Şimdi Ara

2006 TOYOTA DİZEL MMT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşım başlıktaki arabasını satacak. Herhalde 1.4 motor. 120.000 km civarı ilk sahibi ve ciddi bir kazası boyası yokmuş aracın. Bu modellerin şanzımanının sorunlu olduğu söyleniyor, ama arkadaşım yıllardır sorunsuz bindiğini söylüyor. Araca daha bakmadım, bakarken veya baktırırken neye dikkat etmem gerekiyor? Bu aracın bakımı masraflı mıdır? 24-26 Bin Tl arası bir fiyat söyler diye düşünüyorum, Sizce fiyat normal mi?

    Teşekkürler.



  • o kasanın 2007 model dizel mmt ve en full olan plus line aracımı geçen hafta 27.000 liraya sattım. km 106 bindi.

    arabama sadece 2 defa baskı balata değiştirmiştim. 1500 liradır değişimin bedeli. bunu öğrenin. istanbul gibi yoğun trafikli şehirde 60-70 bin km de bir baskı balata ister.
  • sorunlu olup olmamas değil mesele. mesele şanzımanın rezalet bir şanzıman olması. vites geçişleri hantal, geçerken arabaya yığılma yaptıran, konfordan zerre nasip almamış saçma sapan bir şanzıman. zaten otomatik de denemez, otomatikleştilimiş robotize bir sistemden bahsediyoruz. sizin yerinize vitesi bir robotik sistetm değiştiriyor ve emin olun vites değişimlerinde insandan daha hantal ve yavaş davranıyor. manuel olsa siz daha seri ve daha konforlu vites geçişi yapabilirsiniz yani...

    sorun konusunda sorunlu denebilir mi bilmiyorum ama eniştemdekinin şanzımanından 2. vitesten 3. vitese geçişlerde bir tıklama sesi gelirdi hep. ileride sorun çıkarır mı bilemiyoruz çünkü aracı sattık. hepsinde bu ses olmayabilir, dolayısıyla 1-2 örnekle sorunlu yaftası yapıştırmak doğru değil. ama sorunsuz da olsa konforsuz bir sistem...
  • Şanzıman tek kavrama robotize, çift kavrama konforu yok, yanlız baskı balata sorunları manuel araçlarda da görülüyor, manuel dizel corollalar bile yokuşta 1. viteste kalkışta problem yaşıyor, 1.4 dizel motor kasayı kaldırmıyor, 2006 mmt ilk nesil viteslerden, ben de 2007 benzinli mmt corolla mevcut. 2009 yılında garantiden vites millerinde değişim yapılmıştı, benzer bir değişim yapılmış mı bir öğrenin. Yokuşu fazla, fazla dur kalklı trafikte viteste ısınma problemi yaşayanlar vardı. 2012 dizel mmt'li yaris aldık hanıma, geçen hafta sonu istanbula gittik taksim tarafına, çok uzun olmamakla birlikte yokuş yolda dur kalk trafik te kaldık ama bir koku duymadık araçtan gelen, uyarıda yanmadı ama trafikte yarım saat oyalandık en fazla... mmt de düzenlememi yapılmış yoksa yaris kasası hafif motor çok zorlanmadı da ondan mı problem olmadı bilmiyorum... 2007 corollada trafikte beklerken balata kokusu alırsam vitesi boşa alıyor, trafik açılınca vitese takıp devam ediyordum... Neyse tek kavrama otomatize şanzımandan beklentiniz çok olmasın ama sarsıntı konusu biraz abartılıyor, manuel araç kadar sarsılıyor araç zaten vitesi kendi yükseltmediği durumlarda direksyonda vites yükseltme kulakçıkları mevcut müdahele edebiliyorsunuz...




  • Cevaplar için teşekkürler.
    Anladığım kadarıyla;

    a. Baskı balata en son ne zaman değişmiş onu öğrenmem gerekiyor, epey pahalıymış değiştirmesi.
    b. 2009 yılında garantiden vites millerinin değişip değişmediğini soracağım.

