Şimdi Ara

2006 focus dizel stop etme sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. İzmir.de yaşıyorum. aracım 2006 focus trend 1.6 tdci 110 hp.

    yaklaşık8 aydır bende. Araç sürüş esnasında ve rölantide çalışırken stop ediyor, kontağı kapatıp marşa basıyorum tekrar sorunsuz çalışıyor. ekranda hiçbir arıza ışığı da yanmıyor. pekçok ustaya götürdüm, özel ve yetkili ford servisine götürdüm, pompacıya gösterdim. çoğu usta elktriksel, beyinle alakalı dedi. yetkili servisi enjektörlere bakılmalı dedi. elektrik tesisatları komple kontrol edildi sorun çıkmadı. düşük voltajdan olabilir dendi, aküyü bitikti onu değiştirdim, krank sensörü ve kablosunu değiştirdim sorun devam ediyor. beyinciye gittim, beynini söktü baktı, sağlam dedi. özeldeki pompacı 4 enjöktörün 4ü de böyle hata vermez, başka birşey o, bırakacaksın bakmamız lazım dedi. kimseye güvenemiyorum. muhtemel arıza sebeplerini bilip, ilgili parçaları değiştirmeden testini yapıp tamir edecek veya "sorun bunda bunu değiştirelim" diyecek işini bilen bir servis veya ustaya ihtiyacım var. yıldım artık yaa.


    bugün de ekstradan şöyle birşeyler yaptı. 4. viteste giderken birden gaz kesti, pedaldan gaz yemedi. sonra 3e aldım devir 3bin üstüne çıkıp motor bağırmaya başladı ama burda da gaz yemedi. kontağı tamamen kapatıp yeniden marş yapmam gerekti. aynı sürüşte sıkışık trafikte 1.viteste hareket ederken birden araç stop edecek gibi sert ileri atılıp salladı ve normale döndü.


    burdaki linkte bir sürü şey saymışlar. bunlardan hangisidir acaba? bu konuda işini bilen birileri şart bana. hatalarının görüntülerini buraya atıyorum. yardımcı olan bir usta çıkar inşllh. teşekkürler.


    2006 focus dizel stop etme sorunu


    2006 focus dizel stop etme sorunu


    2006 focus dizel stop etme sorunu


    2006 focus dizel stop etme sorunu


    2006 focus dizel stop etme sorunu


    2006 focus dizel stop etme sorunu


    2006 focus dizel stop etme sorunu


    2006 focus dizel stop etme sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenhayt1905 -- 25 Kasım 2021; 15:32:44 >







  • 2 sene önce aynı sorun bendede vardı baya bi usta baktı çözemedi defalarca yolda stop etti 2006 focus 1.6 tdci ghia aracım.

    sonra ustam bursada teknik iş dizel servisini önerdi. 3-4 saatte çözdüler çok şükür ogünden beri sıkıntı yok. hatta arkadan siyah duman çıkarıyordu onları filan kestiler...


    2006 focus dizel stop etme sorunu
    2006 focus dizel stop etme sorunuteknik iş dizel servis · üçevler küçük sanayi sitesi 56. blok no:1-3, 16110 nilüfer/bursa
    Teknik İş Dizel Servis · Üçevler küçük sanayi sitesi 56. Blok no:1-3, 16110 Nilüfer/Bursa
    https://goo.gl/maps/rXHv7yXbZPodCoRBA
  • sipru S kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. tespit ettikleri arıza tam olarak neydi acaba?

  • anlatılar ama anlamadım açıkcası, intercooler vs onları temizledik dediler, birkaç yerini daha temizlemişler bugüne kadar kendi ford ustamdan hiç duymadığım yerleri varmış dizel motorda... bir iki parçayıda değiştirdik dediler o parçaları bile duymadım açıkcası bu araç 12 senedir bende...

  • Araştıranlar için yazayım. Bugün itibariyle; itfaiyede çalışan bir ustamız varmış. çözeriz, çözmeden de bırakmayız dedi ve ona bırakmıştım. Son durum; daha öncesinde başka ustalarda, krank sensörü, krank soket ve kabloları değişmişti, akü değişmişti, elektrik tesisatı (kaçak var mı diye) komple kontrol edilmişti, beyin 2 kez farklı ustalarda sökülüp bakılmış ve sağlam çıkmıştı, beyin soket ve kabloları temizlenmişti. pompacı enjektör işi değil demişti. yetkili servis ve özel bir servis pompacıya yönlendirmişti ama gitmemiştim (onlardan değil diye). şimdiki usta; mazot filtresi ve yakıt pompası müşirini ve adını söylediği bir sensörü daha değiştirmiş, sorun çözülmemiş. enjektörleri söküp kontrollerini yaptırmış, bakımını yaptırmış ve bu arızayı verecek bir sorun bulunamamış ve stop etme sorunu devam ediyor.

  • fahrenhayt1905 F kullanıcısına yanıt

    bence intercooler a mutlaka baktır.

  • sipru S kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, ustama söyleyeyim bunu da

  • Merhaba arkadaşlar. araç yukardaki yapılan işlemlerden sonra, en son tekrar beyinciye gitti. beyinci başka bir beyin takıp denedi ve araç normale döndü. anlayacağınız o kadar macera sonunda arızanın beyinde olduğu anlaşıldı.

  • Merhaba ,aynı sorun bende yaşıyorum. Yakit basinc sensorunde (rail müşiri) sorun olduğu soylendi. Beyin degiseli baya olmuş sorun tam olarak çözüldü mü acaba. Maliyeti ne oldu.

  • Aracı bilgisayara bağlardınız mi hic arıza kodu ne verdi hatirliyormusunuz acaba

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.