Şimdi Ara

2006 Passat Direksiyon arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
14.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelike bu konu daha önce açıldıysa özür dilerim, aradım fakat bulamadım.

    Ateşleme bobini arızası sebebiyle servise götürdüğümüz 2006 1.6 FSI aracımızda, bir de direksiyon arızası (ELV) çıktı. Doğuş Oto tamirin yaklaşık 500-600 tl tutacağını söyledi ben de önce bir araştırma yapmak istedim. Diagnose sonuçlarını (arıza kodlarını) alıp internette arama yaptım ve hayretle, bu sorunun özellikle 2006 Passatların kronik bir problemi olduğunu, ortada bariz denebilecek bir dizayn/üretim kusuru olduğunu öğrendim. Misal;

    http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3656214-Steering-Column-Lock-for-2006-Passat&p=56190981&viewfull=1

    Bu yüzden, pek çok ülkede bu arızayı çıkaran araçların garanti kapsamından çıkmış olsalar bile servisler tarafından özel bir indirimle tamir edildiği söyleniyor. Bizde ise Doğuş Oto nun böyle bir müşteri memnuniyeti düşüncesi yok tabii, "arabayı şu an yaptırmayı düşünmüyorum" dedim diye servis danışmanının anahtarla evrakları bi kafama fırlatmadığı kaldı. Öğrenmek istediğim, bu tarz elektronik donanımların tamir veya parça değişimini yetkili servisler haricinde bir yerde yaptırmak mümkün müdür ? forumda benzer sorunu yaşayan varsa nasıl ve ne kadara çözdüğünü bildirirse çok sevinirim.







  • Merhaba sartug,

    Öncelikle başına gelen durumdan dolayı geçmiş olsun. Direksiyon arızasına pek rastaladım şimdiye kadar fakat 2006 serisinde böyle bir sorun kronik olarak varsa ve bunun için forumlar da açılmışsa demek ki bir dayanağı da vardır. Elektrik destekli direksiyon küçük bir tork motorunun hidrolik destekli direksiyon sisteminin (servo) görevini yerine getirmesi ile eşdeğerdir, ancak ortada boru, hortum, hazne, pompa, kasnak ve kayış olmadığından gücünü aracın elektrik sisteminden alır. Tork motoru da direksiyon milinin içine yerleştirilmiştir (zaten bu sayede de araç kendiliğinden park edebilme özelliği ve şeritten ayırırken şeride geri girme yeteneğine de kavuşmuştur).

    Arızanın Almancası "KULANZ" olan ve Türkçeye "İYİ NİYET GARANTİSİ" olarak geçen hizmet çerçevesinde tamir edilmesini talep edebilirsiniz. Bunun için yetkili servisin yetkili ithalatçı ve yetkili ithalatçının da araç üreticisi ile irtibat kurması gerekmektedir. Hiçbir surette mesajınızda belirttiğiniz "arabayı şu an yaptırmayı düşünmüyorum" dedim diye servis danışmanının anahtarla evrakları bi kafama fırlatmadığı kaldı." şeklinde bir muameleyle karşı karşıya kalmamanız gerekir. Bunu ve yaptıklarını en üst makamlara şikayet edeceğinizi kendisine belirtiniz.

    Konuyu acil olarak DOĞUŞ OTOMOTİV'e ve gerekirse de VOLKSWAGEN AG'ye de bildirmeniz menfaatiniz icabıdır.

    Arızanın tez ve senin açından masrafsız bir şekilde giderşlmesini dilerim.

    Saygılarımla,

    Taner Göde




  • Taner Bey merhaba,

    mesajınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Doğuş Oto'da ki profesyonellik dışı tutumu ve terbiyesizliği elbette Doğuş oto yetkililerine ve mümkünse en üst düzeyde ileteceğim. Arızanın giderilmesi için Ankara'daki diğer yetkili vw servisi olan Eskihisar ile görüştüm, orada Doğuş oto ile taban tabana zıt bir manzara ile karşılaştım. öncelikle parça değişimi için verdikleri fiyat Doğuş Otonun neredeyse yarısına denk geldi, ayrıca daha ben konuyu bütün hatlarıyla anlatmadan, servis ilgilisi, bu arızaya passatlarda çok sık rastlandığını ve öncelikle fabrika ile konuşarak değişimin garanti kapsamına alınmasına gayret edeceklerini söylediler. Eğer dedikleri gibi olmazsa da bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum. Sizin dediğiniz gibi önce Doğuş Oto merkezine daha sonra Almanya'daki VW merkezine bu konuda şikayet ve talepte bulunacağım.

    iyi günler




  • usta oncelıkler bılgılerın ıcın cok sagol bugun 2.0 fsi passat sahibi oldum bende ama aynı problem bendede cıkdı elv arızası bu sorunun sıze malıyetı nekadar oldu ve arızayı nerede gıderdınız bılgılerınıze cok ıhtıyacım var bu konuyu bıraz acabılırımısız malıyetlı bı arızamıdır bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byknu

    usta oncelıkler bılgılerın ıcın cok sagol bugun 2.0 fsi passat sahibi oldum bende ama aynı problem bendede cıkdı elv arızası bu sorunun sıze malıyetı nekadar oldu ve arızayı nerede gıderdınız bılgılerınıze cok ıhtıyacım var bu konuyu bıraz acabılırımısız malıyetlı bı arızamıdır bu