    Diğer aklıma takılanlar:

    1. Tek kavrama robotize şanzıman tecrübem var. Easytronic astra kullandım bir süre. Onunla kıyaslarsak daha iyi yada kötü diyebilir miyiz?

    2. Peki fiyat için ne dersiniz, en son ne teklif edeyim? Sahibinden.com'da 2006 dizel sedan terra mmt için fiyat aralığı oldukça geniş (20.000-30.000)

    3. Bir de 2006 model dizel mmt sedan Corollalarda sadece TERRA diye donanım var sanırım. 4 hava yastığı, klima, abs ve eSP benzeri bir sistem var sanırım. Bu donanımlar hepsinde aynı mı yoksa o dönemde opsiyonel ek paketler var mıydı? Yokuş kalkış desteği bile yazan olmuş sahibinden.com'da, acaba gerçek donanım tablosunu nereden bulabilirim?

    4. Son olarak, bu model en son kaç yılında üretildi ?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman_27 -- 14 Mayıs 2013; 17:09:15 >




  • Bir de Linea modeli varmış sanırım...
  • aynı motor ve şanzumanı kullanan yaris'i 4 senedir kullanıyorum. yağını suyunu koyuyorum, bir defa üzmedi beni. benim düşüncem mmt hakkındaki yorumların abartılı olduğu yönünde.
    sonuçta otomatikleştirilmiş düz şanzuman, tüm otomotikleştirilmiş düz şanzumanlarda olan davarnış şekli bundada var.
  • fiyat konusunda yorum yapabilecek olan var mı acaba?
  • Almayı düşündüğüm araçlardan birisiydi. Bayide 2012 model dizel mmt corolla sürüşü yapmıştım. Motorunun 90 hp olup o kasaya göre küçük gelmesi, vites geçişlerini çok hissettirmesi, geçişlerde hantal olması sebepleriyle bu modeli elemiştim. Ayrıca yağ yakma gibi bir sorun olduğundan çok bahsediliyor. Aracı kullanmadan karar vermeyin derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnnysn

    aynı motor ve şanzumanı kullanan yaris'i 4 senedir kullanıyorum. yağını suyunu koyuyorum, bir defa üzmedi beni. benim düşüncem mmt hakkındaki yorumların abartılı olduğu yönünde.
    sonuçta otomatikleştirilmiş düz şanzuman, tüm otomotikleştirilmiş düz şanzumanlarda olan davarnış şekli bundada var.

    şanzıman motor aynı olabilir ama araçlardan biri yaris diğeri corolla aradaki kg. bazında ki ağırlık farklılıkları da çok önemli, yaris 1 ton ken corolla 1200 - 1300 kg cıvarındadir (rakamları temsili söylüyorum) ve bunun uzun vaadede motora ve şanzımana bindireceği yüküde hesaba koyarsak yariste sorunsuz olması corollada sorunsuz olacağı anlamına gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayram1599

    o kasanın 2007 model dizel mmt ve en full olan plus line aracımı geçen hafta 27.000 liraya sattım. km 106 bindi.

    arabama sadece 2 defa baskı balata değiştirmiştim. 1500 liradır değişimin bedeli. bunu öğrenin. istanbul gibi yoğun trafikli şehirde 60-70 bin km de bir baskı balata ister.


