanıyor olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Sümbül cok hafif . Yinede bende 1.4 8v benzili sumbul vardi saf benzin. Hem cok yakiyodu hemde köye giderken 1e bile dusuyodum ranpalarda. Baska.hicbir aracta 1e dusmedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.