Şimdi Ara

2006 Corolla mı 2009 Astra mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Şuanda bende 2006 model toyota corolla sol var sunroof dahil full modeli 95 bin km de.Tam otomatik vites.Lpg li.Bunu satıp 2009 opel astra alma durumum var fiyatları eşit.

    opel astra dizel enjoy 2009 model easytronic.çok temiz araç aslında 55 bin km de.araba bir yakınım olduğu için aldım şuan kullanıyorum.ama kendi aracımı satıpta opel alma konusunda net olarak bir türlü karara varamadım.

    2006 model toyata aracım tam otamatik vites olduğundan opelin easytroniğine göre düşük hızlarda ve yoğun trafikte çok daha konforlu çok daha atik.ancak opel çok hantal kalıyor yerinden zor kalkıyor.Toyotada gaz a dokun araç kendini ileri atıyor opel gaza basıyorsun algılaması kalkışı falan adamı uyuz ediyor.Ayrıca birde saklama gözü olayı var corolla bu konuda çok zengin ancak opelde bardaklık bile yok.corolla da 2 bardaklık var.kolçak altında 5-6 kutu kola koyulacak alan var.bozuk para ve kart koyulacak yerler var.opel de sıfır yani.Ayrıca opelin bagaj hacmi corolladan 55 litre daha küçük.

    istanbulda da genelde yoğun trafikte kaldığım için corollayı satıpta opel alasım gelmiyor.ancak opelde otobanda daha boş trafikte corollaya göre daha iyi hızlanıyor zorlanmadan hızını arttırabiliyor.

    opelin bir avantajıda ekonomiye katkısı aylık yakıt tüketimimden 250 tl civarı daha az yakıyor.

    şimdi ben ne yapmalıyım 3 yaş daha genç dizel opele mi geçmeliyim yoksa toyota ile devam mı etmeliyim.birde işin diğer boyutu var yani sorunsuzlık 1.5 senedir toyota bana hiçbir sıkıntı çıkarmadı opel bu anlamda beni korkutuyor yok şanzıman sıkıntısı olursa direksiyon kutusu bozulursa diye.

    aslında şuan aklımda auris cvt yada 1.8 avensis cvt var ama bütçe yetmediği için geçemiyorum onlara

    corollanın full 8 lastiğini yenilemiştim bu sene :) hep böyle oluyor arabaya birsürü masraf yaparım sonra bişey olur satarım.1 hafta önce toyatanın piyasa durumunu öğrenmek için satılığa çıkardım.ilanı koyduktan 30 dk sonra neredeyse satıyordum ardından arayan kişide satılmazsa diye telefonunu bıraktı aramam için.ilanı yayından çektim.bu kadar hızlı satılabileceğini bilmiyordum.acaba opel de aynı şey olurmu.

    neyse arkadaşlar değerli görüşlerinizi bekliyorum kaç aydır düşün düşün içinden çıkamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 24 Mart 2016; 23:47:20 >







  • Bendede 1.4 dizel sol var bence aracınızın kıymetını bılın. Astra cok bulunur ama sızdekı cok bulunmaz hele kı o km lerde o pakette. Basınızı daglara taslara vurursunuz benden bukadar

    Edit: 250 TL nasıl az yakar anlamış degılım. Aynı hatta daha az yakması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WSniper10 -- 24 Mart 2016; 23:52:35 >
  • O Km'de sol otomatik corolla bildiğin altındır.Yarın herhangi bir oto pazarına gidin 36-37 liraya satıyom deseniz.Para balyalarının kafana fırlatıp anahtarı elinden kaparlar.Astra genel olarak iyi bir araba ama aracınız çok iyi kesinlikle değiştirrmeyin.Öyle bir aracım olsa sıfır Dizel C Sınıfı veya D Sınıfı bir araç almadan değiştirmezdim.
  • WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    Zaten en büyük korkum o toyotayı sattıktan sonra bir pişmanlık başlarsa geride alamayız:)

    yakıt olayı şöyle toyota 100 km de11 litre lpg yakıyor yani lpg nin litre fiyatı 2.27 tl dersek 25 kuruş lpg yakıyor.birde 100 km de 1 litre civarı benzin yaksak 4 tl de ona gitse 29 kuruşa gelir