    Hocam, sizinki yeni kasa mıydı acaba? Genel özelliklerini yazabilir misiniz? Bir de benim bahsettiğim arabanın gerçek fiyatı nedir biliyormusunuz? Sahibinden.com da en ucuz 20.000 en pahalı 30.000 gibi rakamlar var da emin olamıyorum.
    Teşekkürler
  • Bende 2008 model dizel mmt Auris mevcut. Aracı 2009 yılında 30.000km'de aldım ve şu an 135.000km'de. Şanzıman serviste 2-3 kez kalibre edildi o kadar. Şehir içinde çok kullanmadığım için şanzıman şu an gayet iyi, arada 4-5. vitesler arası ani hızlanmalarda kavramayı geç yapıyor o kadar. Çok da sorun etmiyorum. DSG, EDC gibi çift kavramalı şanzımanlarda da sorunlar oluyormuş, onları kullanmadım ama Powershift Kuga kullandım, seri kullanımda bile geçişleri hissetmezsiniz. Şehir içinde trafikte lambalarda boşa atarım, bayırda 2. vitesi zorlamadan manuele alıp 1. vitesle çıkarım. Vites geçişlerini manuel arabadaki gibi gazdan hafifçe ayağımı çekip değiştirmesini sağlarım, düz vites gibi kullanırım anlayacağınız. Önceki arabam linea 1.3 multijet dualogic idi, onda çekiş hiç yoktu. Araba ağır, motor küçük. Sonradan motor yazılımı ile güncelleme yapmışlar ama onu kullanmadım bilmiyorum. Ama yığılma dizel manuel araçlarda da oluyor, bizzat test ettim. Çünkü düşük süratte devir ve tork yüksek. Manevra yaparken bile gaza hafifçe dokunmanız lazım, duvara veya arkada, önde arabaya aniden fırlayıp çarpmak an meselesi. Bir arkadaş 1 ve 2. vitesler arası şanzıman zaman zaman kararsız kalıyor, ben kaç yıllık şöförüm ben bile kararsız kalıyorum bu robotun kararsızlığı çok normal diye, bence de haklı:)

    Genel olarak Auris çok sorunsuz bir araba. 135.000km'de olmasına rağmen tıkırtı ses, vs. hiçbirşey yok. Tarlaya da girdim, köy yollarına, çukurlara vs. hiç yolda bırakmadı. Yağ eksiltme diye birşey yok. Önce linea kullanın, sonra auris hangisi ağır, hangisi hafif anlarsınız. Aynı motor, aynı PS, aynı tork ama Auris uçar gider, en azından bana yetiyor. Dizel otomatik araçla 5,3lt ortalama tüketim (karma) gayet iyi. Şehir dışında 4-4,5 arasına çekebilirsiniz. (Lineada 6-6,5 yakardı.) Servis hiç üzmedi, hep yetkili servise gittim. Tek eksiği cruise kontrol bence, yeni modelde bile yokmuş.
    Servis bakımlı ise alınacak araçtır. Lastiklere önem verin, ESP yoksa arka lastiklerin iyi olması lazım, virajlara hızlı girerseniz arkadan kayma meyli var. Ama sert lastikle (Bridgestone) ile kullanırken daha iyiydi. Fakat ses çoktu, yumuşak lastik konforu ve sesi arttırıyor ama tutuşu azaltıyor.
    Arabanın içi ferah, özellike arkada 3 kişi çok rahat ediyor, çocuklar bile genişliğini çok seviyorlar.
    Son olarak araç güvenliğinden bahsetmek isterim. Bu sınıfta bu kadar hava yastığını barındıran bir araç yok bilginize.




  • Bahsettiğim araç için 27500 TL istedi arkadaş. Sizce bu fiyat eder mi?
  • Acil cevap lütfen...
  • Ben bu araçtan sahiptim sıfır almıştım bugun sattım. Çok mükemmel sorunsuz bir araçtı. Eğer bakımlarını serviste zamanında yaptırmışssa gönül rahatlığıyla al. sadece 45000 km de MMT sanszıman bir arıza vermişti. Garantiden hallettiler sonrasında arıza hiç yaşamadım. Zaten MMT şanzımanları genelde toyota sağlıyor dünyada her yere. Yani diğer araçlardada bu sıkıntı yaşaman normal.benim araç 118000 deydi hala tok ses yoktu içinde.
  • bu arada bugun 26750 ye sattım ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.