    özel mesajla ulaşmanız daha sağlıklı olacaktır kanımca
  • merhabalar kardesim. bende 1.6 2006 fsi motor passat v ar. bende de bilgisayara girdiginde ekranda elv sistemi tamamlanmamıstır diye arıza mesajı goruldu. ilk once elv kutusunun yani turkcesi bana soylendigine gore direksiyon kilidinin değişmesi gerektigini soylediler. kaba fiyatla 500 tl fiyat cıkardılar. arac kitlenmedigi içinde atamam dedim. usta baktı fiyat 186 tl ye dustu. sadece mars kutusu arızalı dediler. soktuler parcayı istediler taktılar. fiyat 158 tl ye kadar duüştü :)) yani 500 ile basladılar 158 e kapattılar. bence sende arastır ben her yabancı tabir soylediklerinde turkcesini ogrenmek istedim. vw ana bayi yedek parcaya gittim fiyat işçilik sordum. yani sende arastır yoksa bilmedigimiz için fiyatı yuksek tutuyorlar. simdiden kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marina_academy

    merhabalar kardesim. bende 1.6 2006 fsi motor passat v ar. bende de bilgisayara girdiginde ekranda elv sistemi tamamlanmamıstır diye arıza mesajı goruldu. ilk once elv kutusunun yani turkcesi bana soylendigine gore direksiyon kilidinin değişmesi gerektigini soylediler. kaba fiyatla 500 tl fiyat cıkardılar. arac kitlenmedigi içinde atamam dedim. usta baktı fiyat 186 tl ye dustu. sadece mars kutusu arızalı dediler. soktuler parcayı istediler taktılar. fiyat 158 tl ye kadar duüştü :)) yani 500 ile basladılar 158 e kapattılar. bence sende arastır ben her yabancı tabir soylediklerinde turkcesini ogrenmek istedim. vw ana bayi yedek parcaya gittim fiyat işçilik sordum. yani sende arastır yoksa bilmedigimiz için fiyatı yuksek tutuyorlar. simdiden kolay gelsin.


    Arkadaşlar,
    Bu arızanız nasıl bir sorun çıkarttı? Benimde 1.6 FSI'ım var ve anahtarı sokmama rağmen çalışmıyor, bazen çalışıp 1 saniye geçmeden duruyor, yada tık yapıp kalıyor. Bu arada direksiyonu oynat, veya direksiyon kilidi hatası diye arıza verdiğide oluyor.
    Geçen sordum bilgisayar ile bakmadılar ama ELV'dir dediler. Sevgili Marina_academy, nerede yaşıyorsunuz? Ankara'da ise gittiğiniz yere bende götüreyim, çünkü 450 tl civarı para istediler




  • anlaşılan her 2006 modelde var bu sorun :)
  • selamlar.

    vw passat direksiyon kilidi sorunu isimli yazılarınızı okudum.
    acaba sorunu nasıl çözdünüz, bende de 2006 bir FSI var ve aynı sorundan oluşmaya başladı.

    yardımcı olur ve izlediğiniz yolu yazabilirseniz sevinirim.

    (not: ankaradaki servislere daha yakınım)
  • Bizim usta;
    elv arızası olduğunu,
    komple sistem değiştirilmesi gerektiğini ve yaklaşık 2500 tl tuttuğunu söyledi.
    Kendisinin ve diğer sanayide 400-500'e yapılabilir ancak bu bir süre sonra tekrar bozulabilir dedi.
    Çıkmasına 1500 tl istediklerini, bunun da garantisinin olmayacağını söyledi.

    Başka bir tanıdık aradık, servise gidin artık hatanın sistemin neresinde olduğu belirlenebiliyor sistemi komple değil, parça şeklinde değiştirebiliyorlar dedi.
    Servise gideceğim şimdi. Ama 2500 tl boğazıma çöktü. Bakalım ne yapacağız.
  • 2006 Passat FSI 2.0da da vardı. İstanbula göndereceğiz. Kontakta, kolon kilidinde ya da beyninde olabilir dediler. Başka bir ustaya gittim. Nevşehirde 200 liraya yaptırdım. Şu an sıkıntı yok. İnşallah da olmaz. Ancak ustanın arabayı denemek için 46 km yapması beni deli etti. Tavrını halini beğenmedim adamın. Araba passat olunca gezmek için fırsat arıyorlar. Pati çekmekten tutun da daha neler. Sözde 30km gitmeden direksiyon arıza lambası sönmezmiş. Başta söylesene be adam. hayatımda 2. defa tamirciye araba bıraktım. bu da son olacak.
  • bende 2006 passat var elv arızası bütün bu bahsedilenler.yani direksiyon kolon kilidi.yetkili servise gidiniz parça+işçilik 400 lira en garantilisi en iyi çözüm. tamir doğru degil düzen tutmuyor. orjinal parçayla degiştirin
  • Bende bu konuda bir ariza duymustum arkadastan.Cok yararli bir konu olmus..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.