Şimdi Ara

2006 corsa cdti easytonic mi? 2004 honda jaz otomatik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomatik araç almak istiyorum.

    2006 1.3 corsa cdti dizel easytonic
    2004 1.4 jaz benzinli otomatik

    fiyat olarak hemen hemen aynı

    biri dizel diğeri benzinli

    yakıt tüketimleri sorunsuzluğu açısından hangisi dersiniz.Ama lütfen bizzat kullanmış olanlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.



  • Bence kesinlikle Jazzdan yana tercihini yapmalısın yakın arkadaşımda olmasından dolayı baya bi kullanma şansım oldu, son derece memnun kaldım. iç hacmi corsaya göre çok iyi , bagaj kısmı oldukça fonksiyoneldir, , performans olaraakta corsadan kat kat üstün bir araç arkadaşıma bu güne kadar masrafta çıkarmış değiş bu sınıfta bir araç için oldukça üstün bir model kullanışlı yakıt tüketimide gayet iyi birde marka ve güvenilirlik açısından sorarsan Opel'den uzak dur derim Japon markalarının güvenilirliği ve sorunsuzluğunuda göz önüne alarak kararını ver bence
  • Opel artık yarı otomatik şanzımanını easytronic dizel motora kombine etmiyor almamak için geçerli bir neden o ikiliyi 1.2 easy düşünülebilir.
  • Honda benzınlı atmosferık motorları daha uzun omurlu ve saglıklıdır keza kullandıgı cvt sanzımanlar ıse easytronıc'e nazaran daha basarılı bır sanzımandır.Easytronıc sanzıman,cok yığılgan ve baygın bır sanzıman modelıdır keza mpv ve auto6r gıbı ıstıkrarsız ve stabılıteden yoksun sanzıman modellerı.Cdti motor cok ekonomık ve tasarruflu bır dızel motor unıtesıdır hele kı 1.3 dızel corsa motoru ıle 20 lıralık dızel ıle kurtkoy pendıkden,avcılar-beylıkduzune gıdebılırsınız,lakın boyle avantajı oldugu gıbı vasat bır sanzıman sunuyor.Honda daha atak ve serı motor'a sahıptır,daha akışkan ve ıstıkrarlı bır sanzımana velev tek eksıgı akaryakıt tuketımıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Otomobil firmalarını anlayamıyorum.Sorunsuzluk ve yakıt tüketim uygunğu bir arada olmuyor mu? Corsa az yakıyor easytonic sorun. Honda sorunsuz otomatik yakıt tüketimi daha fazla...Acaba city -jaz - corsa cdti yakıt tüketimleri arasında çok uçurum olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesevili

    Yorumlarınız için teşekkürler. Otomobil firmalarını anlayamıyorum.Sorunsuzluk ve yakıt tüketim uygunğu bir arada olmuyor mu? Corsa az yakıyor easytonic sorun. Honda sorunsuz otomatik yakıt tüketimi daha fazla...Acaba city -jaz - corsa cdti yakıt tüketimleri arasında çok uçurum olur mu?

    Honda Jazz döneminin en az yakan 1.4 otomobiliydi. Hatta reklamlarını da bu şekilde yapmışlardı. Yani az yakan benzinli diyebiliriz. Otomatiğinin sakin kullanımda tüketimi 7-7,5 litre civarında olduğunu biliyorum. Ayrıca sorunsuz ve geniş bir araçtır. Binmeden, kullanmadan yorum yapanlara inanmayın. Daha geniş bir Kullanıcı Yorumu okumak için BURAYA Tıklayabilirsiniz. Tamamını buraya kopyalarsam çok uzayacak.




  • Eski 2005 Corsa 1.2 easytronic ve Jazz araıp temiz bulamamış ve sonrasında 70bin kmye yakın Colt 1.5 kullanmış biri olarak..

    tavsiyem Colt (çok km yapılacaksa +LPG)

    Corsa - Jazz- Colt karşılaştırırsak

    Corsa: içlerinde en küçüküğü, yol tutuşu gerek lastik ebatından gerekse donanım zayıflığından en kötüsü.. 2.eli ise nispeten daha iyi. Şanzıman sıkıntı çıkartabilir.


    Jazz: Bagajı ve iç hacmi çok iyi. Bagajı 2004 Golften bile büyüktür. CVT şanzımanlısı konforlu ve sorunsuzdur. Az yakar. Performansı Colt'tan düşüktür. 2.eli emsal coltlara göre yaşlı ve yüksek kmlidir. 2.el albenisi gittikçe azalıyor.. Arkadaşım geçen sene 2006 jazzı 1-2 ay satamadı.. Citören bayyine takasla verdi kurtuldu.. Tamizi ve uygun fiyatlı bulunursa seçm bu olmalı.. Bu arada eski jazzların hiçbirinde ESP yoktur.. ilanlarda ESP yazanlar daha EPS ile ESP farkını bilmiyor..

    Colt.. 1.5 için konuşuyorum.. Alman Getrag yapımı AMT yarı otomatik 6 ileri şanzımana sahip.. Donanım olarak yaşına göre doludur özellikle de 1.5 motorlar.. ESP 6 hava yastığı hatta ısıtmalı deri koltuklu Coltlar mevcuttur.. İstanbul şehir içi 30km ortalama hızda 6-6.5lt benzin yakabilir.. 109 beygirdir.. yol tutuşu diğer ikisinden daha iyidir. 2. eli daha ucuza alınıp zarar etmeden satılabilir..




  • 2005 Jazz es vardı bizde cok zevkli kullanımı var arabanın. Yakıtı kesinlikle üzmez sizi eli ayağı düzgün ise sorunsuz al kullan.