    opel dizel:5.3 litre mazot yakıyor 19 kuruşa geliyor.yani opel 100 km de 10 tl daha az yakıyor


    aylık 2500 km yol yapıyorum.yani 250 tl daha fazla öderim ortalama toyotada

    ama tabi opelde baskı balata masrafı var gerçi yeni yapıtırıldı benim masrafım olmayacak ama 1500 tl para gitti.toyota tam otomatik olduğundan böyle bir masraf yok

    opelde triger kayışı var oda 1500 tl civarı.oda yeni yapıldı benim masrafım olmayacak ama toyotada kayış değil triger zinciri var yani böyle bir değişim maliyeti yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 25 Mart 2016; 0:07:05 >
  • o şanzımanlı astra almam ben, yığılma sorunu falan da yaşandı onda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    O Km'de sol otomatik corolla bildiğin altındır.Yarın herhangi bir oto pazarına gidin 36-37 liraya satıyom deseniz.Para balyalarının kafana fırlatıp anahtarı elinden kaparlar.Astra genel olarak iyi bir araba ama aracınız çok iyi kesinlikle değiştirrmeyin.Öyle bir aracım olsa sıfır Dizel C Sınıfı veya D Sınıfı bir araç almadan değiştirmezdim.

    Sunroofsuz modelleri bile 36-37 ediyor hocam.Zaten sunroof bayagi az bu modelde.
    Ben olsam satmam binerim bide lpg takarim tamamdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ters Adam


    quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    O Km'de sol otomatik corolla bildiğin altındır.Yarın herhangi bir oto pazarına gidin 36-37 liraya satıyom deseniz.Para balyalarının kafana fırlatıp anahtarı elinden kaparlar.Astra genel olarak iyi bir araba ama aracınız çok iyi kesinlikle değiştirrmeyin.Öyle bir aracım olsa sıfır Dizel C Sınıfı veya D Sınıfı bir araç almadan değiştirmezdim.

    Sunroofsuz modelleri bile 36-37 ediyor hocam.Zaten sunroof bayagi az bu modelde.
    Ben olsam satmam binerim bide lpg takarim tamamdir.

    Doğrudur,bende aynı fikirdeyim..
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Ben aracı 1.5 sene önce 34500 tl ye aldım.istanbuldan kalkıp karacabey e gidip aldım.istanbul da full olanı yoktu ben aldığımda.

    1 hafta önce fazla bir fiyat araştırması yapmadan bir deneme amaçlı koydum siteye satmak için 37.500 tl yazdım.30 dk sonra biri aradı 36 bin verdi.1 saat içinde 2 kişi daha arayınca ciddi bir şekilde satılabileceğini anladım.hemen ilanı kaldırdım.sonra baktım ki millet terrayı 35 e satıyor.terra modeli en boş versiyonu çelik jant bile yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 25 Mart 2016; 0:17:39 >
  • kimse de opel den yana fikir belirtmemiş

    opel dizel olmasından kaynaklı yokuşlarda toyota kadar zorlanmıyor keşke benzinli araçların torkunu arttırmanın bir yolu olsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 25 Mart 2016; 0:22:40 >
  • serkan99 S kullanıcısına yanıt
    Opel zıncır bızdekı corollalar kayıs dıye bılıyorum ben. Yanlıs mı bılıyorum e12 kasa corollada zıncır mı var ?
  • WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    tam tersi opel kayış corolla zincir
  • Astra cdti zincirlidir kayis olan benzinli olanidir.Astra nin km kacta ve kaca aliyorsunuz kiyaslamak icin bu da onemli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerinizde olsam o aracı değiştirmezdim. 3 yaş çok fazla değil, elinizdeki aracı ararsınız sonra...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drmelihx D kullanıcısına yanıt
    2009 astra dizel enjoy.55000 km de.aracı tanıdıktan alma durumum olacağı için corollayı sattığım parayı ona vereceğim bana uygun fiyata gelmiş olacak biraz.yani kendi aracımı kaça satacağımı henüz belirlemedim ama 38-39 gibi satarım ortalama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 25 Mart 2016; 18:28:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.