    Bu arada Jazz donanım km ve fiyat nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni kasa colttan sonra corsa'ya burun kıvırır oldum.

    Daha dün arkadaşım yorgun olduğu için ben kullandım 2006 corsa dizel easytronic... ara kullanırım zaten.
    Böyle tek kavrama yok. çok fazla şaşırıyor. Colt'unki tam otomatik kalır yanında. AMT'nin doğru dürüst şaşırdığını görmedim çok iyi ayrıca corsa çok küçük. içi filan beni rahatsız ediyor. Bagaj olarak coltla aynı, hatta 3-5cm daha uzun olabilir. Motor sesi çok fazla var içeride. Motor bile uyku kaçırır gece yolculuğunda. cd30 ise ses sistemi güzel... arkadaşımdaki silverline en dolusu onda cd30 ses ve optikli far var. direksiyonu bana hissiz geliyor. Colt da eps'li ama güzel ayarlanmış. Yakıtı da eh işte colt'a yaklaşamaz şimdi geçen sene 20kr yakıyor diyordu bu sene ne alemdir sormadım bilmiyorum. Corsa-jazz derseniz benim seçimim jazz olur. ama başka öner derseniz corsa dizel fiyatına 2007-2008 lpg'li 1.3 eski kasa colt alınır




  • Colt almaya karar verdim gibi fakat otomatik olsun diyorum fakat dizel mi? benzinli mi? benzinli ise 1.3 ve 1.5 var . Yakıt tüketimi de önemli hız ve performanla işimiz yok çekirdek aile istanbul şehir içi kullanım için. bununla ilgili tavsiyelerini ne olur?
  • Jazz ve Colt bana göre tipten kaybediyor Bu üç araçta sizi üzmez hangisini beğenirseniz onu alın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesevili

    Colt almaya karar verdim gibi fakat otomatik olsun diyorum fakat dizel mi? benzinli mi? benzinli ise 1.3 ve 1.5 var . Yakıt tüketimi de önemli hız ve performanla işimiz yok çekirdek aile istanbul şehir içi kullanım için. bununla ilgili tavsiyelerini ne olur?

    Colt dizel ve amt vites ikilisi çok çok nadir bulunur.. normalde de 10 colt ilanindan 5i pert.. 2si km dusurulmus.. 2si de yüksek fiyata sahiptir.. kalan bir taneyi bulunca da elinizi çabuk tutmaniz gerekir.

    Ben 2008 de 5 ay colt aradım denk gelmedi.. corsa aldim. 1.2 motor 6.5lt ortalama vardı sakarya şehir ici.. yol tutuş tek kelime ile berbattı. .

    Kaza sonrası sattım. Hergün colt ilanlari rss ile bana geliyordu. O an 2005 model 47binde 1.5 colt ilanı düştü. Resmi bile yoktu. Öğlen aradım bilgi aldım. Akşam bir daha aradım sahibi kapora almıştı galeriden. Ertesi gun istanbula gitmistim cebit fuari için. Orada bir daha baktim ilan kalkmisti. Adamı aradım ve sattim dedi.ben de alan galericiye verme bana ver diye uzunca konuştum. Adam gel dedi ve Avcılar a gittim araci gördüm. Gakerici olmadigindan emin olunca adamı aradı ve vazgeçtim dedi aracı bana verdi..

    47bin kmde ilk sahibinden aldım ve 3 yıldan fazla zevkle bindim.

    Sırf bagaj ve arka koltuklarin rahatsizligi nedeni ile uzulerek sattim.

    O 1.5 arac 205 45 16 lastiklerle sakaryada 6lt istanbulda 6.7lt benzin ortalamasina sahipti.. 65bin km lpg ile bindim. 8lt şehir içi lpg ortalamasi ile neredeyse parasinin yarısını bana amorti ettirdi..

    1.5 ve 1.3 benzinli motorlar arasında yakıt farkı neredeyse sifir. Hatta uzun yolda 1.5 daha iyi.. 109 beygir ve 6ileri vites..

    Colt plus turkiyede satilsa picasso yerine onu alırdım. Golf, corsa, colt ve son olarak picasso kullaniyorum.

    Colt benim icin hep özel kalacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-1.5-di-d-inform-otomatik-sanruff-143425361/detay

    bugün bu araca baktım pek temiz değildi boyalı parça çok fazla parça parça toplamda 6000 tl hasar kaydı var.Fiyatı en son 17.000 e bırakıyorlar.Ne dersiniz değer mi. Aynı fiyata daha temiz ve donanımlı 1.3 benzinli de var.
  • Jazz
    Kullanmışlığım var 78 bin km kadar tık demedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün itibari ile 2008 honda city aldım.Her ne kadar tipi çok eleştirilse de aile için kullanımı uygun olacağını düşündüm ve lpg taktırmadan belki benzinde idare eder düşüncesi ile tercih ettim çünkü benzinde en az yakan araçlar arasında. Aracın en çok bagaj ve arka koltukları tam yatıp bagajla sıfır olması çok hoşuma gitti inanın uzun yolda orada yan yana 3 kişi uyur.aracın çekişi eski aracım 2006 1,6 lancer a göre harika...
  • Halama 2004 yılında 0 jazz almıştık fatsanın ilk jazzıydı çok harika arabaydı sunroof fln her şey vardı arabada arabayı maddi durumlar nedeniyle 18.000 kmde satmak zorunda kalmıştık çok üzülmüştük ama gitti halama göre o arabanın yeri doldurulamaz

    Jazz almanızı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.